Aktuellt

Dan före dan före raceday

Det sägs att jag ska springa Österlen Spring trail på lördag.  Och som alltid inför trail-lopp hittar jag inte tävlingshornen. Trail är så förknippat med utflykt för mig, att jag mer siktar in mig på naturen och doften av ramslök, än horn i pannan och adrenalinpåslag. Inte ens vetskapen om att Fredrik kommer hinna i mål och ta en kaffe innan jag är framme stressar mig. Let him liksom. Annat var det inför Barcelona!

På asfalt fightas vi. Speciellt i distanser över halvmaraton. I skogen finns inga horn. Vet inte varför de inte växer ut. Om det är den bistra föreställningen om att jag är så kass tekniskt, att det ändå inte är lönt. Jag svär i smyg över min inre fegis och min extrema rädsla för att ramla och slå mig. Som gör att jag liksom inte vågar släppa på, utmana mig, och därmed bli bli bättre.

Men man behöver ju inte alltid göra saker snabbt. Det räcker ju att det är tillräckligt snabbt för att kaffebaren inte ska stänga.

Fast visst hade det varit skönt att springa 60 kilometersloppet istället. Där kan man ju vara hur långsam som helst utan att skämmas…  och dessutom få fika för besväret!

0

5 Kommentarer

 • Svara
  Lomma-Eva
  11 april, 2019 kl 18:31

  Ska hålla utkik efter din fartvind😉!! Lär inte se mycket mer än så av dig, men det verkar iallafall bli bättre väder o underlag än för två år sedan🙏! Har din frusna bild med blå läppar på näthinnan förtfarande… Lycka till på lördag!

  0
  • Svara
   Anna
   12 april, 2019 kl 07:31

   Den där bilden släpper inte min egen näthinna heller. Är livrädd för den upplevelsen och kommer förmodligen ha ALLDELES för mycket kläder på lördag :) Lycka till på lördag så ses vi i fartvinden!

   0
 • Svara
  Ingmarie
  12 april, 2019 kl 05:08

  Du är visst bra på trail! I synnerhet den banan! Det kommer bli en toppendag! Och hornen kommer växa ut! Heja dig! Jag är faktiskt lite avis.

  0
  • Svara
   Anna
   12 april, 2019 kl 07:32

   Ja det är ett superfint lopp, det kommer att bli najs. Och jobbigt. Och lite svordomar över rötterna :)

   0
 • Svara
  Johanna
  13 april, 2019 kl 11:49

  Jag är superavis! Hoppas det är världens härligaste dag med sol och vårvärme, kvittrande fåglar och doftande ramslök och massa fint porlande från Verkeån!

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.