Aktuellt

Jobbresa

Nästa vecka blir hektisk. Jag ska hinna ta mig till Göteborg, Stockholm och Barcelona på tre dagar. Och träningsluckorna tisdag till torsdag lyser med sin frånvaro…

Den enda lucka jag egentligen hittat i schemat är klockan 06.00 på morgonen. I Stockholm. Jag är så in i bängen bergsäker på att jag ska fånga tillfället tills jag inser att det nog är SNÖ däruppe. Och snö ger mig kalla fötter… Mest för att Icebugsen väger ett ton i den väska jag vill ska vara lätt att kånka på.

Så nu mina Stockholmsvänner måste ni hjälpa mig att ta min enda chans till löpning på flera dagar:

1. Hur är underlaget? Behövs Icebugs?
2. Finns det någon runda med utgångspunkt i centrala stan som funkar med vanliga skor?

Får jag inte till min morgonjogg lär abstinensen göra sig påmind lagom till Kick-off-festen på onsdag kväll. Kanske börjar jag springa långpass mellan borden medan folk försöker njuta av middagen. Byter partystassen mot underställ. Eller så överger jag dansgolvet för trappintervaller upp till översta våningen och ber bartendern blanda resorb-shots. Det får inte ske, folk skulle börja undra.

Jag måste hitta en lösning.

0

9 Kommentarer

 • Svara
  Staffan
  31 januari, 2019 kl 08:39

  Med reservation för att både väder och underlag hinner ändra sig så har vi fått en hel del snö senaste dagarna och underlaget centralt i stan består mest av snömodd som inte är speciellt tjock och inte så mycket is just nu. Dubbarna i Icebugs biter ju inte speciellt bra i snömodd när de ändå inte når ner och kan greppa fast mark så det går därför i princip lika bra med vanliga skor, var bara försiktig när du svänger då den kan ligga is fläckvis under snön :) Inne i city går det att hitta partier som är helt fria från snö och is och även om det inte är så kul att springa mitt i stans kanske det funkar med en tidig morgonjogg. Vanliga skor rekommenderas således.

  0
  • Svara
   Anna
   31 januari, 2019 kl 11:40

   Tack för utförlig info. Då lämnar jag icebugsen hemma och slirar runt i modden med vanliga skor.

   0
 • Svara
  A-mamman
  31 januari, 2019 kl 09:07

  Bra rapport från Staffan :)
  Min kollega sa att häromdagen att det var som att springa i sorbet. Det låter väl härligt?
  Själv njöt jag enormt av snöiga grusvägar häromkvällen – underbart med vinter! Jag körde terrängskor då men har många gånger haft mina vanliga skor på vintern.

  0
  • Svara
   Anna
   31 januari, 2019 kl 11:41

   Sorbet låter ju jättenajs! Jag ska försöka ha den bilden i huvudet när jag sladdar omkring :)

   0
 • Svara
  Maria
  31 januari, 2019 kl 10:56

  Köp ett par dubbar o sätt på dina vanliga skor. Billigt o väger inget. Sedan kan du springa på Djurgården!

  0
  • Svara
   Anna
   31 januari, 2019 kl 11:42

   Är det isigare därute? Har dubbskor om det behövs men verkar vara mest moddigt så då slipper jag gärna :)

   0
 • Svara
  pernillabredolt
  1 februari, 2019 kl 08:24

  Sträckan runt Riddarfjärden över Västerbron på cykelbanan är perfekt för löpning – inte en snögnutta och innan kl 7 blir du inte jagad av arga stockholmscyklister.

  0
  • Svara
   Anna
   3 februari, 2019 kl 20:48

   Om jag inte är felunderrättad har det kommit mycket snö nu. Gissar att det inte är barmark längre. Kanske får bli en löpbandsplåga på hotellgymmet….

   0
   • Svara
    pernillabredolt
    3 februari, 2019 kl 20:54

    Runt Riddarfjärden tror jag absolut det är barmark imorgon tidigt. Jag cyklar till jobbet varje dag tidigt, 6:15-6:30 och hela vintern har det varit snö/is en dag vid den tiden!

    0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.