Aktuellt

Byteshandel? Ett life hack mot ett par nya ben?

Det här var helgen jag upptäckte värsta life hack:et, stirrade mig blind på en live tracking-karta och på köpet fick grymt stumma ben.

Det var Live tracking-kartan från Tjörnarparen som upptog min helg, och jag kunde inte riktigt slita mig. Att se plopparna förflytta sig över kartan var underhållning på hög nivå, trots att det framkallade grymt ambivalenta känslor. Viljan att vara med och lyckan över att slippa. Det regnade trots hela dagen och trail i kombination med regn och blåst ÄR inte min grej

Folk sprang liksom hur långt som helst medan jag satt och pillade mig i naveln. Ändå var det jag som fick stumma ben. På dagens långpass är det som att området söder om knäna bytts ut mot betong. Jag släpar mig fram och det tar nog typ hela förmiddagen och en god portion vilja att harva mig runt den tänkta distansen.

Mina ben är nu till salu till högstbjudande. Fast byteshandel vore ju förstås bättre. Det vore ju dumt att bli helt utan. Jag tänker så här. Om jag får ett par lätta pigga ben av er, så ska ni få ett life hack av mig. Är det en bra deal?

Till saken. Min mormor är 99 år och borde ha en del erfarenhet av livet. Men när hon berättade för mig att man kan frysa vispad grädde och få den lika fluffig och fin efter upptining, var jag minst sagt skeptisk. Jag är kräsen när det gäller grädde. Men jag kunde inte riktigt släppa det där, och frös in lite överbliven grädde för några veckor sedan. Igår var det upp till bevis…

Vi bakar en fantastiskt god saffranskladdkaka och tinar grädden till. Den är som ny. Fluffig och god. 1-0 till tanten.

Så nu vet ni vad ni gör om ni vispat för mycket. Era bästa ben kan ni ställa utanför Ica i Kävlinge så hämtar jag upp dem vid behov.

0

10 Kommentarer

 • Svara
  Annelie
  9 december, 2018 kl 14:04

  Synd att jag bor så långt borta. Hade gärna bytt ben med dig.
  Tack för gräddtipset. Undrar dock: kan man vispa för mkt? 🤔

  0
  • Svara
   Anna
   9 december, 2018 kl 14:38

   Nej det kan man egentligen inte, om man vispar till sig själv. Det är mer när man vispar till vanliga människor som håller igen på grädden, och så vispar man vad man själv tycker är lagom, så blir det över. Folk har inte fattat det där mer the more the merrier. Älska grädde liksom :)

   0
 • Svara
  Hannas krypin
  9 december, 2018 kl 14:23

  Tack för tipset om grädde. Saffranskladdkaka måste jag bara prova.

  0
  • Svara
   Anna
   9 december, 2018 kl 14:40

   Alltså det var helt lovely! Baka baka!

   0
 • Svara
  Helena
  9 december, 2018 kl 14:33

  Jag har en nyinköpt bok vid namn ”Kladdkakor deluxe”. Premiärbakade från den igår kväll. Kladdkaka med dulche de leche och flingsalt. Skall bjudas på ikväll. Kan återkomma med recension om så önskas :-D
  Agående benen: hade iofs varit intressant att testa dina traktorben och bara mala på hur länge som helst, men jag tror faktiskt jag vill behålla mina sprinterben för mig själv. Sorry ;-)
  Annelie: förstod inte heller den där delen om att vispa ”för mycket” ;-)

  0
  • Svara
   Anna
   9 december, 2018 kl 14:43

   Den recensionen ser jag framemot! Dulce de leche och flingsalt kan inte bli fel! Vi hade kunnat bytlåna ben bara så där en gång. Hade ju varit coolt att sprinta lite som omväxling och få känna lite fartvind!
   Förklaringen på grädden är fettskrämda gäster, och jag som tror att alla äter lika mycket som jag och vispar därefter :)

   0
   • Svara
    Helena
    9 december, 2018 kl 23:28

    Den visade sig vara extremt ätbar :-D Lite väl mycket flingsalt i receptet (1 msk), men jag strödde på någonstans mellan ½ och 2/3 och det blev perfekt.
    Vi (klubben) skall springa 300-ingar i Atleticum på torsdag. Du kan få låna benen då om jag får låna dina på tisdag (då springer vi tusingar i Skrylle) ;-)

    0
 • Svara
  Mia
  9 december, 2018 kl 20:38

  Tror inte du vill ha mina ben. De har varit till salu sedan förra julen… Gräddtipset är guld! Det blir alltid en liten skvätt över när vi käkat pannkakor :)

  0
 • Svara
  Ingmarie
  9 december, 2018 kl 20:40

  Mina ben vill du ändå inte ha men jag lovar att lite käcka heja-rop kan hjälpa! Heja heja benen! Jag lovar att de är pigga igen inom 48h.

  0
 • Svara
  A-mamman
  10 december, 2018 kl 09:08

  Jag tror inte att du vill ha mina ben men jag kan ju sno receptet på kakan. Har tidigare testat att addera saffran i en semmelkladdkaka, det var också gott :)

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.