Cykling

På målgångsbordet

Stävie Trail som jag och Sarah arrangerar dukar den lokala Ica-butiken upp till målgångsbuffé. Eller ja, bananer, blåbärssoppa och vetebullar that is.  Sånt som hör till när det är Vasalopps-söndag. I dagens fb-inlägg, där vi presenterar Ica som sponsor, passade jag på att fråga vad folk är sugna på när de kommer i mål efter lopp. Det var dagens roligaste läsning…

Det här är vad folk vill ha:

Banan och vatten. En arrangörs drömdeltagare. Så lättfixat. Fast det där med att få GULA bananer är tamejtusan omöjligt. Trots flera års försök, med alla möjliga leverantörer och tidpunkter för beställning, har vi hittills bara fått gröna. Illgröna.

Oatly dryck. Chokladdrycken alltså, så god. Går åt som smör efter våra lopp. Hoppas få dit den även nästa år!

Havrecappuccino. Alltså jag hade sprungit vilket lopp som helst för att få en havrecappuccino i målgång. Svårt med logistiken i Stävie dock. Vill man ha cappuccino får man komma på min födelsedagsfest!

Kexchoklad. Den ger jag alltid till barnen. Fast den är cool i senare upplagor med peppande text som KÄMPA PÅ och DU ÄR BÄST. Hade kunnat äta den bara därför. Annars gillar jag mer mörk choklad och praliner…

Blåbärssoppa. Den har vi alltid i Stävie. Som en hyllning till Vasaloppet. Har inte sett den på något annat lopp dock…

Kärlek. Den är fin. En kram i målgång blir man glad av. Tänk om man skulle satsa på 800 kramar den tredje mars!

Kaffe. Den verkar poppis. Undrar om vårt elverk klarar en kaffekokare. Sist gick all el till värmefläkten i sekretariatet. Det var därför det blev lite dåligt med musik till uppvärmningen…

Alkolholfri öl. Alla snackar om målgångsöl under sista milen på ett maraton. Det är typ det sista jag är sugen på. Är det bara jag som taggar skummad havremjölk och müsli? Inte tillsammans dock…

Lättsaltade chips. Här är någon som har fattat grejen. Chips är det godaste när man springer långt. Inte för att Stävie är så långt men ändå….

Ägg och snus. En otippad kombo. Har faktiskt aldrig testat den…

Har du några spännande målgångscravings att dela med dig av?

(Wienerbrödet på bilden har inget med inlägget att göra. Men det hade suttit fint vid nästa målgång!)

 

 

6 Kommentarer

 • Svara
  Trail & Inspiration
  21 september, 2018 kl 18:51

  Varm hallonsaft i höstrusket är ju underbart. (Eller varm blåbärssoppa, funkar ju också).

  • Svara
   Anna
   24 september, 2018 kl 15:19

   Varm saft som är det läskigaste jag vet. Som saftsås på julafton liksom🤢. Men blåbärssoppa är gott 👍

 • Svara
  Åsa, Mittliv-Mittval
  22 september, 2018 kl 07:20

  Tycker blåbärssoppa är toppen efter ett lopp om det är lite kyligt. På Lidingöloppet får man också varm blåbärssoppa efter målgång och jag tar alltid så många glas att kag alltid skäms!

  • Svara
   Anna
   24 september, 2018 kl 15:19

   Haha, jag skäms aldrig. Känner mig liksom värd det när jag sprungit långt 🤗

 • Svara
  A-mamman
  24 september, 2018 kl 09:18

  Haha, vad roligt! Jag sprang ett 10 km lopp i helgen och hade för första gången familjen på plats strax innan mål. Jag var lite för trött med lite för många känslor av ”varför gör jag det här, varför tar det aldrig slut., fy f-n vad trött jag är” för att kanske helt uppskatta deras hejarop och att barnen sparkcyklade bredvid en bit och mannen joggade – där tog mitt tålamod slut och jag fräste att han skulle sluta. Nåväl, det går in under Kärlek ändå. Vid mål fick man medalj, vatten och banan. En alldeles lagom gul och god en. Efter en stund ville ena sonen ha dricka så de smet in på en butik bredvid och jag bad om en Oatly chokladdryck. Mannen tittade undrande på min beskrivande rörelse av att det är en rund burk. Så det blev ingen sådan denna gång. Men lustigt att den är så populär bland löpare!

  • Svara
   Anna
   24 september, 2018 kl 15:21

   Vilken underbar historia! Men synd på chokladdrycken. Bättre lycka nästa gång 😀

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.