Aktuellt

Lyxlördag

Jag fick en idé. Och vet hur man får Fredrik med sig. Det är bara att locka med tält…

Cykling Österlen

Vill cykla långt. Det är långdistanslöparens second best. Med fika. Ser att det ska blåsa rakt medvind till Österlen och föreslår att vi ses på Byvägen 35 i St Olof om tre timmar…

Jag drar till med pizza på Gårdens café och vedugn i Simrishamn också, ifall kombinationen finkaffe och tält inte skulle räcka. Han har inte en chans. Förslaget kan vara mitt bästa i år. Dessutom hinner han springa ett långpass innan jag är framme. Orienterarens definition på långpass är 14 km och mycket mer tidseffektiva än långdistansarens…

Cykling Österlen

Jag har gps:en monterad på styret och ett svart streck att följa. Jag är helt i händerna på att Fredrik läst in rätt rutt och att klockan funkar. Jag följer strecket men har ingen aning om var jag är eller vart de leder mig.

Strecket tar mig genom de mest fantastiska landskap. Över fält och genom vårspirande skogar. Men också över skolgårdar och förbi fotbollslag i nedre tonåren. Så nära en Tour de France-vinnare kommer jag nog aldrig mer att känna mig…

Efter 89,92 kilometer når jag vår mötesplats. Som löpare hade jag inte kunnat stanna vid en sån siffra men cyklisten i mig är inte allt liks känslig. Hon är mer sugen på cappuccino och spiller ingen onödig tid.

Kaffe på Byvägen 35 alltså. Fortsätter till Simrishamn (i bil…) för en ljuvlig pizza. Strosar omkring lite för att skaka ner maten och göra plats för efterrätt. En tältnatt är ju inte på riktigt om man inte får tända gasolköket.

Pizza

Avslutar med rabarberkompott, mascarponekräm och sesamknäck, gjort under bar himmel till tonerna av fågelkvitter.

Ja vad säger man? Min uppfinningsrikedom när det gäller lördagsnöje är det inget fel på!

 

0

5 Kommentarer

 • Svara
  Emma
  26 maj, 2019 kl 15:28

  Utklassar vilken krogkväll som helst! Vår lördagskväll spenderades med färska räkor ett saltstänk från havet efter lite spring i bergen.

  0
  • Svara
   Anna
   27 maj, 2019 kl 07:10

   Det lät ju precis lika tipptopp! Krogkväll har jag glömt hur man stavar till 🤣

   0
 • Svara
  Ingmarie
  27 maj, 2019 kl 00:44

  Det är du och jag även här! Vi skulle kunna skriva en bok om hur man har skoj trots löpbrist! :-)

  0
  • Svara
   Anna
   27 maj, 2019 kl 07:11

   Det skulle bli en bestseller 😀

   0
 • Svara
  Johanna
  27 maj, 2019 kl 11:51

  Vad härligt :)

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.