Aktuellt

Kungen på dansgolvet. Eller trösklar kanske det heter…

Jag springer aldrig med musik. Känner mig avfjärmad från världen, retar mig om takten är fel och blir galen på hörlurar som ramlar ur. Därför var jag lite skeptisk när jag tog mig an terminens 12:e Runacademypass. Som pga Corona kommer just som en ljudfil i öronen.

Vi ska springa en stege från 6 minuter ner till 1. Trösklar med knorren att sista minuten på varje intervall går i ett högre tempo. Jag är opepp och trött. Det har hunnit bli mörkt ute.

Får ordning på allt det tekniska. Kopplar ihop telefonen med mina nya hörlurar och sätter en buff över öronen som ska hålla lurarna på plats. Plockar ner och upp telefonen ett par gånger innan volymen är rätt, men sen är det dags. Ingen återvändo.

Det behövs inte många sekunder innan jag vaknar till liv. Till ljudet av den peppigaste musik är det svårt att värja sig. Benen som nästan dog under uppvärmningen får nytt liv. Här ska bli åka av.

I öronen får jag veta hur lång tid jag har sprungit, hur långt det är kvar. Jag blir påmind om löptekniken och får höra hur bra jag är. Och som jag tror rösten som talar till mig. Jag är bra liksom! Hela tiden en grym mix av välbekanta låtar som råkar vara nästan identiska med min spinningspellista.

Men det finns ett problem. För när jag inte hör min andning får jag ingen känsla för hur trött jag är. Eller hur fort jag springer. Jag känner mig starkast i stan eller kungen på dansgolvet. Men ärligt, är jag trött? Tar jag ens i? Andas jag? Noise cancellingen fungerar uppenbarligen. Men tänk om jag kommer hem och ser på Strava att jag sprungit trösklar i joggingfart för jag liksom tappade känseln när hörseln försvann…

Försöker öka lite för att inte behöva gråta framför Strava sen. Och när musiken tystnar och det är dags för nerjogg känner jag att jag faktiskt är trött. Jag har uppenbarligen gjort jobbet trots att det mest kändes som att jag var på fest.

Ser framemot nästa veckas ljudfil. Så grymt kul!

15+

4 Kommentarer

 • Svara
  Marie
  25 november, 2020 kl 20:21

  Det finns ju även färdiga att ladda ner via hemsidan, jag har kört passet med 90-talsmusik ett par gånger. Värsta partyfeelingen och det närmsta vi kan komma ett disco i dessa tider.

  0
  • Svara
   Anna
   27 november, 2020 kl 09:04

   Wow, det måste jag testa!

   0
 • Svara
  Susanne Bornmar (Runacademy-ledare i Linköping)
  26 november, 2020 kl 08:12

  Heja dig!! Bra jobbat och perfekt att använda de ljudfiler som finns. Lycka till nästa vecka!

  0
  • Svara
   Anna
   27 november, 2020 kl 09:06

   Tack tack. Längtar redan!

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.