Aktuellt

Men ni då?

Ni vet ju typ allt om mig. Eller i alla fall de sidor jag väljer att visa. Men alltså, jag är ju nyfiken på er…

Blåklint

Vem gör anspråk på att vara min äldsta resp yngsta läsare?

Har jag någon läsare från Umeå? Och vem tror sig vara mest långväga utanför Sverige?

Har jag någon läsare som inte alls tycker om att träna? Och vem tror sig ha följt mig längst?

Finns det någon spännande talang hos min läsarkrets som jag borde känna till, och är det någon här inne som äter marmeladen ovanpå osten?

Vem säger ostkrokar istället för ostbågar och vem har någongång i sitt liv svarat TUPPEN JA, på en fråga…?

Vem retar sig på att jag ibland blandar in engelska ord i min svenska text och vem törs gissa vilket motiv det blir på 1 juli-inlägget 2020?

Så många frågor alltså. Svara gärna på någon av dem, eller en helt annan som jag glömt att fråga.

Jag är nyfiken.

 

9+

72 Kommentarer

 • Svara
  elsa
  9 juni, 2020 kl 19:26

  nu gillar jag inte marmelad, men jag har absolut sylt på osten, inte under – jag är väl ingen galning!

  de andra frågorna har jag inte jätteroliga svar på; jag säger ostkrokar, gillar att träna, stör mig inte på engelska, och med mina snart 31 år är jag nog varken yngst eller äldst (eller?).

  0
  • Svara
   Anna
   10 juni, 2020 kl 16:46

   Inte jag heller. Men om jag har marmelad så måste den vara under, för då mildrar liksom osten smaken av den :D
   1-0 till ostkrokarna nu då. Vi får se hur det utvecklar sig. Om som 31-åring räknas du nog som ung, men återstår och se om det är yngst :D

   0
 • Svara
  elsa
  9 juni, 2020 kl 19:27

  menar såklart att jag säger ostBÅGAR, inte ostkrokar! mycket viktig info detta.

  1+
  • Svara
   Siv
   9 juni, 2020 kl 22:08

   Jag är 65+ kanske äldst? Säger ostkrokar. Blir inspirerad av dina Skåneledsturer. Har väl läst bloggen i några år i alla fall. Springer inte så mycket nu men har gjort.
   Roligt att läsa din blogg!

   0
   • Svara
    Anna
    10 juni, 2020 kl 16:51

    3-1 till ostkrokar hittills i kommentarerna alltså.Vilka bra läsare jag har!
    Som 65+ är du äldst hittills, men jag har på känn att du kommer bli nerpetad från tronen :D
    Kul att du gillar skåneledsturerna, för det kommer bli fler :D

    0
  • Svara
   Anna
   10 juni, 2020 kl 16:47

   NEEEEJ. Jag som precis satt 1-0 till ostkrokar. Då är det ju plötsligt tvärtom. Om jag inte räknar med mig själv, då ligger vi 1-1

   0
 • Svara
  EmS
  9 juni, 2020 kl 20:50

  😄 och jag säger ostkrokar, har fullt upp att lära mina barn att det heter ostkrokar och att dom helst ska vara dygnsgamla (dvs legat i skål dagen innan dom ska njutas)
  Jag upptäckte bloggen sent (2 år sen, läser fortf tidiga inlägg!!) började springa sent (blev anmäld till mara av svärfar) och tränar styrketräning (lite motsträvigt men gillar resultaten!)
  Gillar att du ”bara” bloggar, alltså inte är en reklampelare, och hämtar inspo från dina rundor.
  Fortsätt så👌🏻

  1+
  • Svara
   Anna
   10 juni, 2020 kl 16:49

   Alltså du har ju fattat allt. Dygnsgamla ostKROKAR är to die for. Dina bra är lyckliga som valde en sån bra mamma! 2-1 till ostkrokar i min läsarundersökning nu alltså!
   Reklampelare är jag bara när jag verkligen vill tipsa er om något. Annars tycker jag sånt är rätt trist!

   0
   • Svara
    André
    12 juni, 2020 kl 08:36

    Dygnsgamla ostkrokar? Så de blir sådär mjuka och otrevliga? Urk!

