Aktuellt

16 weeks of hell

Jag erkänner, jag vet knappt vad det är. Jag har inte orkat läsa på, bara sett bilderna på alla avmagrade kändisar. Men namnet säger ju en del. Tokbanta och träna ihjäl dig typ. Samtidigt. Och så låter det lite hard core, ett 16 veckors helvete. För den hårde. Som pallar.

Kändisar gör det. Och den där tjejen jag känner i periferin. Hon som börjar sitt nya liv varannan måndag. Hon som aldrig hittar balansen. Alltid trillar dit och börjar om. Men nu. 16 veckors helvete löser säkert biffen. Personligen är jag inte hård nog.

Fattar inte varför man ens väljer helvetet frivilligt, när Sverige i vårskrud är en mycket trevligare plats. 16 veckor av den mat jag mår bäst av, till stor del hälsosamt men med ett sunt inslag av choklad, chips, och croissanter. Där jag tränar för att jag vill och för att det skapar glädje och välmående i min kropp. För att det ger mig rosiga kinder och en pirrande känsla i kroppen. En underbar trötthet och känsla av liv. En känsla av styrka, uthållighet och friskhet. Men det kräver mat. Annars blir jag trött, seg och sur. Och då har liksom allt tappat sin poäng. Även om jag får synliga ådror på biceps!

16 weeks of hell lockar mig inte. Faktiskt inte alls.

27+

7 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  28 maj, 2020 kl 21:44

  Jag har missat allt det där tack o lov. Verkar fruktansvärt trist och absolut bortkastad tid. Dessutom sorgligt…

  1+
  • Svara
   Anna
   29 maj, 2020 kl 19:19

   Vad glad för det. Sorgligt är vad det är…

   0
 • Svara
  Staffan
  29 maj, 2020 kl 10:12

  Har bara sett reklamen men precis som du så fattar jag inte grejen. Vad är poängen med att framställa träning som ”hell” och framförallt, var är långsiktigheten. Samma sak med de där bantningsprogrammen där folk eller kändisar ska späka sig och träna på heltid. Hur många orkar hålla i de vanorna tillbaka i vardagen och hur många orkar eller vill träna om det ska framställas som ”hell”, obegripligt, men självklart blir det bra TV…

  0
 • Svara
  Gert
  29 maj, 2020 kl 10:38

  Det lockar inte mig heller men jag skulle nog behöva några veckor av det. :)
  Det talas ju om trivselvikt också och jag trivs ju väldigt bra. :)
  Ändå promenerar jag de flesta dagarna.
  Det skall va gott att leva annars kan det kvitta. :)

  0
 • Svara
  A-mamman
  29 maj, 2020 kl 15:47

  Jag tänker två saker: det ena är att det svenska namnet, med hälsoresa, är missvisande. Det andra är att jag säkerligen skulle roas av att se programmet och har provat något lite liknande, men bara i 3 veckor. Det räckte! Jag såg det som ett experiment och en erfarenhet men anser inte att det var för långsiktig hälsa eller är något som alla bör prova. Det är ju väldigt synd om personer som inte tränar alls eller som redan idag övertränar och underäter, påverkas negativt av detta program.

  0
 • Svara
  Johanna
  29 maj, 2020 kl 22:26

  Jag har missat vad det är för något! Men nån utmärglad kändis dök upp i mitt utforska-flöde på instagram och där stod det 16 weeks of hell. Tyckte det inte såg klokt ut och suckade åt det hela utan att undersöka närmare. Men det är alltså nåt tv-program? Verkar överhuvudtaget inte klokt! Träning borde ju inte framställas som helvetet och kan inte bara alla enas om att späka kroppen gör absolut INGET bra! Håller helt med dig – träna för glädjen, äta för att det är gott och för vad som känns gött i kroppen, njuta av goda grejer och bara gå på hur kroppen känns är det jag vill göra.

  0
  • Svara
   Anna
   30 maj, 2020 kl 16:31

   Träning är ju liksom så långt från helvetet det går att komma. Det är ju bästa ju. Tillsammans med den goda maten, solen, havet, naturen och allt de där som de säkert missar under sina helvetesveckor!

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.