Aktuellt

Piggelina provtränar: Rörlighetsträning

Mellan nummerlappsutdelningar och allmän kaos dök ett nytt pass upp på gruppträningsschemat som jag liksom bara var tvungen att prova. 30 minuter rörlighet, så snabbt avklarat att det knappt skulle märkas…

Rörlighetsklassen är det senaste påfundet i Nordic Wellness repertoar, och vänder sig kanske främst till de som vill ha ett lugnare rörlighetspass utan för mycket yogafeeling. Men såklart passar det även för de som faktiskt gillar yoga. Som jag.

Det är uteslutande dynamisk rörlighet som bjuds och efter en kort uppvärmning  fortsätter vi med rörlighet för över- och underkropp. Vi snurrar på axlar, roterar i ryggen, vrider, vänder, sträcker och förlänger. Emellanåt med hjälp av pinne. Det enda redskap förutom den svettdoftande matta jag råkat få tag på och som förtar lite av själva känslan…

Det är jätteskönt att få sträcka ut och för en gångs skull inte behöva ta i eller bli trött. 30 minuter är precis lagom och jag kan tänka mig att det skulle vara den perfekta avslutningen efter ett löppass. Att ta sig till gymmet för bara trettio minuter rörlighet vetetusan. Utom möjligtvis när man har tvångsvila efter marathon…

Tränar du rörlighet?

3+

4 Kommentarer

 • Svara
  Hannas krypin
  6 mars, 2020 kl 15:02

  Jo, jag tränar rörlighet i form av pilates och så stretchar jag. Egentligen behöver jag mer rörlighetsträning än vad jag gör.

  1+
 • Svara
  Em
  6 mars, 2020 kl 19:59

  På plats i Afrika kör vi ett rörlighetspass i veckan varesig en vill eller inte 😀
  Det märks fort att många behöver det, gammal som ung.
  Det är dessutom en fin start på dagen!

  0
 • Svara
  Ida
  6 mars, 2020 kl 20:19

  Åh men vilken fin utvärdering av passet! Hoppas du kommer fler gånger :)

  0
 • Svara
  ingmarie Nilsson
  7 mars, 2020 kl 19:42

  Låter som Sats pass ”Flex”. Bra grej! Finns både i vanlig sal och hot sal.

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.