Aktuellt

Spring dreams 2018

Höll på skriva ”race report” i rubriken, men något race har det ju inte varit. Bara en sjukt härlig löpardag. Så det blir en rapport. Utan race.
 
Premiären av Spring dreams överträffar alla mina förväntningar och jag kommer hem så fulltankad av inspiration att jag inte kan sitta still. Dagen avslutas därför på ett mycket märkligt vis. Men vi tar det från början.

Kommer till Baltiska hallen strax efter halv tio och möts av förvirrade människor och utställare som håller på att sätta upp sina skyltar. Men vi hittar liksom ingen välkomst-kommitté. Ingen som bockar av oss och visar vägen in i lokalen. Vi lyckas hitta in i alla fall och plockar på oss av gottesakerna som bjuds. BG Nilensjö inleder dagen på sitt allra hurtfriskaste sätt och budskapet är tydligt: det här kommer att bli en grym dag.

Föreläsarna är intressanta och alla har olika historier att berätta. Vissa fokuserar på prestation, andra på upplevelser. Alla är trevliga att lyssna på men det är vissa som skapar extra mycket ståpäls. Får mig att börja spåna på galna idéer och upptåg.

Jan Haak som sprungit genom hela Sverige skapar såklart en litet sug efter ett sånt äventyr. När han pratar om löpning i Norrland, mellan Lycksele och Arvidsjaur, vaknar norrlänningen i mig. Jag vill springa i norr.

Efter lunch är det dags för Johan Steene . Trots tidpunkten finns det ingen paltkoma i världen som gör sig besvär. Vilken talare, vilken grym inspiration. Jag sitter med ett leende från öra till öra i över 45 minuter. En skön prick med skön humor. Och som fängslar fullständigt med sina äventyr. Jag hade kunnat lyssna på honom tills öronen trillade av. Killen som springer 15 mil de veckor han inte tränar…

Att kliva upp på scenen efter Johan kan inte vara den tacksammaste uppgiften och det är Mimmi Kotka som får det ödet på sin lott. Ingen kunde göra det bättre. Hon är som en frisk fläkt i församlingen.  Hon klev av ekorrhjul och ett vanligt liv för att leva sin dröm. När hon visar sina springmiljöer får man lust att sälja sin kontorsstol och göra likadant. Alltså franska berg, det vattnas lite.

Jag sitter och fastnar på citat och formuleringar. Sånna där klokskaper som dyker upp under dagen som jag tänker att jag ska dela med mig av, Men när klockan har passerat 21 har hjärnan checkat ut. Jag kommer inte ihåg. Jag hoppas nervkopplingarna återkommer i morgon så ni kan få del av den inspiration jag tankats med idag.

Vi bestämmer oss för att hoppa över löppasset som ligger sist på schemat, då mitt sällskap (och taxidriver) behöver åka hem. Men inspirerad till tänderna hade det ändå varit skönt att komma ut en sväng. Jag vet att om jag går innanför dörren hemma, kommer jag aldrig att komma ut…

I morgondagens inlägg får du ta del av den kreativa lösningen.

Så länge. Tack Spring Dreams för idag. Jag är fulltankad. Min söndag kunde inte blivit bättre.

0

2 Kommentarer

 • Svara
  Pernilla
  12 november, 2018 kl 08:18

  Åh, du gör det igen! Beskriver det så himla bra!! Det var en perfekt söndag och peppad var man ju till max!!
  Får jag gissa så byter du om i bilen och springer hem sista biten hem ;)

  0
 • Svara
  Pernilla
  12 november, 2018 kl 08:20

  Oj, springer hem skulle det vara ;)

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.