    0
    • Svara
     Anna
     12 juni, 2020 kl 13:05

     Mer sega… Men du skriver ostKROKAR så jag tar det som ett 7-11 i ostkroksduellen…

     0
 • Svara
  H
  9 juni, 2020 kl 22:23

  Det heter ostbågar. :)
  Hm, jag bor i Stuttgart, men gissar att någon bor längta bort?
  Gillar att du skriver så ärligt och direkt, samt tycker det är inspirerande att läsa. Lite nyfiken på om du även sprang när du hade småbarn och hur du fick tiden att räcka till? Här blir det mycket korta pass.

  0
  • Svara
   Anna
   10 juni, 2020 kl 16:56

   Äsch. 3-2 till ostkrokarna…
   Stuttgart ligger etta på långtbortlistan hittills. Tack för din fina feedback. Som svar på din fråga började jag springa efter barn nummer två, efter ettan gick jag mest på aerobics och sånt som var inne på den tiden :D
   Har alltid sett till att få tiden att räcka till eftersom jag blir galen om jag inte får röra mig och få lite egentid. Har utnyttjat tidiga morgnar och blivit ett logistikproffs längs vägen. För att pussla in det på bästa möjliga sätt. När barnen blir lite större handlar det om att träna när de tränar, transportspringa, och komma svettig överallt :D Många korta pass är mycket bättre än inga pass!

   0
 • Svara
  fnatthatt
  10 juni, 2020 kl 05:12

  Jag jonglerar käglor, är det en spännande talang? Och så kan jag slå råbandsknop med (obs, inte på!) tungan.

  0
  • Svara
   Anna
   10 juni, 2020 kl 16:57

   Det är en superspännande talang! Hade gärna velat se utan att för den skull stå för nära :O Råbandsknop med tungan låter också coolt, men PÅ tungan hade slagit lite högre :D

   0
 • Svara
  Nipe
  10 juni, 2020 kl 07:23

  Jag har följt dig jättejättejättelänge, 10 år kanske?
  Min gissning är att 1 juli ser vi en bild på dig i bröllopsklänning kanske?
  Själv är jag läsaren som orienterar och som skrattar högt åt dina springavilse-meriter, men som avundas din fantastiska löpglädje.

  0
  • Svara
   Nipe
   10 juni, 2020 kl 11:39

   Glömde ju… det heter ostbågar och marmelad har man under osten – allt annat är en styggelse.

   0
   • Svara
    Anna
    10 juni, 2020 kl 17:12

    Ett rätt och ett fel…. :D
    6-4 till ostkrokarna nu.

    0
  • Svara
   Anna
   10 juni, 2020 kl 17:00

   Så coolt! Då är har du världsrekordet so far. 2010 alltså, då hängde du med när vi cyklade till Umeå kanske? Den 1 juli ser ni mig definitivt i bröllopsklänning, frågan är med vilket tema och var? Den som hänger med får se!
   Jag skulle kunna tänka mig att byta lite löpglädje mot ett uns av dina orieneringsskills. Så jag åtminstone någon gång kunde hitta hem, eller lyckas vända kartan åt rätt håll :D

   0
   • Svara
    Nipe
    10 juni, 2020 kl 20:19

    Cyklingen till Umeå? Men då är det mer än 10 år som jag läst här, för när ni cyklade hade jag redan hängt här länge. Tiden går…

    0
 • Svara
  Lisa
  10 juni, 2020 kl 08:34

  Vem gör anspråk på att vara min äldsta resp yngsta läsare? Inte jag

  Har jag någon läsare från Umeå? Och vem tror sig vara mest långväga utanför Sverige? Inte Umeå, men räknas Skellefteå? Fast nu bor jag utanför Väserås

  Har jag någon läsare som inte alls tycker om att träna? Och vem tror sig ha följt mig längst? Inte jag heller :-)

  Finns det någon spännande talang hos min läsarkrets som jag borde känna till, och är det någon här inne som äter marmeladen ovanpå osten? Japp, sylt överst. Spännande talang: räknas att vara trefaldig svensk mästare i Första hjälpen?

