Aktuellt

Inställt

Allt är inställt. Vi klarade Stävie Trail med 3 dagars marginal och jag vet inte vem jag ska tacka. Nu börjar det gå upp för mig hur stort allting blir. Och faktiskt, det är bara att gilla läget.

Jag har förlikat mig med tanken på att det inte blev Barcelona, och att det förmodligen inte blir Portugal heller. Göteborgsvarvet är inställt och mest sannolikt går både Köpenhamn marathon och Stockholm marathon samma öde till mötes. Såklart sörjer mitt inre löpar-jag för allt som inte blir, men faktiskt är tankarna mest hos arrangörerna. Speciellt de små, de som inte sitter med grymma försäkringar, välformulerade klausuler och möjligheter. De som är som jag…

För jag vet vilket jobb som ligger bakom. Hur mycket som går om intet. Jag har inte vågat tänka tanken på hur nära vi var det beslut som fattades igår. Hur nära det vara att vi fått ställa in kalaset.  Därför är mina tankar hos de som brottas med besluten. Som väger för och emot. Som försöker göra rätt i en situation där ingen vet vad som är rätt.

Nästa år ska jag springa alla lopp för att stötta de som inte fick hålla sina i år.  Eller nått.

Men mitt i all ledsamhet är vi glada att 700 personer i alla fall har fått springa ETT lopp den här våren.

Och som vår silvermedaljör skrev i ett tackmail:

”Jag får i alla fall glädjas åt att jag knep silvermedaljen i Sveriges största lopp 2020! Alltid nått!”

16+

6 Kommentarer

 • Svara
  pernillabredolt
  13 mars, 2020 kl 08:22

  Det här är verkligen helt sjukt. Å andra sidan tycker jag det är lite tudelat att ställa in lopp. Springer man om man är frisk så är det faktiskt hälsofrämjande inte det motsatta. De får väl ha lite glesare i startfållorna så att folk inte hostar på varandra.

  0
  • Svara
   Anna
   16 mars, 2020 kl 22:08

   Jag tänker dessutom att den stora majoriteten av de som springer lopp faktiskt inte är sjukare utan förhoppningsvis lite friskare än snittet. Det är ju inte så att man ställer sig på startlinjen med feber…
   Tycker nattklubb i källarlokal känns grymt mycket smittsammare än ett lopp med samma mängd deltagare i skogen….

   0
   • Svara
    pernillabredolt
    17 mars, 2020 kl 07:13

    Precis. Man borde främja träning i dessa tider sålänge man är frisk. Immunförsvars boostande och bra mot depression etc.

    0
    • Svara
     Anna
     17 mars, 2020 kl 21:12

     Ja men lite så. Att stänga sig helt inne gör jag helst inte förrän det är absolut nödvändigt. Men visst, kan jag välja springer jag hellre ute än klämmer in mig på gymmet. Men det är ju också mitt jobb att vara där. Tror inte det är långt borta att de stängs också snart. Nu plockas pass med närkontakt bort från schemat.

     0
     • pernillabredolt
      19 mars, 2020 kl 19:05

      SATS öppnar igen nästa vecka. Känns som de trodde alla andra skulle haka på att stänga när de gjorde det. Men tror som du att det är slutgymmat snart.

      0
     • Anna
      20 mars, 2020 kl 07:18

      Känns som en lite konstig tajming att stänga tidigt och öppna när det blivit värre? Frågan är inte alla gym tvingas stänga snart…

      0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.