Aktuellt

Pers!

Det där med att springa samma runda två dagar i rad var ju lite kul. Som upplagt för att tävla mot sig själv…

Jag tänkte att det skulle bli trist att nöta samma 22 kilometer som igår men jag hade fel. Det blir istället en enda lång déjà vu där jag liksom tänker mer på vad som hände var, än att jag faktiskt springer. Vid 8 km råkar jag snegla på klockan och inser att jag ligger före gårdagens tidtabell. Och det väcker små horn i min annars helt släta panna…

Trots att jag har 22 km i benen sedan igår börjar jag tävla mot mig själv. Vägrar tappa fart uppför och släpper nödbromsen på väg ner. Andningen är hög men jag känner mig stark. Går för pers…

Jag vet att Fredrik efter sin orienteringstävling kommer att möta upp mig på sin nerjogg. Jag gissar att det kommer att ske vid ca 19 km, och jag ägnar minst en halvtimme åt att grubbla på om jag verkligen ska vara social och sumpa mitt pers-försök med en nerjogg. Eller helt enkelt låta honom hänga med…

Såklart får han hänga med. Vi har ju hela livet på oss att prata. I det här tempot är nämligen ingen speciellt pratsam. Fredrik grymtar förvisso lite där bak men inget som kan tolkas eller förstås.

På samma plats, utanför samma toavagn, är målet. Tre minuter snabbare än igår. Nu väntar pers-bärs. Fast jag har förhandlat bort den mot en cappuccino. Såklart.

En pers-cappuccino i solen. Så värt.

0

8 Kommentarer

 • Svara
  Johanna
  7 april, 2019 kl 20:39

  Åh så härligt det låter! Och snyggt jobbat med pers! Jag har en förkylning som sitter kvar litegrann och skräpar, så det spritter som bara den i benen nu. Men kanske ändå lika bra denna kommande vecka som är extremt fullproppad – jag hade ändå inte hunnit en enda kilometer :-)

  0
  • Svara
   Anna
   8 april, 2019 kl 15:24

   Bara du är frisk till skärtorsdag så kan vi springa in alla förlorade kilometer :) Så vi orkar riktigt många jordärtskock-wienerbröd 😋

   0
 • Svara
  Lisa
  7 april, 2019 kl 21:24

  Tänk vad kul det är när man kan hitta på nya per! Jag persade idag, på 27,8 km, en tid jag aldrig klarat av tidigare på träning.

  0
  • Svara
   Anna
   8 april, 2019 kl 15:22

   Grymt ju! Grattis till pers!

   0
 • Svara
  A-mamman
  8 april, 2019 kl 08:36

  By the way: du har verkligen en slät panna! /Hon som spanar botoxtecken på alla kvinnor över 40 på TV, men tror mer att du tillhör den naturligt vackra skaran :)

  0
  • Svara
   Anna
   8 april, 2019 kl 15:21

   Haha, botox lär du inte hitta i den här pannan. Men dottern börjar hinta om att det är dags att börja ta hand om min hud…. Fast jag offrar liksom inte ett långpass för att hinna med hennes tvåtimmars ritual varje kväll… :)

   0
 • Svara
  Johanna
  8 april, 2019 kl 15:16

  Haha, härligt :)

  0
 • Svara
  Ingmarie
  9 april, 2019 kl 05:19

  S-å-h-i-m-l-a-b-r-a-g-j-o-r-t!!!!

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.