Aktuellt

Cykelpremiär 2020

Ni vet viljan att träna utomhus. Den fick mig att ta årets cykelpremiär minst en månad tidigare än vanligt….

En månad tidigt och temperaturen tillåter liksom inte mina vanliga cykelkläder. För utom en sprillans ny cykeljacka, får jag rota djupt ner i gömmorna för att hitta en tillräckligt varm outfit. Jag går loss på kläderna från tiden  jag var en något mer hårdhudad cyklist. Så där i mitten på nittiotalet…

De långa cykelbyxorna är flossade och sköna men så värst smickrande passform har de inte. Stretchen är borta och jag får dra dem ända upp i armhålan för att de inte ska bli Gälllivarehäng därbak. De korvar sig ändå i knäna men struntsamma…

Hittar ett par skoöverdrag till skorna som tar minst en kvart vardera att dra på, och en superful mössa som tydligen ska vara vindtät. Enligt konstens alla regler spänner jag sedan hjälmens hakband utanpå buffen så den inte kasar ner. Och solglasögon utanpå mössa. Vintercykling är tamejtusan en hel vetenskap.

Men förutom klädproblematiken är det underbart där ute. Friskt, krispigt och soligt.

Förvisso massor med snor men bara mitt eget. Borde vara helt Corona-safe.

Nu ska jag beställa vintercykeltights. Fort som fasen innan det blir vår…

2 Kommentarer

 • Svara
  Ell
  22 mars, 2020 kl 15:46

  Har du tips på bra cykektights eller cykelkläder allmänt? Är rätt ny på cykling och pallar inte köpa alla grejer direkt haha

  • Svara
   Anna
   22 mars, 2020 kl 17:58

   Jag fick shoppa loss ordentligt förra sommaren när jag pga löparskada plötsligt fick cykla hur mycket som helst och bara hade typ en tröja…. Ville ha tröjor utan för mycket reklam och fula tryck och fastnade för Sigr och Morvelo som båda hade jättefina tröjor. Tights har jag alltid haft Craft men provade Sigr med hängslen som var typ det skönaste jag fått på mig. Allt går att googla men vill slå ett extra slag för SIGR då det är svenska och dessutom från min hemstad Umeå :D Du hittar den här: https://sigr.cc/ Lite retro, men väldigt fina!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.