Aktuellt

16 varv i skogen

Efter Stockholm marathon 2012 och Österlen Spring Trail 2017  när jag nästan frös ihjäl, har jag lovat mig själv att aldrig utsätta mig för kombinationen ösregn och stormvind igen. Så egentligen borde jag ha ställt in idag. Men söndag passar ju så bra för långpass…

19 meter per sekund och kraftigt regn. Och ett långpass jag vill få till. Problemlösningsförmågan sätts på prov, men finns viljan är inget omöjligt…

Jag plockar fram min regntäta löparjacka som jag i panik införskaffade mig efter köldchocken på Österlen, men som jag sedan aldrig känt behovet av. Och jag väljer runda med omsorg.

Behöver platt underlag för min stukade fot samtidigt som jag vill hålla mig i skogen pga vinden.  Ett motionsspår skulle lösa biffen men mitt närmaste motionsspår mäter 1,2 kilometer. Med dit och hemjogg behöver jag roa mig i 16 varv för att få ihop mitt pass. Inget för den som kräver variation, men jag är ju ganska lättroad.

I jämförelse med 2 timmar på löpband borde 2 timmar runt en kilometerlång slinga vara omväxling extra allt. Och det var det…

På första varvet möter jag en man med hund och på varv 4 en man med barnvagn. Efter varv 6 byter jag håll och två varv senare drar jag av mig luvan. Jag möter en kvinna med hund och en dam med rött paraply. Sen händer det nog inte så mycket mer. Men ändå. Jag fick ju jobbet gjort…

26+

7 Kommentarer

 • Svara
  Cecilia
  8 december, 2019 kl 19:49

  Gott jobb! 23km i Tjörnarpsskogen krävde också sin man/kvinna idag.

  0
  • Svara
   Anna
   8 december, 2019 kl 21:04

   Hade ju tänkt att vara med men vågade inte pga foten. När jag sett bilderna är jag nöjd med mitt beslut :D

   0
 • Svara
  pernillabredolt
  8 december, 2019 kl 21:23

  17K i regnigt Stockholm för mig. Lite spring på Kungsholmen, runt slottet, Kastellholmen, Skepparholmen och Djurgården innan det blev hem till Vasastan över Östermalm. Skulle köpa en minigran men 250 spänn (!!) sist köpte jag för 70:- så det fick vara. Får fixa en nästa vecka som inte är ett rån.

  0
  • Svara
   Anna
   10 december, 2019 kl 18:00

   Ja de stora kostar ju över 500 och barrar bort innan man hunnit njuta av dem….. dyrt nöje med jul :O

   0
 • Svara
  A-mamman
  9 december, 2019 kl 15:43

  Sjukt bra jobbat! Förstår att du har klocka som mäter för vem skulle kunna hålla ordning på antalet varv? Jag klarar inte ens 10 vändor i en backe utan att markera med streck eller stenar i marken.
  Regnjacka alltså, hmmm. Jag sprang också i regn igår, bara 8 km men det var lite underkylt och aningen halt på några små delar av grusvägen. Lurigt. Men mest blött. Eftersom jag sprang i vanlig mjuk träningströja/jacka

  0
  • Svara
   Anna
   10 december, 2019 kl 18:02

   Jag höll faktiskt räkningen hela vägen. 6 varv höger, 6 vänster, sen två av varje. Jättebra att ha något att tänka på så jag inte blev uttråkad :D

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.