Aktuellt

Efter 26 dagars löpvila: provlöpning av höft

Det har pirrat i kroppen hela dagen. Av förväntan och nervositet. För idag är ingen vanlig dag. Det är test-av-höften-dag.

Jag tar på mig massor av kläder för att det trots allt är en promenad med spring-inslag, inte tvärtom. Hittar ett intervallpass i klockan som verkar bra. Treminutrare. Fast jag raderar alla inställningar om fart. Jag ska jogga, och vill inte höra en gnällig Garmin skrika mig i örat.

Springer, känner, letar. Och jo, lite känns det. Både på höger och vänster. Springer lite asymmetriska steg i sidled, bankar igång rumpan med knytnäven, och plötsligt kickar rätt muskler in och den konstiga känslan försvinner.

8 x 3 minuter slöjogg i alldeles för mycket kläder. Men ingen svettchock i världen kan förta känslan av att äntligen få ta några steg. Chockar världen med ett hopp som når ungefär 10 centimeter ovanför jordytan, och Fredrik får strikta order att fota underifrån så att det ska se jättehögt ut. Det lyckas sådär…

Nu återstår väntan på resultatet. Att känna känslan efteråt. Blev det inte värre testar jag igen om någon dag. Annars får jag snällt backa en smula.

Jag tar inget för givet.

Men jag måste träna spänst…

 

17+

7 Kommentarer

 • Svara
  Märta Johansson
  15 april, 2020 kl 21:05

  Håller tummarna!

  0
  • Svara
   Anna
   16 april, 2020 kl 06:40

   Känns lite stelt idag. Släpp inte tummen :D

   0
 • Svara
  Gert
  16 april, 2020 kl 11:22

  Håller tummarna.10 centimeter över jordytan.Ser ju ut att vara 10 dm över. :)

  0
  • Svara
   Anna
   20 april, 2020 kl 20:50

   Det är bara en illusion. Jag är glad om det var 10 millimeter :D

   0
 • Svara
  Johanna
  16 april, 2020 kl 11:40

  Hur känns det idag? 🤞🏼🤞🏼🤞🏼

  0
 • Svara
  A-mamman
  16 april, 2020 kl 13:12

  Håller tummarna här också! Och jo, hoppet ser högt ut.

  0
  • Svara
   Anna
   20 april, 2020 kl 20:51

   Haha, jag har lärt mig knepet. Det är knappt jag hinner få upp foten innan jag landar…. men tvingar man ner fotografen i framstupa sidoläge så kan man luras :D

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.