Aktuellt

Racet mot regnet

Har planerat att inviga min nya cykeltröja med stil. Jag ska förklädd till isglass cykla till St Olof för lunch och kaffe,  och därefter vidare till Simrishamn för tågtransport hem. Men SMHI hotar med regn…

Sticker tidigare än planerat för att pricka in regnet lagom till lunchen som då kan ätas under tak. Sen kan jag i lugn och ro sippa kaffe tills det dragit förbi. Byvägen 35 har öppet jättelänge!

Men det kommer inget regn. Inte uppifrån i alla fall. Däremot verkar det ha regnat precis framför mig hela tiden. Vägbanorna är blöta och jag får en klassisk brun smutsrand över rumpa och rygg. Fancy!

Anyway. Det är fler än jag som planerat lunch på Byvägen. Kön ringlar sig långt ut på gården och jag känner mig lite svettigt obekväm, ihoptryckt med så mycket folk. Speciellt med tanke på smutsranden baktill…

Beställer min mat och sätter mig ner och väntar. Kommer på att jag behöver bestick och då uppstår ensam-ätar-problem som leder till att jag blir utskälld av en hangry yngling. Jag lägger nämligen min jacka på bordet för att ingen ska ta min plats när jag lämnar bordet. Är man två kan ju den ena snällt sitta kvar, men nu var det ju bara me myself and I.

Det kallas visst femteklassarfasoner att paxa plats medan man hämtar bestick. Och det lär väl vara detsamma om jag behövt gå på toan medan jag väntade i en halvtimme på maten. Att folk orkar!

Men jag är inte bitter. Efter ett lovely men långt matstopp tar jag mig vidare i motvinden till Simrishamn. Missar pga nämnda vind tåget men hittar en buss till Lund som inte alls synkar tåget vidare till Kävlinge. Det verkar som jag får trampa lite till…

Men en vacker dag ska jag nog komma hem! Vem fixar middagen i kväll tro?

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.