Aktuellt

Firat födelsedag

Lyckliga äro de som fyller år i febuari. Ty de kan fira med semlor.

Västra hamnen malmö

Eftersom jag fyller år i oktober som är en enda lång månad av rotfrukter och ärtsoppa (?),  får jag liksom se till att omge mig med februaribarn. Så att jag också får fira med semlor.

Johanna har valt sin födelsedag med omsorg. Solen skiner från klarblå himmel och vi båda är lediga. Vi tar en tur längs vattnet, förirrar oss en smula på Limhamn och hittar med hjälp av kända byggnader tillbaka till centrum och slutmålet för dagen: bageri Leve.

bageri leve

Här väljer vi den största kaffekoppen och fyller den utan att skämmas tre gånger. Hon fyller ju år för tusan. Sen sätter vi tänderna i den mest fantastiska semlan.  Dagen till ära testar vi veganvarianten. Den med kokosgrädde lenare än sammet. Klockan har passerat lunch, och mat- och sovklocka är satt ur spel. Lunchen framflyttad pga semla. Det händer typ inte. Utom idag. Och det var det värt.

Fler som fyller år i februari och vill fira lite?

bageri leve

5+

3 Kommentarer

 • Svara
  Johanna
  6 februari, 2020 kl 20:30

  Mmm, jag blir sugen på en till semla när jag ser bilderna! Min granne lanserade idag idén med födelsedagsvecka (så mycket firande!), så jag får kanske göra en favorit i repris imorgon :-)

  0
  • Svara
   Anna
   9 februari, 2020 kl 14:44

   Man kan aldrig fira för mycket . Jag har en vän som firade sin femtioårsdag hela året! Då snackar vi!

   0
 • Svara
  Gert
  7 februari, 2020 kl 11:20

  Jag fyller år i Februari.Jag har redan börjat fira med semla att jag snart fyller år. :)
  Risken är att jag blir rund som en semla. :)

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.