Aktuellt

Hur många hade du gjort?

Vi testar Frontyard i Stävie-skogen i morgon. Ett hyfsat nytt koncept som jag tror de flesta i startfältet aldrig provat. Inte vi heller. Därför är det galet spännande att se vilken strategi folk väljer. Och vilken typ av löpare som klarar upplägget bäst!

stävie frontyard

Frontyard går ut på att du springer en slinga på 3 km.  Första varvet har du 30 minuter på dig. Du kan  nästan promenera. Eller i alla fall smygjogga, stanna och fika lite, plocka smultron och hjula över mållinjen. På nästa varv är maxtiden 29 minuter, och därefter räknar det ner med en minut per varv. Så länge du orkar…

Efter hand som du får fler kilometer i benen ska du alltså springa fortare och fortare.

För ultralöparen kommer inte distansen sätta stopp men farten. För den snabba och explosiva millöparen kommer distansen sätta stopp innan farten. Utgången av kalaset är oviss och jag har ingen aning om vilken löpare som passar bäst för uppgiften.

Så här ser varven ut. Hur många tror du att du hade klarat? Och vilken strategi hade du valt under de första varven, promenad eller löpning & längre vila?

Stävie Frontyard

I morgon kring midnatt vet jag vilken metod och vilken löpare som funkade bäst. Tills dess jobbar jag nonstop. Och jag är taggad!

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.