Aktuellt

Aj från knät!

Nu tror ni jag har fått löparknä, meniskproblem eller bara allmän artros. Att jag sprungit för mycket och glömt att vila. Att bloggen ska förvandlas till en skadeblogg igen. Som tur var har ni fel. Jag har bara gått in i en dörr. Eller så var det dörren som gick in i mig.

Jag tar traditionsenligt min tisdagsmorgonjogg i ett yrvaket Malmö. Benen har jag uppenbarligen glömt på tåget för de tar mig liksom inte framåt. Det känns som någon fyllt dem med betong. Efter fyra kilometer tänker jag att jag kanske borde klippa mig och skaffa mig ett jobb. Avbryta rundan och lufsa tillbaka. Plötsligt skruvar någon på motorn och allt känns som vanligt igen.

Och har det tagit fyra kilometer att vakna måste man ju få ha det skönt i åtminstone det dubbla. Annars vore det ju ovärt. Efter avverkad njutarrunda studsar jag på pigga ben mot gymmet där jag ska byta om. Ser ett gäng komma mot dörren från insidan och tänker att jag ska se lite morgonspänstig ut. Liksom visa hur pigg och friskus man är som löpare i arla morgonstund. Med rosiga kinder och naturblåst hår. Och utan att ens ha druckit en Nocco. I min iver att se spänstig ut glömmer jag att akta benet när jag drar dörren mot mig. Och mitt piggaste jag drar den med kraft. TJODONK. Rätt in i knät.

Jag rör inte en min. Och börjar inte halta förrän jag kommer utom synhåll. Nu har jag ett blått knä som matchar min löparjacka, men hoppas slippa skriva skadeblogg. Alltså det finns ju inget dystrare.

Hoppas ni har haft en fin tisdag och glöm inte: försök inte se spänstigare ut än du är…

0

13 Kommentarer

 • Svara
  Trail & Inspiration
  13 november, 2018 kl 20:36

  Ajajaj! :-o
  Men varför gör man så där? Låtsas oberörd! (Jag hade gjort likadant, men så jäkla puckat egentligen).
  Och OM (jag säger bara o.m. man ska skada knät, ska det ju för tusan pga löpningen. Inte för att man är klantig. Haha!)

  0
  • Svara
   Anna
   15 november, 2018 kl 07:36

   Jag vet inte. För att man känner sig jättedum för att man öppnar en dörr rakt i ett knä och vill låtsas som det inte hände? :)

   0
 • Svara
  andreas
  13 november, 2018 kl 21:18

  Aj!krya på knäet!

  0
  • Svara
   Anna
   15 november, 2018 kl 07:35

   Det har lagt sig nu. Lite färgglatt bara :)

   0
 • Svara
  Ingmarie
  13 november, 2018 kl 21:57

  Skickar läkande cyberhealing! Se där! Borta! :-)

  0
  • Svara
   Anna
   15 november, 2018 kl 07:36

   Funkade! Fast det är lite blått fortfarande….

   0
 • Svara
  A-mamman
  14 november, 2018 kl 08:34

  Aj! Jag fick kramp när jag skulle gå nerför trappan hemma i huset imorse. Kramp! I vaden! Har haft kramp tre gånger förut: 2 ggr som gravid och 1 gång i somras, när jag slog löparrekord med typ en hel mil. Men idag?! Oroar mig lite för lunchpass inne och helgens löpning, ska man våga? Vill inte få en muskelbristning igen.
  P.S. Snygg match på jacka och skor, jag har så svårt för färgglada fötter pga osnygg i rosa, rött, orange nära ansiktet. Sjukt viktigt.

  0
  • Svara
   Anna
   15 november, 2018 kl 07:37

   Ha ha, den matchningen är helt slumpartad. Annars ser jag mest ut som en levande färgburk :)

   0
 • Svara
  Johanna
  14 november, 2018 kl 11:07

  Ajajaj! Krya på knäet, hoppas det går över utan att påverka löpningen!

  0
  • Svara
   Anna
   15 november, 2018 kl 07:38

   Ska provspringa idag. Känns i alla fall inget att gå, alltid nått :)

   0
 • Svara
  Johanna
  14 november, 2018 kl 15:29

  haha :) så typiskt!

  0
 • Svara
  Annelie
  14 november, 2018 kl 19:01

  Det härliga i att man inte kan visa att det gör ont. Bekant stod på stege och målade huset, ramlade, hade brutit armen och tittade sig omkring. Såg ngn? Han tittade sedan upp där han målat och ser hur han liksom sprätt till med målarpenseln= väldigt uppenbart att ngt hänt. 🙄😂
  Krya på knäet!

  0
  • Svara
   Anna
   15 november, 2018 kl 07:39

   Haha, skönt att alla funkar likadant :) Och det måste ju varit det coolaste huset i området, med färgsprätt :)

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.