Aktuellt

Fika inte i mitt omklädningsrum!

Jag är katten bland orienteringshermelinerna. Jag har tights istället för fladdriga nylonbrallor, en tröja utan reklamtryck men framförallt bär jag vätskeväst. Jag är den udda fågeln som flyger ut på långpass när de andra springer runt och letar kontroller. Men karta har jag minsann. Så att jag ska ha en chans att komma tillbaka innan alla åkt hem…

Anyway. Jag startar i sol och får uppleva hela världens väder på min tur. Ösregnet är kallt och även fast solen dyker upp igen mot slutet är jag fortfarande blöt när jag kommer i mål 25 km senare. Letar upp bilen på en gigantisk parkering och förstår fortfarande inte riktigt hur jag lyckades. Den var liksom inte utmärkt på kartan!

Planen är att snabbt byta om till något torrt i bilen.  Kryper in på förarsidan för att på hemligaste möjliga vis genomföra själva klädbytet. Parkeringen är tom så det borde inte vara några problem. Lägger en filt över mig och börjar korva mig ur mina svettiga tights. Hinner inte så långt förrän jag känner mig iakttagen. I bilen precis bredvid sitter två personer och fikar. Av alla bilar, varför behöver de ha kafferep precis bredvid min?  Men det ser gott ut med varm choklad…

Drar upp brallorna igen och låtsas som det regnar.

Går ur bilen, rotar runt lite i väskorna och sätter mig sedan i baksätet på passagerarsidan. Här kan fika-folket inte se mig, jag är superhemlig! Ska precis pilla in bh:n under sport-bh:n och förbereda en hastig ombytesmanöver, när ägaren till bilen på andra sidan gör entré. Han öppnar sin bildörr, och börjar fika. Vad händer liksom?

Av alla bilar på hela parkeringen varför ska det fikas just i de två bilar som står med fri sikt in i mitt omklädningsrum?

Jag fick ge upp det där och åka halvblöt till lunch-haket. För omklädningstältet hade vi såklart inte med oss…

Och nu kan orienterings-vän av ordning påpeka att det finns omklädningsrum och utomhusduschar bakom presenning på orienteringstävlingar, men där går gränsen. Jag duschar inte i en utomhusdusch i regn. Det blir liksom dubbeldusch. Och dessutom fryser jag ihjäl om jag ska ta av alla kläder i plus 11. Bilen it is. Fast gärna inte på Killhults mest populära fikaställe!

0

10 Kommentarer

 • Svara
  Trail & Inspiration
  23 september, 2018 kl 18:57

  Jag hade kanske blivit anmäld för förargelseväckande beteende (?) men vad tusan. Jag hade tänkt:
  ”Jag kommer ALDRIG träffa de här människorna mer, så vad f*n….
  Alt. det är inget de inte har sett förut”. Men så är jag kanske inte som andra heller… Haha!

  0
  • Svara
   Anna
   26 september, 2018 kl 07:35

   Haha, nu är ju jag lite pryd 😀. Och så ville jag ju inte att de skulle spilla varm choklad över sig när de såg en halvnaken löpare korva omkring som en stelopererad elefant i bilen bredvid!

   0
 • Svara
  Nipe
  23 september, 2018 kl 21:45

  Som sann orienteringsvän kan jag meddela att duscha i regn är helt värdelöst. Då strippar jag hellre för bilfikande pensionärer 😁

  0
  • Svara
   Anna
   26 september, 2018 kl 07:36

   Tack för att du säger det. Trodde aldrig att en orienterare skippade duschen. Inte ens i hagelstorm och minusgrader…😀

   0
 • Svara
  Nipe
  23 september, 2018 kl 21:49

  Glömde ju berätta att på en av mina första stafetter så regnade det. Två gubbar från klubben gav upp att torka sig i duschen i regnet och gick helt sonika helt nakna in i vårt klubbtält. Där ställde de sig precis bredvid mig där jag satt å knöt skorna och började torka sig samtidigt som de utan nån brådska diskuterade dagens bana. Only in orienteringsbranschen…

  0
  • Svara
   Hanna - Pilates och hälsa
   25 september, 2018 kl 20:23

   Haha, det där var bara så roligt. Försöker se det framför mig men det går inte så bra.

   0
  • Svara
   Anna
   26 september, 2018 kl 07:37

   Haha jag döööör! Orienteringsbranchen kan vara den charmigaste av dem alla! 👍

   0
 • Svara
  Mia
  24 september, 2018 kl 10:47

  Hahaha… Det roligaste jag läst på länge. Och extra kul att du smygfotograferat dem i bilen. Hahaha…

  0
  • Svara
   Anna
   26 september, 2018 kl 07:38

   Man måste ju ha bildbevis. Annars kanske ni tror att jag ljuger ihop mina spännande äventyr… 😀

   0
 • Svara
  Hanna - Pilates och hälsa
  25 september, 2018 kl 20:35

  Haha, vilket roligt inlägg!

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.