Aktuellt

Plogg-premiär

Att plogga blev nyord för något år sedan och kombon löpning och plocka skräp har liksom varit i ropet ett tag. Jag har varit lite skeptisk men för att liksom få möjlighet att testa, såg vi till att dra ihop ett ploggevent i Stävieskogen så här på löpningens dag.

Riktlinjerna är enkla. 45 minuters plogg med utgångspunkt på Stävie Trails startområde. Valfri riktning och valfri taktik. Pris till mest plockat skräp och coolaste fynd.

Jag väljer bort själva trailbanan då jag sprang där häromdagen och tyckte den såg ganska städad ut. Ger mig ut till en annan del av skogen. Hittar ganska direkt en plastkruka men sen får jag springa rätt långt innan nästa fynd görs. Det är främst cigarettpaket och sadelskydd som ligger och skräpar. Inget som är speciellt coolt och inget som väger mycket. Priserna känns utom räckhåll.

Tar en avstickare för kisspaus och hittar värsta guldgruvan. Vi snackar kulram, glitterpennor, mattebok, skolkalender årgång 2014/2015 och en stol. Stolen får jag lämna medan resten av attiraljerna fyller min påse. Joggar tillbaka för att lämna av lasten. Det svider hårt i mina biceps.

När 45 minuter har gått har jag fyndat ytterligare en hel påse och lägger den till samlingen. Andra har också fyndat. Vi snackar kassettbandspelare, vodkaflaskor, en hemmagjord ficklampa och ett par Calvin Klein-kalsonger.

En sönderrostad bil har också skådats men ingen hade biceps nog att få den med sig. Ett försök att fiska upp spännande grejer ur en sjö avbröts också pga kallt vatten.

Stävie-skogen är nu rensad, välstädad och fin. Den står redo att ta emot alla glada löpare den 3:e mars då världens mysigaste traillopp går av stapeln.

Vill du komma och se hur rent det blev anmäler du dig här.

0

3 Kommentarer

 • Svara
  Ingmarie
  3 februari, 2019 kl 03:39

  Bra grej att göra på Löpningens dag! (Fast samtidigt kan man ju tycka att det inte ska behövas ö h t…)

  0
  • Svara
   Anna
   3 februari, 2019 kl 20:38

   Blev förvånad att vi hittade så mycket i den skog jag aldrig tänker på att det finns skräp. Men det var väldigt kul. Skattjakt och löpning på en gång :) Fast som du säger, helt galet att det ska behövas!

   0
 • Svara
  A-mamman
  3 februari, 2019 kl 21:32

  Men vilka sjuka grejer som slängts!! I en skog?

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.