Aktuellt

Jakten på tyska skor

Jag hade ett par favorit-trailskor. De var min bästa vänner. De tog mig genom Ultravasan och hela förra årets trailäventyr. De satt som en smäck och det var inte förrän lilltårna tittade ut någonstans på Höga Kusten i somras som jag tog beslutet att slänga dem. Jag hade då redan inhandlat den nya årsmodellen av samma sko. Den visade sig vara typ oskönast i stan…

Jag fick ont i tårna, och ibland även domnande tår. Alla distanser över 8 km kändes helt övermäktiga. Till slut gav jag upp och började jakten på gamla skor. Eller nya skor, fast i gammal modell. Tänkte att de säkert skulle finnas att hitta till något snajsigt reapris men gick bet. Skorna fanns inte! Jag googlade och besökte HELA internets samlade löparsko-sidor utan resultat.

Tillslut blir jag tvungen att koppla in Fredrik, den självutnämnde googlingsexperten och mycket riktigt hittar han skorna. I Tyskland. Med beställningssida på tyska. Det går så där. Förmodligen skriver jag min adress som förnamn och min skostorlek som postnummer, men någonstans hoppas jag ändå att skorna ska hitta rätt.

Och de gör de. Nu på morgonen hittar jag dem i min hall. De ropar på mig och jag befinner mig i skogen innan jag ens hunnit svälja frukosten. Rätt skor på rätt fot. Ordningen är återställd. Frågan är hur lätta de är att få tag på nästa gång? Och vilket språk jag då ska behöva bemästra för att beställa….

0

8 Kommentarer

 • Svara
  Andrea
  22 november, 2018 kl 18:49

  Så, vad heter modellen? Har ett par som jag nästan trivs med.

  0
  • Svara
   Anna
   24 november, 2018 kl 19:58

   New Balance Vazee Summit. Hyfsat lätta och ok fäste för normal-trailiga förhållanden. Ska jag ut på riktiga äventyr är det inov-8 som gäller.

   0
 • Svara
  Hannas krypin
  22 november, 2018 kl 22:53

  Beställ ett par till från samma sida så att du har ett par extra när dina nya skor är slitna.

  0
  • Svara
   Anna
   24 november, 2018 kl 19:58

   Det skulle man kanske ha gjort. När man ändå hade sånt flyt med tyskan. Det kanske inte alls går lika lätt nästa gång!

   0
 • Svara
  Mia
  23 november, 2018 kl 14:53

  Alltså, jag har aldrig känt en sådan stark kärlek till ett par skor. Att jag ibland köper samma som jag hade innan beror på att jag är lat… Det känns som om den här typen av relation fattas mig.

  0
  • Svara
   Anna
   24 november, 2018 kl 19:59

   Du har kanske helt enkelt inte har hittat den rätta (skon). Du får swipa vidare :)

   0
 • Svara
  Ingmarie
  23 november, 2018 kl 20:37

  Beställ flera par direkt! Så gör jag alltid när jag hittat något som passar!

  0
  • Svara
   Anna
   24 november, 2018 kl 20:00

   Ja det hade varit smart. Samtidigt känns det trist att ha flera skor som ligger och väntar ifall något roligare skulle dyka upp:)

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.