Aktuellt

Skåneleden SL5 Torup-Bulltofta

Dags för fredagslöpning igen. På grund av mörkret har vi valt att avverka en av Skåneledens alla cykelvägssträckor. Så att vi inte ska missa någon fancy utsikt när vi inte ser. Det enda vi missar är de orange markeringarna…

Etapp: 18 Torup-Bulltofta 14 km
Hur: Bil till Bulltofta. Buss till Bara Linsbo. Transportlöpning till starten i Torup och Skåneleden-löpning därifrån till Bulltofta.
Svårighetsgrad: Lätt. Breda grusvägar och cykelvägar. Från och till lite dåligt markerat i svängar.

Transportsträckan till starten är rakt uppför och i piskande skånsk motvind. Jag blir trött innan vi ens börjat dagens etapp och dessutom har jag hunnit bli kissnödig av den långa transporten. Båda problemen får en snabb lösning när vi hittar en hemlig och uppvärmd offentlig toalett vid Torups slott. Ett sånt fynd kan vara mer värt en en skatt ibland.

Början av etappen går genom bokskogen på bred och vältrampad mark. Jag har förärats en ny pannlampa i fredagspresent av Fredrik och skenet lyser upp de superhöga träden som kantar vägen. Det är en cool känsla att vara ensamma med mörkret, samtidigt som den där rädslan att möta ett vildsvin gnager…

silva

Nackdelen med pannlampa är att den lyser upp ögonen på de djur som står vid vägen. Annars kanske jag hade förblivit lyckligt ovetande. Nu ser jag dem. Två par. Det blir ett hopp i pulskurvan innan jag inser att det är en helt vanlig hjortfamilj på fredagspromenad. Andas ut…

Ganska snart kommer vi ut ur skogen och springer på stigar över åkrar mot civilisationen. Därefter startar vår långa felspringning mot Malmö.

Vi springer två steg fram ett tillbaka. Missar svängar för att någon inte har upptäckt finessen med pilar. Och förundras över att den enda märkning som finns plötsligt är gula tejpbitar. Mobiltelefonen blir räddningen när förvirringen är total. Men de vi missar i markeringar tar vi igen i julpynt. Det är underbart att studera glittret längs vägen och insupa julfeeling.

En bra sträcka att bocka av i mörker alltså. Om man har Skåneleden i mobilen…

2 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  5 december, 2020 kl 19:16

  Fördelen med mörker är att man kan kissa precis var som helst! :-)

  • Svara
   Anna
   6 december, 2020 kl 17:47

   Det är sant. Fast jag var inte sugen på att frysa om rumpan :D

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.