Aktuellt

Belöningen!

Alltså jag tänker på alla de som inte springer på vintern. För att det är för kallt, för isigt och för grått. Eller bara för att vinter är en bra ursäkt att slippa. De kan ju inte njuta hälften så mycket av årets första vårrunda som jag gör.

För hur vet man exakt hur underbart det är med kvällssol när man aldrig upplevt löparmörkret. Hur vet man hur skönt det är med lätta skor om man aldrig sprungit med blytunga icebugs? Och hur snabba känns tunna tights när man aldrig sprungit i vintertights…?

Men framför allt: hur jobbigt är det inte att börja om? Att vakna i vårsolen med en kondition som inte finns. Att flåsa sig igenom de härliga vårpassen som hade varit så mycket skönare att känna sig stark på?

Alltså känslan av vårlöpning är obetalbar. Speciellt när man känner till alternativet. Då är det värt varenda löpmeter i mörker. Jag lovar.

0

11 Kommentarer

 • Svara
  Helena
  4 april, 2019 kl 22:07

  Vi hade utebanpremiär idag på CIP (centrala idrottsplatsen) här i Lund. Rejäl motvind hela upploppsrakan – som om det inte räckte med att vi sprang 400-ingar :-) – men helt underbart!

  0
  • Svara
   Anna
   5 april, 2019 kl 07:42

   Den där motvinden blåste minsann ända till Kävlinge, någon av intervallerna blev SJUKT långsam. Men det gjorde liksom inget när solen sken :) Grymt jobbat med fyrahundringarna!

   0
 • Svara
  pernillabredolt
  5 april, 2019 kl 07:25

  Igår gick jag ut och sprang kl 19 och det var fortfarande ljust – ÄNTLIGEN! och inga tre lager tröjor utan endast två tunntröjor och väst!

  0
  • Svara
   Anna
   5 april, 2019 kl 07:43

   Bästa ju! Man känner sig lite som ko på ett kosläpp :)

   0
 • Svara
  A-mamman
  5 april, 2019 kl 07:30

  Vinterrundor kanske inte är de snabbaste, men varje år finns ett par som hör till årets topplista för mig. Kan ju bero på att jag gillar snö, förstås…

  0
  • Svara
   Anna
   5 april, 2019 kl 07:44

   Snö är helt fantastiskt. Speciellt i kombination med sol, krispig luft och blå himmel. Det är det inte mycket som slår. Men det missar man ju också om man inte springer ute hela året.. Eller bor i skåne… :)

   0
 • Svara
  Hannas krypin
  5 april, 2019 kl 07:58

  Jag ska springa idag. Får se om det blir i skogen eller asfalt. :-) Jag är ganska dålig på att springa ute på vintern. Väljer hellre löpbandet…. Så jag missar helt klart en hel del.

  0
  • Svara
   Anna
   5 april, 2019 kl 08:07

   Fast om du nött löpband en hel vinter kommer du ha BÅDE konditionen att springa OCH glädjen att komma ut i friska luften. Det kommer smälla jättehögt. Jag tänker mer på de som legat på soffan… Njut av din runda!

   0
 • Svara
  Johanna
  5 april, 2019 kl 19:32

  Jaa, helt enig! Det går nog inte att uppleva den där totala euforin när man inte behöver de läskigt stela vinterbyxorna, vantar och tre lager tröjor utan äntligen får bli lite varm och svettig igen, om man löppausar hela vintern. Älskar denna tiden, den allra allra bästa!

  0
 • Svara
  Löparlisa
  6 april, 2019 kl 09:06

  Jag tänker ofta att det är tur att jag är lite som Doris i Hitta Nemo-jag blir lika glad varje gång jag upptäcker en ny årstid. Löparårets växlingar behövs verkligen, lika befriande som det är att slänga av sig pannlampa och vintertights på våren, lika mysigt är det att ta fram dem på hösten.

  0
 • Svara
  Ingmarie
  7 april, 2019 kl 04:55

  Exakt!

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.