Aktuellt

Stävie Trail 2019

När väckarklockan ringer klockan 05.00 ösregnar det. Det här kommer bli en bra dag!

Vi är på plats i startområdet strax innan sju. Försöker tejpa upp våra inplastade skyltar på nummerlappsvagnen. Skyltarna som ska guida våra löpare till rätt lucka. Men inget fäster på en regnvåt vagn, och vi får se våra snajsiga lappar ramla till marken. Gång på gång på gång. Men vi håller humöret uppe, SMHI har lovat sol efter klockan 10…

Vid 9.30 börjar folket strömma till. Och i takt med att folk hämtar ut sina nummerlappar, med tillhörande rosa buff, färgas området rosa. För en som gillar just den färgen är det liksom lycka redan här. Vad kan gå fel när världen är rosa?

Möjligen att folk har cykelparkerat in en granne som inte kommer ut med bilen, eller att säkringen till musiken går. Eller att vi eventuellt beställt för lite medaljer…

Barnen dansar loss med ett lejon och ger sig av för sitt varv. Sen är det dags för löparna på korta och långa banan. Allt flyter exemplariskt förutom att någon missar starten för att speakerns nedräkning tydligen misstas för starten på en tabataintervall…  inga fler frågor på den!

När vi räknar uttagna nummerlappar inser vi att våra supersnygga medaljer kanske inte kommer att räcka. Vi har beställt färre än antalet deltagare då vi av erfarenhet alltid får minst 100 st över. Men just i år verkar ingen vara sjuk eller skadad. Nervositeten sprider sig i funktionärsledet. Vi börjar i smyg samla in medaljer från vänner och bekanta och tänker att vi får efterbeställa till dem. Nöden har ingen lag!

Men vi har oroat oss i onödan. När sista krigaren kliver över mållinjen finns 10 medaljer kvar, och de i panik insamlade medaljerna kan återlämnas till sina ägare.

Och vädret? De blev sol. Det blev vår. Folk stannar kvar och minglar i tävlingsområdet hur länge som helst. Precis drömmen för oss som arrangörer. Så att vi hinner prata med folk, höra upplevelser, idéer och få lite beröm… Det vore att ljuga att inte säga att det är feedbacken som får oss att fortsätta. Vi älskar att veta att alla haft det bra och vi inte har klantat det mer än vanligt!

Och sen. När alla gått hem. Då samlar vi funktionärsgruppen. Världens bästa funktionärer. Så öppnar vi lådan med semlor. Får grädde på alla näsor och njuter. Den här semlan är den godaste på hela året.

TACK till alla som kom, alla som hjälpt till, som sponsrat, lånat ut grejer och hejat. Tack solen. Jag kanske säger det varje år, men var det inte lite extra fint just i år?

4 Kommentarer

 • Svara
  Johanna
  3 mars, 2019 kl 18:35

  Åååhhh men kom igen, har jag missat finaste vårkänslan dessutom! Har bara hört positiva rapporter från alla löparkompisar och kanske bästa grejen – svågern, som är så långt ifrån löpare man kan komma, fick en startplats i födelsedagspresent och tyckte det var fantastiskt. Jobbigt men roligt och så peppande med alla som hejade på längs banan. Så roligt att han letade upp ett nytt lopp, ÖST! Det är väl ändå bästa betyget för er som arrangörer och för alla fantastiska funktionärer!

  • Svara
   Anna
   5 mars, 2019 kl 22:55

   Underbart att höra ju! Så glad jag blir!

 • Svara
  Ingmarie
  4 mars, 2019 kl 04:17

  Ni är fantastiska! Vilket gäng! Stort grattis till ännu ett lyckat event!!!

 • Svara
  Johanna
  4 mars, 2019 kl 15:33

  Grattis till lyckat arrangemang :)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.