Aktuellt

#helaskånesoverute

Skånska Landskap har dragit igång ”Hela Skåne sover ute” 29/4-5/5 för att få fler att upptäcka naturen. Olika företag arrangerar skojiga aktiviteter, och under veckan finns möjlighet att lära sig laga mat utomhus, sova en natt i hängmatta eller äta vegetarisk hot pot i en kåta. Med mycket mera!  Aktivitetslistan är hur lång och hur kul som helst, men vi väljer ändå att köra vårt eget rejs. 

Vi har sett ut ett vindskydd som vi knappt ens vill berätta var det finns. Det är ett guldkorn vid en damm, dit ingen annan hittat just idag. Här ska vi övernatta med goda vänner och vi har inte ens en löprunda inplanerad. Jag vet faktiskt inte hur det gick till.

Vi går all in på maten istället och dukar upp för trerätters ute i naturen. Med extra chips för den som hinner svälta ihjäl under den inte mikrovågssnabba tillagningen av mat… När man inte ska springa med sin packning går det bra att ta med en gjutjärnspanna. Annars är det kanske inte att rekommendera. Vi har förövrigt med oss allt. Inklusive mjölkskummare, brandsläckare, litauisk ost och rädisor… Förutom de mer normala grejerna som sovsäckar och liggunderlag förstås.

Den kulinariska buffén som bjuds består av:

Förrätt: Valborgskokt tomatsoppa med naturgrillad toast under bädd av Litauisk ost.
Huvudrätt: Vårkvällsgrillad färsbiff med lingon, serverad med smörfräst kålblandning och kärleksfullt skivad svamp. (”Smördränkt” ligger förmodligen sanningen närmre men låter inte lika fancy…)
Efterrätt: Egenfluffad turkisk yoghurt med karamelliserat äpple. Toppad med kanel och krispig granola.

I naturen smakar allt magiskt. Speciellt chipsen…

Vid 21-tiden går fåglarna och lägger sig och vi kryper ner i sovsäckarna två timmar senare. Lite läskigt att inte kunna stänga om sig, och jag tänker lite på alla spindlar som förmodligen delar rum med oss just i kväll.  Och undrar i smyg hur det känns att vakna av att ett vildsvin nafsar en på tårna. Malin som har sova-ute-premiär knorrar lite över besvärligheten att vända sig i en sovsäck, så jag låter henne hållas så, och nämner inget om vildsvinen.

Tyvärr blir vi inte väckta till soluppgång utan en hederlig gråskånsk morgon. Men fåglarna kvittrar, elden är snart i gång och gröten snabbt på tillagning. Vad kan gå fel liksom?

Avslutar utflykten med promenadorientering i syfte att hitta en hemlig tomtesamling mitt i naturen. Vi lyckas med bravur.

Tomtar i maj är kanske lite bakåfram men vem blir inte glad av att hitta ett helt tomteland i naturen? Och lyckas ni googla var tomtelandet finns har ni också nästan spårat vårt hemliga vindskydd…

0

1 kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.