Aktuellt

Någon där?

I natt drömde jag att ja la ner den här bloggen. Det var en jätteläskig dröm. Bloggen är ju min bebis. Min dagbok. Min uppslagsbok när jag behöver veta vad jag ska packa, vilket år saker hände eller hur jag firade en viss födelsedag. 

Bloggen är också något som tar tid. Från familj och från fritid. Jag tjänar inte en krona på den tid jag lägger ner utan belöningen är kontakten med er läsare. När ni kommer fram och hälsar, när ni hejar på mig under loppen. När ni mailar, kommenterar och frågar.

Och jag älskar det.

Men bloggfenomenet är ute. Läsare försvinner och bloggkompisar lägger ner. Plötsligt känner jag mig helt ensam kvar. Den som inte förstår bättre utan hänger kvar i det som var.

Kanske borde jag också släppa tag och gå vidare. Men hur ska jag då veta om jag hade vätskeväst eller rygga på ett visst lopp? Eller vilka jag sprang med när jag fyllde år? Hur ska jag få utrymme för min enorma skrivklåda. Jag älskar ju att skriva.

Beslutet är inte lätt. Men är det ingen där kanske det är lika bra att hitta på något annat.  Någon som har förslag på en ny hobby?

0

70 Kommentarer

 • Svara
  Johanna
  2 april, 2019 kl 17:32

  👋🏼 Jag är alltid här! Läser och fnissar, går in igen för att läsa roliga kommentarer och läser sen en gång till. Du har ju roligaste bloggen! (Har för övrigt inte koll på trender, men det finns väl fortfarande en massa bloggar?)

  0
  • Svara
   Anna
   4 april, 2019 kl 07:15

   Tack snälla du! Visst finns det bloggar men det känns som ingen orkar läsa. Att insta är max text som folk orkar svälja. Men nu vet jag att jag hade fel! Tack igen 😀

   0
   • Svara
    Johanna
    4 april, 2019 kl 08:34

    Men hjälp! Jag brukar gå in här ivrigt ett par gånger varje dag, så missar jag en enda dag och så händer detta!! Skönt att se att andra tog ansvar för att avstyra dessa vansinniga tankar om att sluta blogga…

    0
    • Svara
     Anna
     4 april, 2019 kl 15:40

     Haha, med så många fina kommentarer blev beslutet lätt ❤️.

     0
 • Svara
  Ulrika Lövgren
  2 april, 2019 kl 18:48

  Jag är här varje dag!

  0
  • Svara
   Anna
   4 april, 2019 kl 07:15

   Underbar att läsa! Tack!

   0
 • Svara
  Caroline Andersson
  2 april, 2019 kl 18:57

  Åh, din blogg är helt fantastik! Läser varje dag och förundras över hur du hittar alla dina underbara infallsvinklar!

  0
  • Svara
   Anna
   4 april, 2019 kl 07:16

   Haha, och jag som känner mig som en upprepande papegoja! Tack för din kommentar ❤️

   0
 • Svara
  Marina
  2 april, 2019 kl 19:57

  Jag läser allt du skriver, så skön blandning! Du bara måste fortsätta, behöver en jordnära och rolig blogg om löpning och livet. Hög igenkänningsfaktor!

  0
  • Svara
   Anna
   4 april, 2019 kl 07:18

   Tack för att du läser! Och hoppas du inte känner igen dig i allt. Min förmåga att hamna vilse är kanske skönast att inte känna igen sig i😀

   0
 • Svara
  H
  2 april, 2019 kl 20:06

  Åh, men jag läser din blogg sedan flera år tillbaka, vad ska jag då göra med min pendlingstid? Och vem ska inspirera mig att börja springa igen nu efter mitt kejsarsnitt?

  0
  • Svara
   Anna
   4 april, 2019 kl 07:22

   Jag är inte den som ska förstöra din pendlingstid, jag lovar att hänga i lite till. Och hoppas jag lyckas få dig på löparbenen så fort du känner dig redo! Heja dig 👏🏻

   0
 • Svara
  Malin
  2 april, 2019 kl 20:21

  Nej du får inte lämna oss!!!
  Jag tittar in varje dag!

  0
  • Svara
   Anna
   4 april, 2019 kl 07:23

   Härligt att höra! Jag hänger i lite till!

   0
 • Svara
  Emma
  2 april, 2019 kl 20:24

  Inspiration till bra kaffeställen fås ingen annanstans, jag läser, njuter och planerar fler löpturer! Fortsätt!!

