Aktuellt

De där corona-valen

Jag tränar Coronasäkrat nästan hela tiden. Ensam på en cykel på en åker. Med rapsen som enda sällskap.

Jag tränar också en hel del hemma. Framför mer eller mindre bra träningsprogram i Youtubes aldrig sinande källa. Ibland får jag en ny muskel, lika ofta blir jag upprörd över sunkig ljudkvalitet, dåligt kombinerade övningsval och bristfällig teknik hos instruktören. Det är en chansning varje gång.

Därför vill jag ibland gå till gymmet. Till favoritinstruktörerna som jag vet kan sin grej.  Få valuta för min investerade träningstid och slippa bli tjatad på att klicka gilla och subscrajba…

På gymmet kan jag välja inne eller ute. Ute känns spontant bättre ur smittorisk-synpunkt och de är också de passen som är mest fullbokade.  Sen tänkte jag ett varv till….

På Body Pumpen inomhus ”äger” jag min egen utrustning. Jag har (om jag kommer i tid) möjlighet att dränka den i sprit innan vi börjar.  Jag vet när jag dyker ner med näsan i mattan att jag själv (och förhoppningsvis personen före mig) har spritat den grundligt.

När jag tränar ute ligger miljoner stänger, kettlebells och bollar framme, som alltihopa ska delas bland deltagarna. Ingen chans att sprita ”sin egen” stång.

Vi delar på mattor och utrustning. Näsan rinner så som det alltid gör när jag är ute, och rent teoretiskt är det inte omöjligt alls att det droppar en droppe på mattan som någon annan strax ska lägga näsan i.

Jag gick på världens roligaste utepass. Men så här en vecka senare slog det mig att det förmodligen inte var Coronasäkert alls.

Tränar du gruppträning och hur resonerar du i så fall angående vilka pass du väljer/väljer bort?

9+

14 Kommentarer

 • Svara
  Malin
  27 april, 2020 kl 16:52

  Jag instruerar två klasser per vecka, Body pump och Body balance. Utöver det håller jag mig borta från gymmet och tränar ute antingen med löpning eller promenad. Plus styrka på altanen med kettelbells och gummiband.

  1+
  • Svara
   Anna
   28 april, 2020 kl 15:22

   Det låter ganska mycket som jag :D En bra blandning!

   0
 • Svara
  maramackan
  27 april, 2020 kl 18:09

  Nej, jag försöker att minimera kontakten med andra människor på alla sätt jag kan. Jobbar 100% hemifrån och springer ensam i skogen, cyklar i ensamhet eller paddlar på sjön eller i havet. Samt styrka/rörlighet hemma.

  4+
  • Svara
   Anna
   28 april, 2020 kl 15:37

   Skönt så! Är också mestadels hemma eller i naturen. Och ju längre tiden går ju mer förknippas hemmet med jobb, och ju mer vill jag ut i naturen på min lediga tid.

   0
 • Svara
  ingmarie Nilsson
  27 april, 2020 kl 19:54

  Jag tränar både solo och i grupp. I grupp i bassäng och som det hittills visat sig så trivs inte covid -19 i klor. :-) Men människor kan smitta så avstånd hålls förstås. Gymar 1-3ggr/v. Samma där. Avstånd, sprita, tvätta händerna. Om någon flåsar i närheten håller jag andan eftersom man tror mängden kan vara avgörande.. Svårare dock när jag själv flåsar under t ex löpning.;-) Där jag tränar har de fixat väldigt bra med mycket rengöring, infoskyltar och stängda skåp så man omöjligtvis kan vara nära ens i omklädningsrummet om man måste dit. Här känns gym/bassäng som ganska riskfria. Utegym är inte säkrare tror jag även om det är ute. Där rengörs det ju ALDRIG. :-O För mig är transporterandet till och från jobbet värre. Folk börjar åka kommunalt igen=ökad trängsel. På jobbet är vi dessutom många fler än t ex på gymet och där finns garanterat covid-19

  0
  • Svara
   Anna
   28 april, 2020 kl 15:38

   Kommunalt är läskigt. Det gör jag helst inte. I söndags åkte vi tåg till vår vandring. Delade en hel tågvagn med två personer. Kändes ok.
   De andra två var dock definitivt 70+…

   0
   • Svara
    ingmarie Nilsson
    28 april, 2020 kl 21:41

    Man ska vara försiktig men inte gripas av panik.

    0
    • Svara
     Anna
     29 april, 2020 kl 17:22

     Det är min linje också.

     0
 • Svara
  Åsa
  28 april, 2020 kl 05:28

  Jag tränar (springer, cyklar) mest ensam. Har en grupp varje vecka i löpning, vi är ute och håller avstånd. På jobbet är det värst träffar i snitt 50 olika människor i deras hushåll. Kör med ansisktmask, handskar och har nog aldrig haft så torra tassar som nu…

  0
  • Svara
   Anna
   28 april, 2020 kl 15:39

   Längesedan jag träffade 50 människor. Jag tycker att fem pers är värsta folksamlingen :D

   0
 • Svara
  A-mamman
  28 april, 2020 kl 12:41

  Gruppträning ensam – framför datorn i köket varje dag kl 11.30. Instruktörerna vi normalt har pass med vid mitt jobb kör nu digitalt och det är super. Även om det tyvärr inte blir några övningar med skivstång, kettlebell, hantlar. Det kan jag sakna i dessa tider!

  0
  • Svara
   Anna
   28 april, 2020 kl 15:40

   Vi har jobbgympa med PT-Fia två dagar i veckan. Och tvångsutevistelse vid förmiddagsmötet. Skönt att arbetsgivaren tänker på vårt välbefinnande !

   0
   • Svara
    ell
    29 april, 2020 kl 08:36

    Hur är inte det skitjobbigt ljudmässigt? Vill bespara folk från blås och brus i deras lurar :/

    0
    • Svara
     Anna
     29 april, 2020 kl 17:23

     Jag brukar sätta mig i en solig lä-hörna där det inte blåser. Promenerar man får man stänga micken när man inte pratar. Brus är det värsta som finns!

     0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.