Aktuellt

Vinterbad?

Jag är en fryslort men chockade mig själv genom att kliva ner i kallvaken på the Lodge. Jag trodde att jag därmed var klar med vinterbadandet. Att jag liksom checkat av och gått vidare. Men inte…

the lodge

På jobbet idag utmanar ledningsgruppen alla anställda i vinterbad. För varje medarbetare som doppar sig skänker företaget pengar till välgörenhet. Och det är ju fint.

Jag säger till Fredrik att vi måste vinterbada (ja, han måste också lida om jag ska lida). Han jublar inte precis och ser mest ganska sur ut över mitt förslag. Sen börjar han tänka. Hur han ska bygga en utomhusbastu. Och då är det kört. Outdoor-nörden är igång och jag gissar att jag får ägna min fredagkväll med mig själv och mitt pussel. Medan Fredrik designar sin utomhusbastu…

Ni som kan sånt här med vinterbad,  har ni några tips som inte inbegriper en hemmabyggd utomhusbastu? HUR ska jag överleva…? Hur styr jag upp logistiken så att jag snabbast möjligt blir varm efteråt? Och så att jag kan behålla kläderna på så absolut länge som möjligt…

6 Kommentarer

 • Svara
  Matilda
  27 november, 2020 kl 19:14

  Man ångrar aldrig ett bad! Nyckeln för mig är att planera påklädningen. Några tips: Något att stå på, inga tighta kläder (korvar sig!) och mössa och strumpor på tidigt. ❤️

  • Svara
   Anna
   30 november, 2020 kl 08:04

   Tack för tips. Påklädningen funkade klockrent! Körde stort, bylsigt och mysigt!

 • Svara
  Emma
  27 november, 2020 kl 20:11

  Det är härligt! Badkläder på från början, lätta överdragskläder (inga krångliga sportbehåar!!), mössa, vantar, en stor termos kaffe och nåt gott till det! Liggunderlag att stå och byta om på är trevligt! Hoppa rakt i, ta några djupa andetag och känn kicken!

  • Svara
   Anna
   30 november, 2020 kl 08:06

   Det gick över förväntan! Tack för alla tips! Skippade sportbhn och körde stora bylsiga kläder. GIck utmräkt. Missade de livsviktiga orden efter kaffet ”och något gott till det”. Efter hela äventyret var det en kaka jag saknade mest. Så nu finns det utvecklingspotential till nästa gång!

 • Svara
  A-mamman
  28 november, 2020 kl 10:09

  Gör inte som jag gör ibland: gå blöt och kall 5 minuter hem från bryggan (när jag har sprungit innan). Men gör så här: ha badkläder under mjuka och varma kläder, ha med handduk och något att stå på om du inte badar i skor – fötterna svider när det är kallt. Räkna till 20 i vattnet. Du behöver inte simma och se upp med säkerheten om det är kallt och djupt, men försök bara lvar med kroppen under vatten tills andningen har lugnat sig. Då sägs hälsoeffekten varan som störst. När du kommer upp fryser du knappt alls! Och ni lär väl ha plusgrader i luften. Torka dig och dra på torra kläder och skor. Klar :)

  • Svara
   Anna
   30 november, 2020 kl 08:07

   Så coolt. Du hade rätt på alla punkter. Jag räknade till 20 så att andningen lugnade sig. Frös inte ett dugg när jag kom upp. Hur skumt! Vi hade plus 1 i luften, men en fantastisk fin dag med sol och allt!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.