  Vem säger ostkrokar istället för ostbågar och vem har någongång i sitt liv svarat TUPPEN JA, på en fråga…? Tuppen ja! Och ostkrokar

  Vem retar sig på att jag ibland blandar in engelska ord i min svenska text och vem törs gissa vilket motiv det blir på 1 juli-inlägget 2020?

  Slutligen är jag så glad att din blogg finns, den enda jag följer. Och jag älskar bloggformatet, med lite mer text än insta. Min egen somnar till emellanåt, men sen vaknar den hux flux igen

  0
  • Svara
   Anna
   10 juni, 2020 kl 17:03

   Skellefteå räknas nästan som Umeå. Det är ändå ingen som vet skillnaden :D
   Alltså sylten…. det är inte ok. Det är som att hälla müslin i tallriken INNAN filen….:D
   Trefaldig svensk mästare i Första hjälpen! Hur coolt! Dig borde man ju ha med på alla livsfarliga trailrundor!
   BINGO, du är den första som fattar grejen med TUPPEN JA! Och ostkrokarna, så pratar en sann norrlänning: 4-2 till ostkrokarna nu!

   0
 • Svara
  Kicki
  10 juni, 2020 kl 08:41

  Kicki här 60 alltså inte äldst , hittade din blogg när du var med i det härliga programmet på SVt (som jag såklart inte kommer ihåg va det heter)
  Ostkrokar såklart , kommer från Sollefteå ( nära Ume med norrlandsmått mätt ) finns numera i sundets pärla dvs Helsingborg
  Gillar såklart att träna och har inte heller följt dig längst
  Du får blanda in precis vad du vill , det är ju faktiskt din blogg !!
  Gillar dina texter och det du förmedlar , keep going !

  0
  • Svara
   Anna
   10 juni, 2020 kl 17:05

   Oj vilka myror du satte i mitt huvud, vad kan det ha varit för program? Jag vet att jag var med i sydnytt en gång men kommer inte alls ihåg varför…
   5-2 till Ostkrokarna, jag måste ha världens bästa läsare!

   0
 • Svara
  Gert
  10 juni, 2020 kl 10:22

  Jag läser din blogg nästan varje dag.Den är intressant med mycket humor.
  Jag säger ostbågar och har ingen marmelad på osten.
  Det är roligt med lite engelska i texten.
  Jag tar promenader och tränar med lite redskap jag har hemma.
  Vet inte om jag är din äldste följare men jag är 72 år.Sover utan stödkäpp än så länge. :)

  0
  • Svara
   Anna
   10 juni, 2020 kl 17:07

   Nu ska jag inte vara partisk men ostbågar är fel svar :D
   5-3 till ostkrokarna hittills….
   72 år gör dig till äldst hittills, får se om du blir nerpetad från tronen eller går segrande ur ålderskategorin!

   0
 • Svara
  Emilia
  10 juni, 2020 kl 11:10

  Jag är inte från Umeå men bor i Umeå (från Pite ursprungligen) för andra gången i livet (och förhoppningsvis för alltid 💕)

  Jag är osäker på hur länge jag följt dig, men du var en av mina första när jag började läsa bloggar och det är väl typ 13 år sen.

  Om man äter marmelad så ska den vara under osten (precis som kaviar) men godast just nu är keso med örtsalt! Eller ostbågar. Kan vara en av mina största svagheter.

  Så ja, ostbågar it is. Och jag säger även plättar till det som 90% av Sveriges befolkning säger pannkaka till.

  Jag älskar att träna och hade gärna tränat 4-5 gånger i veckan. Men flytt till nytt hus och lite dåliga rutiner (och förskolebaciller) gör att det snarare blir 2(-3) gånger i veckan. Hoppas sommaren ska bjuda på mycket träning, sol och att kunna umgås med friska vänner.

  0
  • Svara
   Anna
   10 juni, 2020 kl 17:10

   13 år sen! Då har du varit med från start, och leder alltså ligan hittills. Grattis. Fast jag skäms lite över de inlägg du då fick läsa…. så präktiga och jobbiga.
   6-3 till ostkrokarna nu alltså! Heja heja! Men alltså, blandar du kaviar och ost? Då tar jag nog hellre keson med örtsalt :D
   Säger du plättar till de stora pannkakorna? Det måste vara något pite-påhitt. Och när vi ändå har piteå på tema, är palt gjord på rå eller kokt potatis?
   Sommarplanerna låter grymma! Njut!