  0
  • Svara
   Amanda
   3 april, 2019 kl 07:25

   Neej, stanna! Jag tror inte att bloggeriet är på väg bort! Det finns ju dom som satsar mer och mer på sina bloggar och lägger ner poddar osv istället, tex underbara clara, gabriella joss.. älskar din blogg

   0
  • Svara
   Anna
   4 april, 2019 kl 07:23

   Underbart att höra! Mer kaffelöpning åt folket 😀

   0
 • Svara
  Annika
  2 april, 2019 kl 21:06

  Jag läser varje dag! Hur kul som helst.

  0
  • Svara
   Anna
   4 april, 2019 kl 07:24

   Tack snälla ❤️

   0
 • Svara
  elsa
  2 april, 2019 kl 21:14

  Jag är här varje dag! Var ska man annars få tips om knäppa lopp och ännu knäppare loppmat? Och vart ska jag annars få inspiration om långpass att springa? Det hade varit supertråkigt om du försvann, men förstår dig absolut om du känner att inspirationen och motivationen tryter.

  0
  • Svara
   Anna
   4 april, 2019 kl 07:25

   Knäpp loppmat? Jag? Äter inte alla falukorv på söt bulle och grädde med aprikoskräm…? 🤪

   0
 • Svara
  Catarina
  2 april, 2019 kl 21:30

  Jag är här! Nästan varje dag. Och din blogg är den enda jag läser. Var ska jag ta vägen om den försvinner?

  0
  • Svara
   Anna
   4 april, 2019 kl 07:27

   Alltså det känns lite hedrande ❤️. Jag stannar. Såklart! Efter det här kommentarsregnet går det ju inte att lägga ner! Tack för din kommentar!

   0
 • Svara
  Lotta
  2 april, 2019 kl 21:31

  Älskar din blog, varje dag🤩

  0
  • Svara
   Anna
   4 april, 2019 kl 07:27

   Tack bästa🙏🏻

   0
 • Svara
  Helena
  2 april, 2019 kl 21:37

  Jag är här varje dag – trots att jag aldrig någonsin skulle få för mig att köpa någon form av kaffe ;-)

  0
  • Svara
   Anna
   4 april, 2019 kl 07:28

   Haha, om du har vägarna förbi ska du få en så god så du ångrar dig i frågan 😀

   0
 • Svara
  Lisa
  2 april, 2019 kl 22:46

  Nejjj!!!! Stanna kvar! Jag älskar din blogg, läser alltid! Men jag förstår tankegångarna, för jag har ju också en blogg sedan ett tag och jag tänker samma sak. Men nej. Jag gillar bloggar och det är en bra sorts dagbok!

  0
  • Svara
   Anna
   4 april, 2019 kl 15:57

   Eller hur! Som bästa uppslagsverket när man undrar över nått! Typ hur mycket kläder man behöver på ett intervallpass i april 😀. Värt att fortsätta med!

   0
 • Svara
  Cissi
  2 april, 2019 kl 23:26

  Läser varje dag, kommenterar aldrig… men din blogg e ju den bästa, inspirerande o rolig, älskar den😁

  0
  • Svara
   Anna
   4 april, 2019 kl 15:57

   Tack för dina fina ord 🙏🏻

   0
 • Svara
  Hannas krypin
  3 april, 2019 kl 06:51

  Jag kikar in varje dag för att se om du uppdaterat! Din blogg är ju hur bra som helst så sluta inte. Jag tror inte på att bloggar är ute. Det skapas många varje dag ju. Sen kanske det inte längre är så många som blir ”bloggstjärnor” men det spelar ju ingen roll.

  0
  • Svara
   Anna
   4 april, 2019 kl 16:00

   Nej bloggstjärna har jag ingen ambition att bli 😀. Då kan man ju inte posta vad man vill när man vill utan bara när det är som mest strategiskt, och med rätt innehåll för att passa Google i smaken. Inte min kopp te 😀

   0
 • Svara
  A-mamman
  3 april, 2019 kl 09:40

  Du ska absolut INTE skaffa en ny hobby om det innebär att du slutar blogga. Jag älskar ju din blogg! Och om jag får säga det själv så är jag en ganska smart och kräsen läsare, så det är ett bra betyg :) Tänk också på hälsoinsatsen som du gör, när du inspirerar till rörelse och lär oss en massa om träning, utrustning och olika lopp. Du behövs, jag vet ingen annan som har en liknande blogg – bara det är ju helt fascinerande!
  Jag har ju också en blogg, mycket mindre än din, faktiskt pinsamt få läsare, så snacka om att jag då knappast bör fortsätta blogga…

  0
  • Svara
   Anna
   5 april, 2019 kl 07:29

   Tack för fina ord. Att göra en kräsen läsare nöjd är ju inte illa alls :) Jag tycker vi fortsätta blogga båda två! Det är ju så roligt!

