Aktuellt

Det där med Corona…

Jag har försökt hålla mig lite Coronafri här på bloggen. För att jag tänker att ni matas med det ändå. Fast så ändrade jag mig. För jag behöver råd…

Jag jobbar hemifrån på dagarna för att mitt jobb vill undvika smittspridning. Men så förväntas jag hålla klasser på gymmet, för där bedömer de inte att smittorisken är så alarmerande.

På mitt jobb sitter vi ganska luftigt. I spinningsalen sitter vi nära och stänker svett på varandra. Nu smittar det förvisso inte via svett men ändå. Känslan.

Och i yogasalen. Den lilla mysiga. Där man kan få en tå i örat om man inte passar sig, och där en droppe från näsan obemärkt kan falla ner mot mattan när man står i en väl balanserad hund.

Många instruktörer vägrar. Försöker skaffa vikarier som inte finns, och ställer in.

Jag går dit. Efter inrådan från min superinsatta vän. Kanske är det rätt, kanske är det fel. Den som lever får se. Och skulle jag trilla dit är kanske det värsta ändå är att jag inte bunkrat toapapper.

Hur tänker ni? Går ni till gymmet?

24 Kommentarer

 • Svara
  Lisa
  16 mars, 2020 kl 15:28

  Din medicinska konsult är klok 👍

  • Svara
   Anna
   16 mars, 2020 kl 22:12

   Ja det är hon! Som en bok. Är jag fel på det om ni typ jobbar tillsammans? :D

 • Svara
  Hatten
  16 mars, 2020 kl 15:56

  Ja, precis. Gå till gymmet så länge du är frisk. Är du sjuk, gå inte.

  • Svara
   Anna
   16 mars, 2020 kl 22:13

   Det låter ju plättlätt! Hoppas alla andra håller sin del av friskhets-dealen :D

 • Svara
  Johanna
  16 mars, 2020 kl 18:12

  Jag fortsätter också med livet som vanligt så länge jag inte är sjuk, och jag räknar med att alla andra också håller sig hemma vid symptom. Så länge rekommendationerna från experterna (FHM) inte ändras kan jag inte se varför vi inte kan gå på gymmet eller till yoga. Alltså livet blir ju tråkigt nog med allt som ändå blir inställt!

  • Svara
   Anna
   16 mars, 2020 kl 22:14

   Eller hur! Folk går inte ens och fikar längre…. Jag känner som min uppgift i livet att dricka så mycket kaffe jag bara orkar så att inte kaffebarerna går i konkurs :D

   • Svara
    Johanna
    16 mars, 2020 kl 23:09

    Mycket bra mission i livet! Jag kör samma :-)

 • Svara
  Marie
  16 mars, 2020 kl 18:45

  Jag går till gymmet. Har även ätit på restaurang två gånger på tre dagar.

  • Svara
   Anna
   16 mars, 2020 kl 22:15

   Jag är på kaffebar mest hela tiden! Men lite glad ändå att jag slipper sitta på proppfulla tåg…

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  16 mars, 2020 kl 18:46

  Jag går till gymet! (Dock är Sats stängt i Sverige..) ha med egen matta, de som är sjuka håller sig hemma, undvik närkontakt, tvätta händerna, pilla inte i ansiktet, ät näringstät mat, sov. Hur svårt kan det vara… ? Så kör på!

  • Svara
   Anna
   16 mars, 2020 kl 22:16

   Amen på det! Det var dessutom knappt något folk så det var flera meter till närmsta deltagare :D

 • Svara
  Helena
  16 mars, 2020 kl 22:49

  Jag går inte till gym eller yogaklasser utan väljer att springa själv utomhus och yoga hemma. Vi har också beslutat att hålla hemma våra två barn från förskolan sen i fredags.
  Vi oroar oss inte för egen del eller för barnens så ingen av oss är i högriskgrupp, däremot så vill vi minska den generella smitthastigheten i samhället så att sjukvården ska hinna med och vi inte står med ett nytt Italien, vilket verkar vara den linje som regeringen har valt att gå tyvärr. Att inte gå på gym eller restauranger är väl det minsta man kan göra just nu känner jag.