   0
 • Svara
  Anna J
  10 juni, 2020 kl 22:17

  Roligt att läsa alla kommentarer! Jag har tydligen läst din blogg i över 10 år för jag var definitivt med på cykelturen till Umeå. Din blogg är den enda jag läser varje dag för den gör mig så glad 😃
  Jag bor i London (är det längre bort än Stuttgart? Oklart) men flyttade hit för ett halvt liv sen från Göteborg och där heter det definitivt ostbågar och varför skulle man vilja kombinera ost och marmelad?? Måste erkänna att jag är lätt allergisk mot engelska i svenska texter men på något sätt har jag inte ens märkt att du blandar in någon engelska!? Yngst är jag inte och inte äldst heller utan någonstans i mitten.
  Jag rider jag så ofta jag kan, springer när hälsenan tillåter, cyklar på min Bromptoncykel och kör diverse pass hemma framför tvn eftersom alla träningslokaler är stängda, men jag saknar kettlebells och tunga vikter! En gång för väldigt längesen vann jag SM i konstsimning.
  Jag älskar dina vandringsbeskrivningar och längtar efter att få komma ut och vandra igen.
  Ser fram emot bröllopsklänningsbilden!

  0
  • Svara
   Anna
   11 juni, 2020 kl 06:18

   Håller med, kommentarerna är guld!!!
   Underbart att jag har sånna långläsare! Då blir ju avslöjad direkt när jag tycker jag upprepar mig hela tiden…
   Kävlinge-London är 1319 km och Malmö-Stuttgart 1044, så du leder :D
   Ställningen 6-5 till ostkrokarna. Börjar bli spännande nu….
   Alltså jag äter knappt marmelad men gör jag det måste den vara under för den smakar mindre då :D
   Tycker också engelska är onödigt i 99 fall av 100, men här på bloggen har det liksom blivit ett sätt att uttrycka mig. Precis som orden liksom och typ. Som jag aldrig skulle använda i en seriös text. Men här inne tar jag mig friheten att vara lite lag-olydig :D Men ser du en särskrivning, får du säga till på skarpen!
   Låter som en underbar mix att träningsformer! Ha en fantastisk dag!

   0
 • Svara
  Johanna
  10 juni, 2020 kl 22:35

  Jag är nog riktig mellanmjölk (fast oatly😁) – har läst din blogg i ett par år (2? 3? 4? 5? Har ingen koll!), bor lagom nära i Malmö och med 33 år är jag nog nånstans mittemellan i åldersspannet. Älskar Skåneledeninläggen, givetvis, och tycker att höften kan krångla klart så vi kan dra ut på lite fikalöpning. Men hallå det heter ju OSTBÅGAR! Och har man marmelad ska den vara ovanpå osten, för osten sitter ändå fast på mackan av smöret och brer man marmelad på smöret blir det ju jättekladdigt. Jag kan koka soppa på en spik och skapa fantastiska buketter av ogräs, men jag har varken lokalsinne, ansiktsminne eller namnminne.

  0
  • Svara
   Anna
   11 juni, 2020 kl 06:23

   Alltså vi har jättemycket gemensamt, bristen på lokalsinne, ansiktsminne och namnminne, oatly, Leve, fikalöpning…. men alltså det där med ostbågarna och osten….hur kunde det bli så här? :D :D :D
   6-6 i ostkroksduellen och nu börjar det bli spännande. Var är alla norrlänningar???
   Ser också fram att fikaspringa igen! Nu var det en vecka sedan jag testade höften så nu känns den bra :D Vet inte om jag vågar prova eller om det är bättre att vara lyckligt ovetande. Jag kanske klarar den enorma sträckan Malmö C – Leve inom kort…. :D Fast det var ju Solde som stod på tur, och det är ju närmare….

