Aktuellt

Morgonstund…

Jag kliver upp 05:15 för att hinna transportspringa till jobbet. Galenskap tycker de morgontrötta. Underbart tycker jag. Men be mig inte röra en lilltå efter klockan 20:30…

Jag tar tåget till Åkarp som ligger på lagom löpavstånd för en morgonrunda. Fredrik som sitter på sätet bredvid blir lämnad med min ytterjacka och min inte helt lätta väska, lastad med ombyte. Transportlöpning UTAN ryggsäck smäller ju ändå ganska mycket högre än MED, och lite styrketräning gör säkert bara gott för honom!  Det är inget tårdrypande avsked, vi ska ju ses igen om en timme…

Valet av färdväg är genialiskt med tanke på att vinden kommer bakifrån. Det gör tyvärr solen också, och jag springer liksom nästan bakåfram för att inte missa när den smyger sig upp över hustaken och börjar sprida sitt underbara morgonljus.

Det är så vackert att jag tillslut måste stanna, vända mig om och insupa. Tänker att jag ska skaffa bakspeglar till nästa vecka men inser att det är förmodligen är kört då. Morgonen kommer 3 minuter senare varje dag.  Nästa vecka kan det vara mörkt. En lätt känsla av höst-ågren infinner sig.

Eller så får man börja utnyttja sin flextid vid klart väder!  Det är ju slöseri på soluppgångar annars!

0

4 Kommentarer

 • Svara
  A-mamman
  25 september, 2019 kl 08:42

  Imponerande, tycker en som inte gillar morgonträning. Som just nu varje dag skymtar solen och vattnet, dimma ibland, frost häromdagen, och vill FOTA det vackra – men inte hinner ner till viken innan jobbet. Eftersom jag inte går upp kl 05.15…

  0
  • Svara
   Anna
   25 september, 2019 kl 17:47

   Hihi. Men du är säkert mycket piggare än jag på kvällen :D

   0
   • Svara
    A-mamman
    25 september, 2019 kl 18:20

    Jovars, men tränar gör jag helst på lunchen!

    0
    • Svara
     Anna
     26 september, 2019 kl 09:33

     Lunchen är grym! Fast i praktiken känns det som hela dagen går när man måste byta om både före och efter. Man slipper det ena om man tar före :D

     0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.