Aktuellt

Kontrollbesiktning

Har tid hos sjukgymnasten för kontrollbesiktning. Vill kolla att kroppsdelarna sitter där de ska nu när jag så smått smugit igång med löpningen igen. Så att jag inte springer konstigt pga urkopplade muskler, olika långa ben eller roterade höfter.

Känns lite lyxigt att för-säkerhets-skull-boka sig till sjukgymnast men han konstaterar fort att det var ett smart drag. Höger ben är en centimeter längre än det vänstra. Höften är roterad och korsbenet på svaj. Muskler urkopplade på ett sätt som för honom är helt logiskt. Jag följer alla mönster och reagerar precis som han förväntar sig på alla test. Det är bra. För då kan han trycka på reset och återställa mig till normal. Lite konstiga manipulationer senare reagerar musklerna som de ska och alla är nöjda och glada.

Jag får en övning i hemläxa att utåtrotera mina höfter med gummiband runt fötterna. Sånt som man kan göra i teve-soffan och därmed inte känns fullt så tråkig som annan rehab…

När jag betalt för mig och ska gå slinker det ur mig: att jag ska försöka ta mig runt Helsingborg marathon. För att jag måste. För jag har en deal med mig själv. För att jag om 24 år vill ha den snyggaste tröjan i Helsingborg marathons historia. Med texten: JAG HAR SPRUNGIT ALLA 30 LOPPEN!

Han får ont i magen. Och säger att ha inte kan rekommendera det. Men att han hemskt gärna vill ha en rapport om hur det gick.

Jag lovar att han ska få det. Och bokar en tid den 2 september….

0

3 Kommentarer

 • Svara
  Esther
  13 augusti, 2019 kl 20:46

  Det verkar som om du har hittat en väldig smart sjukgymnast som förstår att man måste göra/prova vissa grejer även om de kanske inte det klokaste beslutet.
  Får man veta vem hen är? Kanske man behöva en sån i framtiden

  0
  • Svara
   Anna
   14 augusti, 2019 kl 18:07

   Klart du får! Jonas Alemo på Hyllie idrottsskadeklinik. Så bäst!

   0
 • Svara
  A-mamman
  14 augusti, 2019 kl 09:11

  Spännande att så pass mycket upptäcktes och kunde rättas till på besöket! Och många läkare, sjukgymnaster m m har nog alldeles för att lätt att avråda från viss träning och tävling, för säkerhets skull, men det är ju inte alltid som man kan eller vill efterleva det.

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.