   0
 • Svara
  Malin O
  11 juni, 2020 kl 07:26

  Har läst din blogg sen 2007/2008 tror jag. Vi var i allafall anställda på samma gym. Jag säger ostbågar för att det h e t e r ostbågar. Har marmelad under osten för att det är enda alternativet!
  Jag gillar att träna, har inte alltid bästa diciplinen – känner jag att jag inte riktigt har drivet så tar jag några extra klasser på gymmet och vips så är motivationen tillbaka! Att leda gruppträning, kämpa tillsammans med och mot andra, sida vid sida får alltid mig att vilja ge lite till.
  Min största talang vet jag inte vad det skulle kunna vara…. kanske att jag kan jonglera med en kettlebell?

  0
  • Svara
   Anna
   11 juni, 2020 kl 20:03

   Alltså det heter inte ostbågar, de har bara skrivit fel på påsen. Fast nu står det 6-7 i ostkrokskriget till förmån för ostbågarna. Jämarns.
   Din största talang är att du kan springa fortare än Musse utan att träna :D

   1+
 • Svara
  Lomma-Eva
  11 juni, 2020 kl 21:12

  Vilken kul kommentarstråd, jag hakar på! Ostbågar säger vi från Trelleborg och marmelad har jag inte på samma macka som ost..sorry. Så klart kan man blanda in lite engelska när det låter bra, du gör det med bravur! Följde dig på Umeå- cyklingen, men my God var det tio år sedan?? Närmar mig 60, har sprungit många långa lopp, men inte i närheten så snabbt som du, eller min dotter (som jag ser att du följer). Själv följer jag din blogg för att jag älskar ditt sätt att skriva och hela din inställning – fortsätt länge till snälla!

  0
  • Svara
   Anna
   12 juni, 2020 kl 12:55

   Eller hur! Förmodligen min roligaste kommentarstråd ever! 6-8 i ostkroksfighten. Men jag förstår er skåningar, ostkrok går inte att säga på skånska utan att vricka tungan :D
   Du är förlåten för marmeladen, jag äter det inte heller så. Men det är ett barndomsbekymmer, precis som om man ska bre på den gropiga eller släta sidan av knäckemackan…
   Jepp, Umeå var tio år sedan. Så konstigt! Undrar vad jag bloggar om för spännande utflykter om tio år till…. Så du är Lisas mamma??? Så kul! Men var du inte med på Tjörnarparen då? Som funktionär? Lisa var i allafall. Hon var guld värd när jag behövde lite pepp inför den bruna milen :D

   1+
   • Svara
    Lomma-Eva
    12 juni, 2020 kl 22:05

    Nej jag fegade i år, med förra årets ösregn o lera i lite för färskt minne… Och Lisa lyckades inte ens få med mig som supporter, det krävs ett visst pannben när folk är ute i typ 30 timmar..men jag ska hälsa henne att det uppskattades!

    0
    • Svara
     Anna
     13 juni, 2020 kl 22:51

     Nej det förstår jag! Vi hade bättre tur med vädret i år!

     1+
 • Svara
  Helena
  11 juni, 2020 kl 21:56

  Det heter ostbågar – och det äter man *inte* (vare sig de är nya eller gamla). Har varit med i många år och sett bloggen byta design några gånger.
  Rätt sorts marmelad (tex plommon eller mango) är gott som tillbehör till dessertostar. På smörgåsen har man det varken under eller över osten.
  Älskar att träna, dels med världens bästa klubb (Björnstorp) och dels på gymmet på Gerda. Korta intervaller med lång vila är det bästa som finns!

  0
  • Svara
   Anna
   12 juni, 2020 kl 12:59

   6-9 i ostkroksfajten. Till fördel ostbåge. Vad händer liksom? Ok med marmeladen, äter den inte heller. Då får du en bonusfråga: smöret på den knöliga eller släta sidan av knäckebrödet?
   Korta intervaller det bästa som finns…. jag är beredd att inte hålla med :D
   Kul att du har hängt med så länge. Med eller utan marmelad!

