Aktuellt

Skåneleden SL2 Fru Alstad-Svedala

Ställer klockan på en jullovsledig morgon för att få uppleva lite soluppgång i tillvaron. Skåneleden SL5 mellan Fru Alstad och Svedala blir årets sista Skåneled.

Skåneleden

Etapp: 21 Fru Alstad-Svedala
Hur: Bil till Svedala station. Buss till Alstad Stationsvägen. Löpning till Fru Alstad på eget bevåg för att komma på Skåneleden därifrån mot Svedala (riktning Torup).
Svårighet: jättelätt. Asfalt och hårt packat grus. Bra markerat utom i Svedala som av någon anledning valt gul tejp istället för orange markeringar???

Skåneleden

Skönt att äntligen få till en skåneledsetapp i dagsljus. Vi som har tröstat oss med att en åker alltid ser ut som en åker och att vi liksom inte missat något på våra mörkerlöpningar, inser att vi haft fel. Åkrarna här är inte lika platta och trista som hemmavid, det är ett härligt böljande landskap och någonstans bortom krönet väntar alltså soluppgången.

Skåneleden

Men blåser gör det precis som på vanliga åkrar och vi får kriga lite extra från och till. Vid en väderkvarn stannar vi till för photoshoot, vilket ska visa sig bli ödesdigert. Fredriks maskin startar inte därefter. Det är något vajsing på vaden och med tanke på hans högaktningsvärda ålder självdiagnostisterar vi det till Gubbvad…

Hoppas hans läkkött inte är lika världssämst som mitt. Vi har ju halva skåneleden kvar…

 

11+

2 Kommentarer

 • Svara
  E
  29 december, 2020 kl 15:58

  Jag funderar på om dessa åker-etapper nästan är roligare att cykla :)

  0
  • Svara
   Anna
   2 januari, 2021 kl 19:11

   Ja så är det nog. Fast åkrarna är ok. Cykelvägarna in till malmö är värre.

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.