Aktuellt

Ända in i semesterkaklet!

I alla tidningar läser jag hur jag ska komma över ångesten över att börja jobba på måndag. Hur jag ska förbereda mig mentalt för att överleva vardagen. Men råden är värdelösa och funkar inte på mig!

Det sämsta av dem alla är att smygkolla mailen lite, och undersöka vilka förändringar som hänt på arbetsplatsen medan jag hängt i solstolen. De menar att jag på mina sista skälvande semesterdagar ska smygjobba! Och stirra upp mig över saker som jag ändå inte kan göra något åt innan måndag.

Jag har en mycket bättre plan, jag styr ända in i semesterkaklet, maxar semesterfeelingen och gör allt det där jag älskar. Mailen tar jag på måndag. På betald arbetstid!

Här är mitt recept för att komma till jobbet med största möjliga energi på måndag:

Igår onsdag. 5 dagar kvar. Laddar  med 27 nya kilometer, som del tre i vår etapplöpning på Skåneleden. Vi springer på kvällen för att de som redan börjat jobba också ska få lite semestervibbar. Vi springer när solen börjar dala och ljuset blir så där magiskt. Vi springer och badar och springer och äter glass. Vi passerar folk som njuter finmiddag på uteservering med havsutsikt. Vi dricker unket vatten ur en ospolad gummislang och får frågan om det regnat på oss fast det egentligen bara är svett. En sån där fantastisk kväll som man kan leva på hur länge som helst. När kontorsstolen känns som hårdast, regnet som kallast och tågen som allra mest försenade.

Idag tordag. 4 dagar kvar. Njuter av en lång frukost på altanen medan skugga fortfarande finns. Läser varenda mening i tidningen, och inte bara rubrikerna som det blir när man ska hinna med ett tåg. Läser om jobbångest-tips och trampar iväg för 30 minuters body pump. Det tar trettio sekunder att ge sig iväg när man inte behöver sjutusen lager överdragskläder och skrapa rutorna på cykeln…

Resten av dagen planerar vi helgen. Med kartor, whiteguide-appen och en och annan kaffedryck. Innan kvällen är slut kommer vi ha varit i Malmö, ätit picknick och yogat i en park. Hur ofta händer det på vintern? Det gäller att passa på…

I morgon fredag. 3 dagar kvar. En ganska oplanerad och spontan dag. Men eftersom dottern jobbar sin sista dag i kaffebaren är det inte omöjligt att vi åker dit och njuter en sista banankaka.

Lördag-Söndag. De sista två dagarna, och båda barnen är i väg på sitt. Vi tar tältet och ger oss av. Låter SMHI bestämma riktning och väljer den del av Skåne med minst regn. Det blir Österlen igen. Det blir löpning igen. Och det kommer bli en alldeles underbar blandning av påsmat och fancy mat.

Vi kommer hem sent. Vi kommer att ha ouppackade väskor i hela huset. Och på måndag morgon kommer jag att inse att de kläder jag tänker ha ligger i tvätten, och att jag inte har någon matlåda att ta med. För jag har kört semester, ända in i kaklet.  Resten ordnar sig. På måndag.

0

7 Kommentarer

 • Svara
  Pernille Lundahl Scharff
  9 augusti, 2018 kl 21:07

  Jag är helt med dig, Anna! Jag börjar jobba torsdag nästa vecka och maxar semesterkänslan sista veckan med Malmöfestival, lyxfrukostar, sovmornar och träning när jag har lust. Har spenderat 5 dagar i målarbyxor och gjort ett härligt renoveringsprojekt men nu ska jag fasen chilla järnet hela vägen in i kaklet :-D

  0
 • Svara
  Sandra
  9 augusti, 2018 kl 22:56

  Bravo! Helt rätt tänk!

  0
 • Svara
  Ingmarie
  9 augusti, 2018 kl 23:13

  Exakt mitt tänk!

  0
 • Svara
  Mia
  10 augusti, 2018 kl 09:13

  EXAKT! Vi gjorde likadant hela familjen och kom möra som gamla hundar till jobb och förskola igår, men det var det värt! All-in-semester är bästa semestern!

  0
 • Svara
  André
  11 augusti, 2018 kl 10:01

  Vad är det för väst som killen i rött har? Jag är ute efter en liknande väst med plats för en liten vätskeblåsa bak och fickor för gels och liknande fram.

  0
 • Svara
  Trailinspiration
  11 augusti, 2018 kl 19:26

  Perfekt tänk om du frågar mig! 😊👌

  0
 • Svara
  Märta Johansson
  11 augusti, 2018 kl 21:55

  Helt rätt! Maxa semestern :-)

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.