   0
   • Svara
    Helena
    12 juni, 2020 kl 17:04

    Då säger jag: inget av det – jag äter inte knäckebröd :-D

    0
    • Svara
     Anna
     12 juni, 2020 kl 17:19

     Men om du eventuellt av en händelse åt en Hönökaka som barn…. vilken sida bredde du på då? :D

     0
     • Helena
      13 juni, 2020 kl 21:40

      Aldrig gjort det heller – men skulle helt klart valt det slätaste sidan :-D

      0
     • Anna
      13 juni, 2020 kl 23:03

      Haha, sista försöket: filen under eller över flingorna/müslin? För det måste du väl ha ätit…D

      0
 • Svara
  Nina
  11 juni, 2020 kl 23:09

  Jag bor i Maastricht (darav inget svenskt tangentbord och just nu funkar inte alt+… alternativet sa kor utan. Sjalvklart heter det ostbagar. Jag bor ihop med 3 stycken av det andra konet och av nagon konstig anledning sa tror de allihop att man ska halla musli forst i skalen och sen yoghurt (fil finns inte har – snyft). Valdigt markligt. Har foljt din blogg lange. Kul och inspirerande inlagg och jag kan med sakerhet saga att det ar den enda bloggen jag laser dar jag skrattar HOGT ibland nar jag laser. Du skriver sa kul! Fortsatt sa!

  0
  • Svara
   Anna
   12 juni, 2020 kl 13:03

   6-10 i ostkroksfajten. Ostbågarna drar i från. Var är norrlänningarna när man bäst behöver dem? Maastricht är bara 897 km, så London leder fortfarande :D
   Fattar inte det där med müsli före yoghurt. Då blir ju allt blött!
   Och såklart tack för dina fina ord, de värmer!

   1+
 • Svara
  Pernilla
  12 juni, 2020 kl 07:44

  Jag bor i Tomelilla och är väl medelålders då, 50 år! Känns galet när jag skriver det i siffror ;). Springer mest när allt känns bra i kroppen. Taggade ner lite för ett par veckor sedan och har kört lite mer grupp pass för att förhoppningsvis snart springa mer igen. Om jag äter ost med marmelad så ligger marmeladen överst.
  Ostbågar är gott! Följer din blogg sedan lång tid tillbaka, det hör liksom till. Lite kass på att kommentera är jag dock.
  Blir himla inspirerad av alla dina äventyr!

  0
  • Svara
   Anna
   12 juni, 2020 kl 13:04

   6-11 i ostbågeduellen. Börjar misstänka att ni alla är mutade av OLW… :D
   Kul att du hänger med här år efter år. Och hoppas vi får ses på något winter cross run eller ÖST när corona tillåter!

   0
   • Svara
    Pernilla
    15 juni, 2020 kl 13:41

    Det gör vi alldeles säkert! :)

    0
 • Svara
  Helena
  12 juni, 2020 kl 11:55

  Jag bor väldigt nära nu för tiden då du brukar (brukade) morgonspringa i mina trakter, men tidigare var jag den där läsaren som loggade in från Genève där jag bodde i 19 år. Det var under åren där som jag hittade din roliga blogg, när du bloggade på samma portal som Träningsglädje, Upp och Hoppa och MarathonMia och vad hette de andra hmmm Helena något och Jessica Claren typ. Ja, men på den tiden i alla fall. Precis efter att Moa Herngren gjorde ett träna sig i form reportage i DN. Så typ, läste DN på nätet, började läsa Moas reportage, hon träffade MarathonMia, jag kollade in Mias blogg, kollade runt på de andras bloggar, läste nog allas ett tag, sen splittrade ni och jag fortsatte läsa de flestas en stund, men med tiden har jag slutat följa de andras (utom MarathonMia men hon skriver väldigt sällan nu för tiden) men dig läser jag fortfarande dagligen, genom byte av jobb, hemflytt, två barn och en herrans massa år :D

  Ostbågar helt klart. Fast helst den såna Cruncherz nu för tiden. Aldrig marmelad på macka alls faktiskt, men gärna fikonmarmelad tillsammans med en god getost. Tuppen ja, absolut!

