Aktuellt

I mål

Ett par dygn senare. Vi är i mål. Två lopp är i hamn och nu återstår bara att sammanställa en resultatlista, ladda upp bilder och städa bilen…

Det där sista kan ta ett par veckor eller två. I en helt vanlig Volvo ryms nämligen hela världen. Tält, bord, vattendunkar, blöta grejer, torra grejer, mat, flaggor, funktionärsvästar, priser och iKaffe. Det sistnämnda för att alltid vara redo när kaffe bjuds. Och det har behövts…

Från 05.00 igår morse har vi varit i tjänst. Med undantag för 5 timmars sömn. Vi har markerat bana med hjälp av mountainbike tills svetten sprutade. Vi har lerat ner oss och blivit smutsiga. Vi har haft teknikstrul och löst det. Vi har ätit chips och lärt oss hur en ON-knapp ser ut på en SI-skrivare. Men mest har vi haft kul.

Dessa möten med löpare alltså. Tröttnar aldrig. Bekanta ansikten och nya ansikten. Ultraräven som sprang 10 mil förra helgen och tycker halva sträckan var snabbt överstökat. Killen som gör sin första ultra, och man får äran att bistå med själva premiären. Hedervärt. De som kommit vilse men är lika glada ändå.  Och killen som hjular över mållinjen och glatt ställer upp och gör det en gång till, för att jag ville filma. Efter fem mil!

Att ordna lopp är måhända det jobbigaste jobbiga, men det är fasen det roligaste roliga på samma gång.

Nu sover vi lite hörrni.

0

Inga kommentarer

    Kommentera

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.