Aktuellt

Gottepåse fylld med lopp!

Mellan lussebullarna och risgrynsgröten är det bra tid att fundera ut vad man ska springa nästa år. Jag har tre förslag. Eftersom jag arrangerar dem alla är jag extremt partisk men jag ljuger såklart inte. Det är grymma grejer hela bunten!

6 januari – Enduro20 Klåveröd

Det lilla loppet där antal deltagare räknas på begränsat antal händer och fötter. Där distansen förvisso är ganska lång, men där tiden bara mäts på 10 kilometer. Ett lopp i intervallform där du gasar och chillar, umgås och funderar över vilken taktik som egentligen är bäst.
Du får chansen att uppleva den fantastiska Söderåsen på en av årets första dagar. Med eller utan snö. Men alltid med mat och fika efteråt.

Mer info hittar du här!

8 mars – Stävie Trail

Loppet vars deltagare du inte räknar på dina händer. Om du inte har väldigt många händer…

Närmare 700 deltagare springer årligen detta ganska stora lopp i den pyttelilla skogen. Ett lopp som trots många deltagare strävar efter att alltid behålla den familjära känslan. Du kan springa 6,5 km eller 13. Eller varför inte båda distanserna? Vädret bjuder i vanlig ordning på överraskningar och det enda vi garanterar är att det blir väder…

Läs mer här.

2 maj – Lejonbragden

Till skillnad från övriga två lopp bjuder denna godbit varken på lera eller rötter. Här snackar vi asfalt i stadsmiljö. Ett varv mäter 10 km och du snurrar 5 eller 10 varv beroende på tycke och smak. Ett lopp med anor som återuppstår i Scania Roadrunners regi. Precis när Magnoliorna är som vackrast och studentsångernas majsång knappt tonat ut. Mer matnyttig information hittar du här.

Så terräng eller inte? Kort, lagom långt eller jättelångt? Intervallbaserat eller traditionellt? I min gottepåse finns lopp för alla smaker. Hoppas få se dig på någon startlinje.

8+

2 Kommentarer

 • Svara
  Joanna S
  20 december, 2019 kl 10:29

  Nappar på 2 av 3 av dem 😉

  0
  • Svara
   Anna
   3 januari, 2020 kl 15:40

   Tycker du ska nappa på det tredje också! Det kommer bli grymt :D Och mycket fika…

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.