  Tränar gärna, mest löpning, när inte kroppen bråkar och lider med dig när du får sätta dig i sadeln igen, men nu verkar det dock vara du som kommer att springa längs med havet här och jag som borde kolla in att köpa något annat än en damcykel då någon stack en kniv in i min höft förra fredagen när jag sprang glad ihågen för att mina knän inte bråkade längre som de hade gjort i några dagar. Arrrghhhh men men snart så springer vi båda över sandkullarna igen, men troligen aldrig samtidigt då du är ungefär 5 timmar mera morgonpigg än vad jag är ;)

  Specialtalanger har jag väldigt få av, men jag har rest runt i 61 länder så om resande kan ses som en talang då är den min ;)

  0
  • Svara
   Anna
   12 juni, 2020 kl 13:10

   Det var så länge sen jag morgonsprang så jag kommer inte ens ihåg var jag brukar göra det. Kan det vara så att du antingen bor längs ribban/västra hamnen eller typ pildammsparken då?
   7-12 till fördel osbågarna nu då. Fast jag håller med om att cruncherz är godare. Tuppen JA! På en skåning? Trodde det var norrländskt….
   Kniv i höften låter inte bra, hoppas det går över snabbt som attan. Så kan du ju hänga med när du ser mig springa förbi ditt fönster. Vilket århundrade det nu blir för egen del :D
   61 länder får ses som en talang. Grattis!

   0
   • Svara
    Helena
    12 juni, 2020 kl 23:07

    Snyggt gissat – jag bor i Västra Hamnen och när jag inte har en kniv i höften (eller dragning i vaden, ganglion på foten av att ha knytit skorna för hårt, eller ont i knäna eller axeln pga att jag försökt mig på något annat än att springa) så är min vanliga långdistansrunda bort över sandstränderna vid Ribban, runt ön, och tillbaka längs ”elljusspåret” eller vad man ska kalla det – och dina bilder från både bryggor och stränder känns igen :)

    Nu måste jag erkänna att jag inte säger Tuppen JA! speciellt ofta men visst har det hänt. Min mamma sa det dock emellenåt. Men jag är en born and raised Stockholmare som blir chockad varje gång min snart femåring pratar på bred Malmöitiska ;) Inget norrländskt påbrå i släkten dock, men kanske Stockholm är tillräckligt långt upp….

    0
    • Svara
     Anna
     13 juni, 2020 kl 22:54

     Haha, jag har nog inte sagt tuppen ja, på 20 år. Hade faktiskt totalt glömt bort att det fanns. Men så sa någon det och då kom jag ihåg!
     Oj, då kommer du att få en son som säger TJEX istället för kex. Jag har gått samma öde till mötes med skånska barn :D

     1+
 • Svara
  Gert
  12 juni, 2020 kl 12:21

  Jag är nog fortfarande äldst med mina 72 år.
  Får jag en påse ostkroksbågar om jag vinner? :)

  0
  • Svara
   Anna
   12 juni, 2020 kl 13:10

   Äldst hittills. Spannet är 31-72 om någon vill utmana i någon av ändarnna!
   Och jag ska börja leta efter ostkroksbågar…..

   0
 • Svara
  Märta Johansson
  12 juni, 2020 kl 15:03

  Du glömde fråga om du har någon läsare som inte tycker om fin-cappuccino :-) Fast å andra sidan, hur kan man inte tycka om det?

  0
  • Svara
   Anna
   12 juni, 2020 kl 17:19

   Nej alltså såna läsare kan jag inte ens tänka mig att jag har…. Finns sånna? :D

   0
   • Svara
    Helena
    12 juni, 2020 kl 22:49

    Här är en *gömmer ansiktet*
    Men så avskyr jag allt som smakar eller luktar kaffe eller ens mocka…

    0
    • Svara
     Anna
     13 juni, 2020 kl 22:52

     Haha, det är ok. Tycker inte om kaffe på något annat sätt än i cappuccino/latte. Mocka är fruktansvärt…

     0
 • Svara
  lundrunt
  12 juni, 2020 kl 20:33

  Ostbågar.

