Skåneleden 2020

Skåneleden SL5: Höganäs-Helsingborg

Inför lördagen lovade SMHI  ytterligare en dag med sommarväder och vi båda tänkte STRANDEN! Fast inte som vanliga människor. Att ligga still i solen är det ingen av oss som pallar. Vi tänkte stranden och valde en Skåneled som gick precis där:  Höganäs till Helsingborg!

skåneleden höganäs

Etapp: 5 och 6
Hur: Tåg till Helsingborg och buss vidare till Höganäs. Vandring tillbaka till Helsingborg.
Svårighetsgrad: Lite jobbigt att gå i sanden i början, kuperat från Hittarp och in mot Helsingborg. I övrigt lättpromenerat.

Det luriga med långa transporter till starten är att man hinner smälta frukosten och bli hungrig innan man ens hunnit börja gå. Vi försöker råda bot på det genom en blixtcappuccino på Espresso House i Helsingborg under den 22 minuter långa väntan på bussen.

Skåneleden

Sträckan längs västkusten är välbekant och jag har både gått och sprungit mycket här. Kanske är det därför jag inte får samma upplevelse-kick som på Österlen häromdagen. Det är underbart vackert men inte lika omväxlande. Strandängar, sand och nyponrosor följer oss nästan hela vägen in mot Helsingborg, och förutom hamnarna är en nakenbadare det enda inslaget som bryter av.

Skåneleden

Längs sträckan finns gott om toaletter, och möjlighet både till vätskepåfyllning och inköp av glass. Skönt att få vandra med en minimal väska med endast det mest livsnödvändiga. Bikini och medhavda mackor that is. Mackorna går åt. Inte bikinin som ligger orörd hela vägen. Att bada är alltid fint i teorin. När det väl ska doppas tår är jag inte lika kaxig.

Skåneleden

Nyponrosor och hav i all ära men oftast tittar vi åt andra hållet. Mot de flashiga villorna som ligger på krypavstånd från vattnet. Villorna på flera hundra kvadrat med pool och ibland till och med sandstrand på tomten. Här hade man ju kunnat bo! (Observera att husen på bilden ovan inte har något med beskrivningen att göra…)

Någonstans kring Hittarp tar Fredrik fram mobilen och börjar scrolla runt på Hemnet. Vi dregglar över flashiga hus samtidigt som vi följer slutspurten på Tradera, där vi har en gammal Shosho-väska ute. En relik från nittiotalet som uppenbarligen är hyfsat hett villebråd!

Strax innan 14:00 är spänningen så stor vad gäller väskan att vi får ta en Tradera-paus.

710 kronor rikare går vi vidare, men inser att det inte ens räcker till brevlådan på det fancy hus vi precis tänkte flytta in i.

Sista biten in är värsta berg-och-dalbanan. Antingen går det upp eller ner. Aldrig mittemellan. Men det är värt alla sura lår i världen för utsikten är magnifik på höjderna. Att blicka ut över Helsingborg från ovan är coolaste coola. Jag måste nog sälja en ryggsäck till….

Skåneleden

Eller nöja mig med ett enklare boende…

11+

Inga kommentarer

    Kommentera

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.