Aktuellt

Avklätt

Jag har varit avundsjuk på de skadefria löparna. Inte bara för att de kan springa, utan för att de sedan en tid har sprungit i shorts och kortärmat. På cykel i motvind har det aldrig varit aktuellt. Jag har harvat runt i jacka, benvärmare, dubbelbuff och tjocka vantar. Tills idag…

sigr

18 grader och värsta sommarvärmen. Lämnar typ alla plagg hemma., utom korta cykelbyxor och kortärmat,. För ordningens skull! Kommer ut genom dörren på fem minuter jämfört med den halvtimme det brukar ta.

Bländar mig själv med mitt vita skinn och är glad att ingen bilist kör i diket av blotta åsynen. Sen njuter jag. För lättklädd cykling är en helt annan grej än påpälsad. Det är sommarfeeling när den är som bäst.

Nu slipper jag vara avundsjuk på löparna mer. Utom på den där detaljen att de springer då…

16+

2 Kommentarer

 • Svara
  Hanna med hälsenan
  23 april, 2020 kl 00:45

  Känner igen mig i avundsjukan, min vänstra hälsena har sagt ifrån o jag har därmed snart vilat från löpningen i en vecka, så avundsjuk på alla som glatt springer förbi fonstret..

  Har du tips gällande hälsena? Det gör bara ont i ena så troligen pga överkompensation pga svagt v knä som gjort att löptekniken lätt till det onda i kombination med mycket mer löpning än under vintern… Den högra hälsenan är nämligen glad o ivrig på o springa!

  Tar tacksamt emot tips från dig som är så erfaren när man i dessa tider inte gärna kan/vill uppsöka vård om det inte absolut behövs…

  Tack för en inspirerande och kul blogg! Har följt dig i flera år o har börjat gilla inläggen men är dålig på o kommentera 🙈😅

  Hälsningar

  Hanna med hälsenan

  0
  • Svara
   Anna
   24 april, 2020 kl 07:43

   Ja det finns inget värre än att se andra löpare när man inte kan springa själv…
   Rådet vid alla hälseneproblem brukar vara tåhävningar. I miljoner. Men det som verkligen har hjälpt för mig är stötvågsbehandling. Men då behöver man ju uppsöka sjukgymnast/naprapat. Senast jag hade problem i höstas räckte det med en behandling och sen var det borta direkt. Förstår att du inte vill uppsöka vård. Fördelen med denna typ av vård är att du inte kommer så nära någon utan ligger på mage och de benhandlar hälsenan som är långt i från ditt ansikte. Men vill du fortfarande inte kan du ju köra på med tåhävningar så länge och ta stötvågen längre fram om det behövs. Sen är väl det viktigaste egentligen att bygga upp det svaga knät kan jag tänka.
   Lycka till!

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.