Aktuellt

Anders – the runner

Anders Wallensten. Ni vet, den ena halvan av Anders & Anders på Folkhälsomyndigheten. Sedan första presskonferensen har jag varit säker på två saker: 1. Jag har sett den mannen förut. 2.Han är en löpare.

Jag sa direkt till Fredrik att jag var stensäker på min sak. Men han lät sig inte övertygas. Hur kunde jag veta det?
Så började en omfattande googling men det fanns inget att hämta. Den information som gick att uppbringa kom från Folkhälsomyndigheten. Inga rafflande resultat från maraton, inga bilder från löparresor. Bara jobb.

Så jag gav upp det där lite. Tänkte att jag nog hade fel. Jag hade nog aldrig sett honom i en startfålla. Och han springer säkert aldrig utanför Folkhälsomyndighetens långa korridorer.

Men så i förra veckan fick jag vatten på min kvarn. I Aftonbladet läser jag att han har en bakgrund som ”tävlingstriathlet men framförallt inom långdistanssporter på motionsnivå”. Att han håller sig i form med löpning och swimrun.

Alltså jag visste det. Jag känner igen en löpare när jag ser en. Vilken sport den andra Anders roar sig med har jag inte listat ut ännu. Men förhoppningsvis ingen med fler än 50 deltagare!

Känner du också igen löpare, och vilka detaljer tycker du avslöjar dem mest`?

8+

6 Kommentarer

 • Svara
  Märta Johansson
  15 maj, 2020 kl 19:18

  Den väderbitna allväderslooken kan antingen tillhöra löpare eller hundägare. Kan vara svåra att skilja åt :-)

  0
  • Svara
   Anna
   17 maj, 2020 kl 09:46

   Hundägare alltså, det har jag inte tänkt på…. Tänk om det är DET han är…!

   0
 • Svara
  Cecilia
  17 maj, 2020 kl 08:16

  Haha, precis så! Man bara ser/känner det, behöver inte vara en speciell pryl!
  Kvinnlig väderpresentatör i finklänning och klackar ”visste” jag sprang maraton, och förefaller stämma, så kul!

  0
  • Svara
   Anna
   17 maj, 2020 kl 09:52

   Visst är det intressant! Jag undrar liksom vad det är som gör det?! Och undrar vad jag själv ser ut som? En pusselnörd, cappuccinodrickare, löpare, cyklist, eller soffpotatis? Ett vet jag i alla fall och det är att jag inte ser ut som en rysk diskuskastare :D

   0
 • Svara
  carlssonkarlsson
  17 maj, 2020 kl 11:25

  Saxat ur en intervju i dn.se:
  ”Efter pressträffarna väntar nästan alltid ett träningspass. Wallensten tränar varje dag. Genom åren har han ägnat sig mycket åt uthållighet över långa distanser – cykling, simning, löpning.
  – Jag behöver träna för att rensa skallen, säger han.”

  0
  • Svara
   Anna
   18 maj, 2020 kl 16:28

   Jag visste det!! Det står i pannan på honom :D

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.