  • Svara
   Johanna
   16 mars, 2020 kl 23:09

   Hej! Vill bara påpeka att regeringen inte tar besluten själva, utan de går helt på rekommendationerna från experterna, dvs Folkhälsomyndigheten, som har många års utbildning, erfarenhet och specialkunskap inom exakt dessa frågor. Det är alltså inte politiska beslut för att göra folket nöjda, utan beslut grundade på expertis.
   Om den expertisen rekommenderar att folk ska sluta gå på gym eller restauranger pga risk för smittspridning, så gör jag det då. Och så får man hoppas att alla inser vikten av att vara hemma med även de minsta symptom!

   • Svara
    Anna
    17 mars, 2020 kl 21:10

    Precis så tänker jag! Jag lyssnar till deras rekommendationer och förlitar mig på att de har koll. Och som sagt, stödköper kaffe…

   • Svara
    Helena
    17 mars, 2020 kl 23:12

    Regeringen tar visst beslut själva, det är därför de är folkvalda. Sen att deras beslut är att gå på Folkhälsomyndighetens rekommendationer, som i sin tur verkar följa GB beslut, det är en annan femma.
    Visst kan man tycka att de borde har rätt, och det kanske de har, men när resten av Europa och stora delar av världen väljer att agera annorlunda så kan man ju också undra vad GB och Sverige sitter inne med för mirakelmetod. Och nu har ju regeringen beslutat att stänga gymnasie och upp, och tittar på hur de ska lösa att stänga förskola och resterande skolor, och gränsen stängs i morgon natt etc. Bra, men lite sent enligt min mening som bara baseras på hur det ser ut i andra länder och deras experter.
    Sen kan jag kanske tycka att skola är viktigare än att få träna på gym, speciellt då man mycket väl kan träna ute eller hemma i stället. Många ställen, t.ex. yoga studios, lägger ju om till att erbjuda online kurser.

  • Svara
   Anna
   17 mars, 2020 kl 21:09

   Det är svårt att veta vad som är rätt. Försöker lita till att Folkhälsomyndigheten har koll. Avråder de från gym får jag ta det en vända till med mig själv. Så länge kör jag mina egna klasser på gymemt, men tränar själv ute.

 • Svara
  A-mamman
  17 mars, 2020 kl 08:52

  All vår gruppträning är inställd men eftersom vi också måste jobba hemma nu så gör det inte så mycket, då träningen är vid jobbet. Lokalen får man nyttja men för mig blir det löpning och något enkelt cirkelpass här hemma för att slippa åka.

  • Svara
   Anna
   17 mars, 2020 kl 21:12

   Hos oss har de bara ställt in pass med fysisk kontakt och ändrat upplägg på cirkelpassen så man bara cirklar med sig själv :D

 • Svara
  Gert
  17 mars, 2020 kl 10:40

  Jag håller mig borta från bowlingträningen idag.Jag skall gå på elkonvertering för hjärtat på Fredag så
  jag vill inte bli smittad nu.Det får bli någon promenad ensam.

  • Svara
   Anna
   17 mars, 2020 kl 21:12

   Det låter klokt!

 • Svara
  Hannas krypin
  17 mars, 2020 kl 14:32

  Jag tycker inte att man ska sluta med allt bara för corona. Kan inte låta bli att känna att allt går lite väl långt med hysterin kring vad man ska göra och inte. Nej, jag tycker att du ska köra. Immunförsvaret behöver rörelse med.

  • Svara
   Anna
   17 mars, 2020 kl 21:14

   Jag kör mina klasser. Sen försöker jag träna övrigt utomhus. Känns som bästa blandningen i en tid när man varken vet ut eller in. Men saker ändras snabbt. Avråder de från gym så får jag tänka om.

 • Svara
  Stina
  17 mars, 2020 kl 16:24

  Om 10 personer sitter i en spinningsal och en bär på smitta, då är väl risken större att man sprider den till 2 andra – som i sin tur sprider till … Jag är inte rädd för sjukdomen i sig men känner att jag gör vad jag kan för att hålla vår sjukvård i kontroll och skydda de som inte har kraft själv. Tids nog får jag väl min smäll men så bråttom har jag inte . Det får bli uteträning själv.

  • Svara
   Anna
   17 mars, 2020 kl 21:18

   Det borde väl vara samma sannolikhet som i en lektionssal eller annan plats med många människor? Med skillnaden att personer som väljer att träna rimligen inte känner sig hängiga eller febriga, eller har ont i halsen.
   Nu har skolorna stängt så vi får se hur det blir med gymmen. Men så länge det inte folkhälsomyndigheten avråder håller jag mina egna pass. Resten tränar jag utomhus med mig själv. Så får vi se hur det blir med allt :D

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.