Aktuellt

Vilken ålder tränar vad?

Mitt traditionsenliga onsdagscirkelpass var inställt idag så jag fick testa på nya grejer. Passet heter BOOTY MOVE och det är nu jag ska bygga min snyggaste rumpa. Eller nåt. 

Anyway. När jag kliver in i salen inser jag att jag höjer medelåldern med säkert 10 år. Det här är tjugoåringarnas marker. Till skillnaden från cykelklasserna jag själv håller, där alla kommer ihåg kassettbandsspelaren och livet utan mikrovågsugn och fjärrkontroll…

20 år eller minst det dubbla, jag överlever passet i alla fall och trots det extremt fåniga namnet känner jag att det gör gott för mina löparben. Musslan, enbensupphopp, höftlyft och plankor är ju som klippt och skuret för löpningen. Därför säger jag nog vid fikabordet på jobbet i morgon att jag tränat löpstyrka. Det låter mycket mer seriöst…

Hur gammal är du och vilket är ditt favoritpass på gymmet?

0

7 Kommentarer

 • Svara
  A-mamman
  11 oktober, 2018 kl 08:08

  Tänk att det går så mycket trender i träning och att olika pass är olika poppis i olika grupper. Får man gissa att det var 100% kvinnor i salen?
  Jag kör inte på något vanligt gym utan har grymt bra träning vid mitt jobb. På vissa pass är det några killar och ålderna är mixad bland oss kollegor. Men jag är glad att det finns några träningsprofiler över 40 som man kan bli inspirerad av vid min ålder! Så tack, till bl a dig.

  0
  • Svara
   Anna
   11 oktober, 2018 kl 22:47

   Jepp 100%! Så synd på alla manliga löpare som hade haft bra nytta av övningarna men som garanterat inte går dit pga namnet! Glad att kunna inspirera trots att bästföredatumet är passerat 🤣! Fast ärligt är jag nog mer vältränad nu än när jag var 20 😀

   0
 • Svara
  Mia
  11 oktober, 2018 kl 09:44

  Går ju typ aldrig på gruppträning, så mitt favoritpass på gymmet får nog bli det som jag kör bland skivstänger och kettlebells i min ensamhet. Det passet heter lite olika beroende på dag. ”Marklyfta or go home” ”Trimma svål och bål” ”Hämta hem hamstring” ”I have no idea what I am doing”

  0
  • Svara
   Anna
   11 oktober, 2018 kl 22:48

   Det där sista passet hade jag velat testa! Kör du pt-klasser? 😀

   0
 • Svara
  Magdalena
  11 oktober, 2018 kl 13:38

  Eftersom jag inte kan välja träning fritt just nu, löpaskada får det bli spinning. Kanske inte väljer så mycket gruppträning alls numera som 38-åring

  0
  • Svara
   Anna
   11 oktober, 2018 kl 22:49

   38 är perfekt för spinning, då är du säkert bland de yngsta 😀

   0
 • Svara
  Märta Johansson
  12 oktober, 2018 kl 16:28

  Alltså, namnen på pass kan vara jäkligt roliga (läs: fåniga) ibland. Vad sägs t ex om ”Goo balle” på Go o glá i Tomelilla? :-D

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.