   0
 • Svara
  Anita
  3 april, 2019 kl 11:11

  Din blogg är ju det första jag läser, och bloggar lever visst fortfarande. Mycket bättre än instagram! Fortsätt gärna :)

  0
  • Svara
   Anna
   5 april, 2019 kl 07:33

   Ni har övertalat mig. Allihopa! Så glad för all input, klart jag fortsätter :)

   0
 • Svara
  Joanna S
  3 april, 2019 kl 11:18

  Läser varje dag 👍☺

  0
  • Svara
   Anna
   5 april, 2019 kl 07:33

   Känns bra att veta :) Tack fina du!

   0
 • Svara
  Karin
  3 april, 2019 kl 11:59

  Läser också jämt och inspireras! Tycker det är roligt med en bloggerska som inte bor i Stockholm! Sluta inte!!!!!

  0
  • Svara
   Anna
   5 april, 2019 kl 07:34

   Ibland känns det som att jag är så lokal, att ingen skulle bry sig. men det är klart, alla bor ju faktiskt inte i Stockholm. Tack för fin kommentar! Jag fortsätter :)

   0
 • Svara
  Gert
  3 april, 2019 kl 12:01

  Jag läser din blogg varje dag.Hoppas du fortsätter.Jag älskar humorn i bloggen.Ibland skriver jag också här.

  0
  • Svara
   Anna
   5 april, 2019 kl 07:35

   Tack Gert! Jag fortsätter :)

   0
 • Svara
  Isabelle
  3 april, 2019 kl 12:13

  Nä du får inte sluta. Älskar dina blogginlägg. <3

  0
  • Svara
   Anna
   5 april, 2019 kl 07:35

   Det känns omöjligt att sluta efter alla gulliga kommentarer. Tack snälla! Klart jag fortsätter :)

   0
 • Svara
  olof
  3 april, 2019 kl 13:22

  Av alla bloggar jag följer, eller har följt, är nog din den jag skulle sakna mest.

  0
  • Svara
   Anna
   5 april, 2019 kl 07:37

   Det värmer att läsa! Och hur skulle jag kunna semmelspringa utan att ha någonstans att berätta för folk att jag ätit semlor mitt i sommaren liksom? Det går ju inte! Klart jag fortsätter! Fast jag har inte fått någon inbjudan till 45-årskalaset…Det är ju mindre än ett år kvar, så sen brukar du inte vara…

   0
   • Svara
    Olof
    6 april, 2019 kl 20:04

    Dagsformen är det som gör att 45 vid 45 känns avlägset och därmed prioriteras inte inbjudningarna. Men så snart självförtroendet och ett bra upplägg är på plats kommer det.

    0
 • Svara
  Nipe
  3 april, 2019 kl 14:18

  Äh! Om vi allihopa lägger ner för att vi tror att alla andra gör det, gör vi oss en otjänst. Jag tror bara vi inte hinner/orkar hålla uppe frekvensen på inlägg som vi gjorde förr. Häng kvar, så inspirerar du kanske nån annan att hänga kvar. Bloggar är kanske inte trendigast just nu, men gött att ha att luta sig mot när man tröttnat på Insta mm.
  Jag gillar att läsa din blogg just för att du inte tjänar pengar på den utan har den som dagbok som du delar med oss andra. Inget tramsigt content-byggande, utan the real deal.

  0
  • Svara
   Anna
   5 april, 2019 kl 07:39

   Content-byggande alltså. Känner att jag fick utslag redan där…. The real deal känns bättre. Jag fortsätter så. Så håller vi uppe bloggandet lite till! Tack för din input!

   0
 • Svara
  Ann-Sofie
  3 april, 2019 kl 19:44

  Så klart du ska fortsätta… kul att läsa om dina äventyr och du ger inspiration👍😊

  0
  • Svara
   Anna
   4 april, 2019 kl 07:29

   Tack! Och så underbart att se att du hänger i ❤️

   0
 • Svara
  Emelie
  3 april, 2019 kl 20:26

  Jag är här o uppskattar din blogg!!

  0
  • Svara
   Anna
   4 april, 2019 kl 07:30

   Underbart att höra! Tack!

   0
 • Svara
  Anna
  3 april, 2019 kl 21:23

  Din blogg är suverän! Hade aldrig kommit på tanken att man kan ”äventyrs springa” och upptäcka nya platser om jag inte läst om dina äventyr. Du ger så mycket glädje och inspiration, fortsätt gärna inspirera!