  0
  • Svara
   Anna
   13 juni, 2020 kl 22:49

   Ostkrok vs båge: 7-13. Hur kan så många ha så fel? :D

   0
 • Svara
  Anita
  12 juni, 2020 kl 20:59

  Jag bor i Umeå! 39 år, har läst din blogg ganska många år… Det heter ostkrokar och marmelad kan man ha antingen under eller över osten 🙂

  0
  • Svara
   Anna
   13 juni, 2020 kl 22:50

   Äntligen en norrlänning, 8-13 i ostkroksfajten och vi knappar in! Hälsa Umeå, som jag tyvärr inte kan hälsa på i sommar! Kommer att sakna det massor!

   0
 • Svara
  Ulrika
  13 juni, 2020 kl 09:13

  Måste ju bara kommentera för att hjälpa upp ostbågsstatistiken! Har någon någonsin sett en påse som det står ostkrokar på? Nej, namnet står tydligt på påsen : ostbågar!😊

  0
  • Svara
   Anna
   13 juni, 2020 kl 23:00

   8-14. Alltså jag vet att det står bågar. Men det var bara för att det de hade slut på k:n när de skulle trycka påsen. Jo det är sant… så de så… :D

   0
 • Svara
  Olof
  15 juni, 2020 kl 08:45

  Inte en talang, men väl något du inte visste om mig. Som sjuåring vann jag två 24-pack ägg i ett ett lotteri på midsommarfirandet i Stegeborg. Det var de två sista lotterna som drogs.
  Sällar mig till lag ostbågar, även om jag undviker att äta dem.
  Marmelad har man på osten. Möjligen kan man lägga ost på marmeladen för att kunna lägga mer marmelad på den.
  Tuppen ja!

  0
  • Svara
   Anna
   16 juni, 2020 kl 15:29

   Vem vill inte ha ett 24-pack ägg liksom! Vilken pangvinst :D
   9-15 i ostkroksduellen då. Plötsligt blev jag lite besviken. Vi som delar semmelintresse och allt….. Trodde vi hade samma smak! och marmeladen alltså….

   0
   • Svara
    Olof
    16 juni, 2020 kl 18:09

    Idag hade jag inte tackat nej till 48 ägg, men sju år gammal var jag inte lika bevandrad i vad man kan göra med dem.
    Ledsen att göra dig besviken, men om det är någon tröst så äter jag inte mycket marmelad nuförtiden. Ser det mest som en ursäkt för att få äta ost – men det är ju sällan man behöver en ursäkt för att äta ost så…

    0
    • Svara
     Anna
     19 juni, 2020 kl 05:51

     Alltså jag äter helst gurka till osten. Och den ska vara ovanpå! :D

     1+
 • Svara
  Staffan
  15 juni, 2020 kl 11:13

  har följt dig länge, förmodligen sedan 2010-2011 någon gång då jag själv började blogga 2009.
  En röst till på ostbågar här och i den mån jag kombinerar marmelad och ost, t ex på en rostad macka, lägger jag marmelad under osten :) Bor på landet i utkanten av 08-land och är 48 år. Dold talang vet jag inte, finns säkert några.

  Har för övrigt ingift släkt på riktigt lång håll som bor i Kävlinge och vet vem du är, något för dig att fundera på :)

  0
  • Svara
   Anna
   16 juni, 2020 kl 15:31

   9-16 i ostbågefajten. Vad händer liksom! Men tack för att du åtminstone har koll på marmeladen :D
   Den ingifta släkten i Kävlinge blev jag ruskigt nyfiken på….tell me!

   0
 • Svara
  Sandra
  24 juni, 2020 kl 14:28

  25 år, från Köping. Nyligen tagit upp löpträning igen efter en skada så slank in här för att hitta motivation i vintras, och det lyckades jag hitta! Rehabtränar nu för att förhoppningsvis klara av 5 km utan smärta innan sommaren är slut.

  Ostbågar heter det, och är definitivt som godast dagen efter. Sega och fina :)

  0
  • Svara
   Anna
   25 juni, 2020 kl 06:45

   Å vad roligt! Välkommen hit! Då sitter vi lite i samma båt med rehaben och vägen tillbaka. 9-17 i ostkroksfighten. Låter som en arbetstid. Det får vi ändra på, måste ut och jaga norrlänningar till min blogg :D

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.