Aktuellt

Ett rum över

Dotter utflyttad. Jag har kånkat lådor, begrundat en helt o-repad parkett och shoppat möbeltassar. Ett stort steg för den nya vuxna. Kanske ett ännu större för mamman. Som försöker trösta sig med alla fördelar det kan innebära med en mindre i huset. Så här:

Ett rum över. Kvarvarande familjemedlemmar sprutar idéer om vad det ska användas till. Ingen är överens med någon.

Jag tänker i termer av världens största skohylla där alla löparskor står radade i snygga linjer. Och som har plats för fler.

Jag tänker en klädstång för halvsvettiga kläder som inte behöver tvättas men inte bör ligga bland de rena kläderna.

Eller en strykbräda som alltid kan stå framme och därmed öka sannolikheten för att man någon gång skulle orka stryka något. Människokläder alltså. Någon måtta får det vara.

Och ett pusselbord. För all den tid jag får över när jag inte har någon att prata inredningsinköp med på kvällarna.

Jag inser att det inte blir ettt rum som passar i en inredningstidning, men ett sjukt praktiskt rum. Ska bara få med mig de andra på banan…

Förutom ett extra rum, tänker jag att maten kommer att räcka längre. Att resterna blir fler och att vi därmed slipper laga mat lika ofta. Och kanske hinner springa en kilometer till ibland.

Och pengarna alltså. Lite rik borde man allt bli på de minskade matkostnaderna. Motsvarar säkert ett par löparskor i månaden. Nu när man ändå ska skaffa sig en ofantligt stor skohylla.

Nästan bara fördelar alltså. Förutom den där detaljen att inte längre få se sin sötnöt varje dag. Tur att hon bor på springavstånd!

 

27+

4 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  17 januari, 2020 kl 19:22

  Förstår att det är blandade känslor men jag är säker på att det kommer bli jättebra av alltihop! Tänk ändå vilken grej det är!!! Liten har blivit stor och klarar sig själv tack vare er! Ha en trevlig helg! Hur du än vbäljer kommer det bli ett äventyr! Själv ska jag ju testa något heeeeelt nytt!

  0
  • Svara
   Anna
   20 januari, 2020 kl 07:24

   Åååå så spännande. Nu måste jag in och läsa vad du hittat på! Och ja, det är coolt att hon är stor och klarar sig. Men det var tomt när ingen satt i soffan och drack latte när jag vaknade i morse…

   0
 • Svara
  Anna
  18 januari, 2020 kl 11:29

  Perfekt att springa till mig och fika, sen en pw på St.hans backar och sen ser vi till att dottern fixat lunch till oss. Heldag ju!… :-)

  0
  • Svara
   Anna
   20 januari, 2020 kl 07:25

   Det låter ju som värsta bästa dagen. Jag ska se om hon tycker det är lika bra 😀

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.