Aktuellt

Svaren!

Alltså jag är förvånad hur mycket ni vet om mig fast jag aldrig tycker att jag skriver något annat än om träning. Ni hade ju stenkoll nästan allihopa. Men nu är det dags för facit. Here goes:

bageri leve

Dricker jag alkohol`?
Jag är inte nykterist men dricker sällan. Mest för att jag inte tycker det är supergott. Dricker nästan aldrig hemma men ibland om jag är bortbjuden eller på restaurang. Och då är det typ vin. Gillar varken öl, snaps eller drinkar.

Vad jobbar jag med?
Förutom mina träningsrelaterade jobb jobbar som lönespecialist på Aller media.

Vad har jag för utbildning?
Typ alla. Förutom alla utbildningar i kost och träning har jag läst:
– ett år italienska på Umeå Universitet
– fyra år Kemiteknik på Lunds tekniska högskola (ett exjobb och en labbkurs i kemisk apparatteknik från civilingenjörsexamen)
– magister i företagsekonomi vid Lunds Universitet
– två år av tre på sjukgymnastutbildningen vid Lunds universitet

Älskar att plugga. Men CSN tyckte det räckte någonstans innan ekonomiutbildningen…

Har jag körkort?
Stolt innehavare av körkort sedan december 1991. Sedan dess har jag fått blåsa alkotest 1 gång och fått en parkeringsbot. Ännu ingen fortkörningsböter…
Kan dock inte fickparkera och tycker inte om att köra i mörker. Är rädd för bensinstationer och tankar aldrig…

Äter jag socker?
Jadå, men bara i kombination med fett. Tycker inte om lösgodis, läsk och saft. Eller drinkar. Var den udda fågeln i hela min uppväxt som bara ville ha mjölk. Socker äts med fett, det är sen gammalt. Så kaka med grädde. Våffla med sylt och grädde. Semla. Pannkaka med smör och socker…  Det funkar.

Äter jag kött`?
Ja, men väldigt sällan och jag väljer med omsorg. Ekologiskt från en bonde i närheten. Hade ingen tanke med att äta mindre kött från början men ju mindre jag åt desto mindre tyckte jag om det. Nu älskar jag vegetariskt och väljer det så klart pga miljöskäl och djurskäl men faktiskt lika mycket för att jag tycker det smakar godast!

Föredrar jag serier, film eller en god bok?
Frågan de flesta hade svårt för. Kanske för att det inte finns något svar. Jag somnar framför både serier, film och goda böcker.  Hade jag tid att lägga mitt på dagen hade jag valt en god bok men oftast är det läggdags när jag får tid över och då somnar jag innan jag öppnat boken.  Blir ofta uttråkad av film. Serier är mer lagom långa…

Är jag bra på att baka?
Neeeej. Jag är värdelös. Vilket är dumt för jag gillar inte köpekakor. Jag vill ha hembakat. Tur att jag har lättlurade barn som tycker det är kul att baka. Och en man som låter sig tvingas ibland…
Men jag är en stjärna på att vispa grädde!

Hur är min klädstil till vardags: sportig, affärsmässig, jeans och tröja, fina klänningar…?
Det är mycket jeans och stickade tröjor. För att vi har så sjuhelsikes kallt på kontoret. På hemmakontoret där jag numera jobbar mest är det dresscode mjukisbyxor. I bland något mer fancy upptill ifall det vankas Teams-möte…

Vilken mat tycker jag om?
Det är lättare att säga vad jag inte tycker om: Segt kött, torr fisk, pulvermos, persilja, gröna ärter…
Jag äter det mesta. Tycker om fräsch mat med mycket grönsaker. Gillar mat från alla hörn. Egentligen tycker jag husmanskost är tråkigast. Så brun. Jag vill ha färg!
Pimpar nästan allt med pumpafrön och avokado!
Också älskar jag avsmakningsmenyer…

Typ så. Hoppas ni inte satte i halsen av någon chockerande nyhet. Och happy fredag alla!

18+

Inga kommentarer

    Kommentera

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.