Aktuellt

En träningsvecka

Jag besparar er marathonspeedade inlägg och sticker emellan med en fråga jag fick i förra veckan. Det kommer fler speedade inlägg senare men tänker att ni kan behöva en paus. Önskemålet löd:
Skulle vara kul att läsa om hur en vanlig träningsvecka ser ut för dig. Fördelning kondition-styrka-gruppträning (m.m).

Jag får gräva djupt i minnet för att komma ihåg hur en vanlig vecka brukar te sig. De senaste månaderna har nämligen inte varit så normala, och kan sammanfattas enkelt i ett enda ord: cykel. Men när jag är mitt vanliga jag tränar jag ungefär såhär:

Måndag: spinning*  + yoga
Tisdag: CX + löpning (12-15 km)
Onsdag: Body Pump eller cirkelträning
Torsdag: löpning 12-15 km
Fredag: Cirkelträning eller vila
Lördag: spinning* distans 75 min på vinterhalvåret, annars cykel ute
Söndag: Långpass 25 km och upp.

*ja det heter ”cykel” sedan 2005, men jag är lite gammaldags och dessutom vill jag att ni ska förstå att det är inomhus…

Ungefär så.
På somrarna går jag inte gärna inomhus så då brukar det bli mer löpning och mindre annat. Utom just sommaren 2019, för då blev det som bekant… CYKEL . Ute. Men det gick ju hyfsat bra att springa marathon på den träningen också!

Hur ser din standardvecka ut?

0

4 Kommentarer

 • Svara
  Johanna
  2 september, 2019 kl 23:35

  Nääää jag vill ha fler marathonspeedade inlägg! Bästa grejen ju!

  Men kul ändå att läsa om din träningsvecka! Min är inte alls så strukturerad alls, mest pga oregelbundet jobb tror jag. Fast kanske lika mycket pga spontanitet. Men jag gör lite yoga varje morgon hemma, springer 3-4 gånger i veckan (tisdagar ofta med Gerillalöparna, annars väldigt olika), promenerar de dagar jag inte springer och går på 1-2 yogaklasser i veckan. Ungefär så tror jag!

  0
  • Svara
   Anna
   3 september, 2019 kl 17:11

   Det kommer säkerligen fler. Har svårt att återgå till normal efter en sån här urladdning. Fortfarande helt pirrig! Gerillalöparna verkar vara ett härligt gäng. Om jag bodde i Malmö skulle jag också bli en sån :D

   0
 • Svara
  S
  3 september, 2019 kl 10:31

  Tack!! 😊 Med två små här hemma är jag glad om jag får till 2-3 löppass, lite kvällsyoga här hemma och ett pass cirkelträning per vecka.

  Grattis till väl genomfört marathon! Var anmäld till halvmaran men fick snällt stå på publiksidan pga en envis förskoleförkylng.

  0
  • Svara
   Anna
   3 september, 2019 kl 17:08

   Nej vad trist med förkylning! Hoppas du får revansch nästa år!

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.