Aktuellt

Chockat min fysioterapeut

Alltså jag har gått till samma fysioterapeut i 100 år, och idag var första gången jag var rak! Första gången som mina ben var lika långa och höften inte tippad åt något håll alls. Vet inte vem av oss som var mest chockad!

Skåneleden

Jag tänker att han kan behöva en ny nöt att knäcka. Inte samma problem som alltid. Därför serverar jag honom trötta magmuskler i stället. Min senaste åkomma, som uppstår efter 7-8 kilometer. Jag får göra en massa spännande tester som visar att jag blir starkare av att hålla andan i vissa övningar. Dessutom putar min vänstra mage ut mer än den högra och det beror tydligen inte på att fredagssemlan lagt sig snett. Slutsatsen är istället att min diafragma underarbetar. Slöar och glider räkmacka på mina stackars andra magmuskler som får rädda upp situationen.

Alltid är det någon kroppsdel som checkar ut och som omväxling är det alltså inte rumpan. Men någon gång kunde det ju vara behändigt om det var vänster lillfinger som slappade till, eller någon annan slumpmässig muskel som inte har så mycket med löpning att göra.

Diafragman är i alla fall åter inkopplad och jag har fått andningsövningar som kan göras i sängen. Sånna hemläxor är bra hemläxor.

Hur mår din diafragma?

15+

Inga kommentarer

    Kommentera

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.