  0
  • Svara
   Anna
   4 april, 2019 kl 07:31

   Å det värmer att ha öppnat någons ögon för äventyrslöpning, den bästa formen av löpning! Tack för att du berättade 👍

   0
 • Svara
  Jenny Rask
  3 april, 2019 kl 22:23

  Hej😊. Instämmer med alla de tidigare! Är här varje dag, läser och inspireras, samt informeras om fikautbudet i Malmöregionen. Kul att veta när vi hälsar på syster och bror i Lund. I Kävlinges utegym har vi också varit..
  Glad att se att du stannar kvar, tack för det👍// Jenny

  0
  • Svara
   Anna
   4 april, 2019 kl 07:32

   Men ååå vad roligt att läsa! Hoppas du är nöjd med tipsen så jag inte lurat iväg dig till Kävlinge i onödan 😀

   0
 • Svara
  Anna J
  3 april, 2019 kl 23:25

  Lite sent men nej, sluta inte snälla! Älskar din blogg för humorn, ärligheten, inspirationen och bristen på ordet ‘influencer’! Alltid första bloggen jag läser och den jag saknar mest när det inte finns något nytt inlägg.

  0
  • Svara
   Anna
   4 april, 2019 kl 07:35

   Haha det ordet tror jag faktiskt aldrig jag skrivit… men jag hänger ju inte helt med i trenderna. Inte på blogginnehållet heller. Och det känns jättekul att det uppskattas. Tack ❤️

   0
 • Svara
  Ingmarie
  4 april, 2019 kl 04:39

  Åh fattar! Har samma känsla emellanåt. Typ ”alla” kör ju bara Insta/FB nu för tiden. Eller poddar. Alt skriver en gång/v. Samtidigt gör jag det mest för min egen skull. Håller i och håller ut. Tror du har lite samma känsla. :-) Och jag hoppas verkligen du fortsätter! Din är den enda jag följt sen tidernas begynnelse!!!

  0
  • Svara
   Anna
   4 april, 2019 kl 15:35

   Det bli you and me! Until the bitter end 😀

   0
 • Svara
  Cecilia Olsson
  4 april, 2019 kl 06:06

  Läser. Njuter. Skrattar. Fortsätt bästa!

  0
  • Svara
   Anna
   4 april, 2019 kl 15:39

   Jamenjaaa, jag vill ju! Hänger i lite till. Och hoppas på något nytt roligt löparäventyr att skriva om 😀

   0
 • Svara
  Staffan
  4 april, 2019 kl 08:54

  Hög igenkänning på detta! Jag bloggade om ett liknande tema för någon vecka sedan när jag skrev mitt tusende blogginlägg.

  https://wwwfyraochtrettio-staffan.blogspot.com/2019/03/blogginlagg-nr-1000.html

  Det är inte alls samma trafik längre som det var 2011-2014 ca när detta med bloggande var större. Min blogg är ju också länkad till Jogg.se och då många följer min träning där kan jag 400 sidvisningar av bloggen där men kanske bara 40 på bloggens ”hemsida. Jag beundrar dig för din kreativitet som klarar av att skriva dagliga inlägg, själv har jag sedan länge slutat att ställa det kravet på mig själv utan skriver när jag tycker jag har något att skriva om, ofta går det nu en vecka mellan inläggen, ibland ännu längre, jag har fått TVÅ kommentarer totalt på bloggen i år, bara på det här inlägget har du väldigt många så det är klart du har läsare och att din blogg är uppskattad, jag ser den i min blogglista varje gång du uppdaterar och jag läser och gillar din blogg! Skrattar ofta igenkännande åt humor, inteligenta betraktelser, fyndiga formuleringar eller dråpliga situationer!

  Ergo, fortsätt!

  0
  • Svara
   Anna
   4 april, 2019 kl 15:55

   Haha, där tänkte vi i samma banor! Och för oss som älskar att skriva räcker inte insta. Så vi får väl hänga kvar 😀 Blogga till någon lyfter bort oss med lyftkran. Grattis till tusen inlägg! Ser fram emot att läsa om miljonfirandet!

   0
 • Svara
  Staffan
  4 april, 2019 kl 09:36

  Jag har förresten bara 45.000 unika besökare kvar till en miljon unika besökare, en siffra som t o m imponerar på tonåringarna hemma och det finns inte på kartan att sluta skriva innan jag åtminstone nått dit! Och det där med att sluta skriva, vad skulle hända om jag plötsligt fick en helt genialt idé till ett inlägg dagarna efter jag beslutat för att lägga ner bloggen? Ett I-lands problem av rang! :)

  0
 • Svara
  Jennie
  5 april, 2019 kl 06:09

  Nej, sluta inte! Jag är inne här flera gånger i veckan och älskar humorn och inspirationen.

  0
 • Svara
  Pernilla Olsson
  5 april, 2019 kl 07:48

  Åh, din blogg är så härlig att läsa!! Det är så många som går över till instagram men det är ju ite alls lika kul ;)
  Jag är väldigt tacksam om din blogg lever vidare!

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.