Aktuellt

Hela familjen inne-tränar…

Vi ska distansera oss socialt och träna hemma. Tre personer i ett vardagsrum.

Solen har gassat mot rutorna hela eftermiddagen och temperaturen i rummet är minst sagt tryckande.  För mig som är en fryslort gör det ingenting.  Fredrik knorrar betänkligt innan vi ens börjat fundera på vilket pass vi ska köra. Ni vet den där besvärade auran som drar ner stämningen i vilket sällskap som helst. Fredrik med varma fötter är verkligen en partykiller. Vi öppnar altandörren..

Nästa problem uppstår när vi ska välja youtube-film att träna till. Dottern vill ha en hipp influencer med snygga tights som gör en miljon rumplyft. Jag vill träna SOMA MOVE och Fredrik förespråkar sin ankgympa. Ankgympa kanske behöver en närmare förklaring och kort sagt går det ut på att stärka upp bålen med olika övningar där man liknar en anka. Det heter inte ankgympa egentligen, det är bara jag som inte kan låta bli att retas.

Anyway. Vi blir nästan osams innan vi ens börjat träna. Han med varma fötter är sur. Tonåringen vägrar andas i takt till SOMA och jag vill inte leka anka. Det slutar med en influencer med turkosa tights efter att vi försäkrat oss om att hon inte putar med läpparna och gör miljoner rumplyft.

Då uppstår problemet med ett vardagsrum. Här finns möbler. Någon slår i persiennerna och någon krockar med tevebänken. Vi  misslyckas totalt med den sociala distanseringen och trängs som på nattklubb. Får tår i öronen och krockar när ingen lyckas gå åt samma håll samtidigt.

Fredrik som dragit nitlotten vad gäller yogamatta gnäller över att den är hal. Med hans varma fötter borde greppet vara tipptopp tänker jag men säger inget. Vill inte riskera äktenskapet en helt vanlig onsdag.

Men ändå. Vi fick till ett träningspass, men får nog öva på detaljerna. Och kanske möblera om lite….

Tränar du hemma? Och har du något favoritpass att rekommendera?

2 Kommentarer

 • Svara
  A-mamman
  26 mars, 2020 kl 21:52

  Ja! Men jag har ingen konkurrens om utrymmet… Kör en egen cirkel ibland, ca 25 min, och nu har gänget som normalt leder pass vid mitt jobb kört digital träning denna vecka. Så det har bjudits både Soma Move, cirkel och styrka vid lunchtid – toppen.

  • Svara
   Anna
   27 mars, 2020 kl 12:45

   Superlyxigt ju! Och skönt att ha utrymme! Jag föreslog något riktigt wild and crazy afrodanspass för familjen men ingen nappade. DÅ kanske jag får utrymme. Och möjligen hela trädgården full av publik :D :D :D

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.