Aktuellt

Boll utan boll

Jag har haft en balansboll liggandes orörd i sovrummet i typ fyra år. I förra veckan fick jag tummen ur, släppte ut luften och packade ihop den. Sen gick jag till naprapaten…

balansboll

Naprapaten avslutar besöket med att ge mig hemläxa. Och såklart är det just övningar på balansboll!

Under de fyra åren bollen legat och skrotat har jag naturligtvis försnillat pumpen. Jag står alltså med en väldigt platt boll och ingen pump när det är dags att göra min läxa. Men ett litet bakslag i planeringen stoppar inte mig. Jag ger mig på de övningar som inte kräver boll så länge.  Fredag kväll traskar jag runt i vardagsrummet med gummiband runt låren. Klämmer knän mot ett yogablock och kryper omkring på alla fyra. Utifrån kan de ha sett aningens märkligt ut, speciellt den sista….

Bollövningarna passar jag på att göra efter dagens spinningpass på gymmet. Det går så där. Bollen är sumpig och jag sjunker ner halvvägs till marken när jag sätter mig. Och på sidobålsövningen som följer får jag kramp i hela sidokroppen. Den där ofrånkomliga konsekvensen efter ett långt och tufft spinningpass.

Jag får sätta upp en plan för att lyckas bättre framöver. Jag tror det börjar med en pump.

4 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  13 mars, 2021 kl 20:24

  Du är så flitig med ditt hemmatränande! jag kan omöjligtvis motivera mig till det. kanske för jag har gymmet… Vad felar eftersom du behöver rehaba?

  • Svara
   Anna
   14 mars, 2021 kl 17:42

   Jag har också svårt med motivationen. Men brukar känna mig nöjd efteråt! Så jag försöker locka mig med den känslan! Jag har en trött höft igen. Funkar att springa på men känn, och jag har ont någon dag efteråt. Så jag bromsar lite tillfälligt… IGEN!

   • Svara
    ingmarie Nilsson
    14 mars, 2021 kl 19:25

    Klokt att bromsa i tid!

    • Svara
     Anna
     17 mars, 2021 kl 15:15

     Man önskar liksom att det skulle belöna sig, men det vetetusan…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.