Aktuellt

Piggelina goes Jönköping

Jag älskar att utforska världen med löparskorna på. Idag testade vi Jönköping!

Såklart kan man inte springa på tom mage så vi börjar vår utflykt med lunch på Stuk, vilket ska visa sig vara en fullträff. Vi delar på en pizza med hasselnötspesto och en sallad med fänkål, avokado och parmesan. Bästa kombon av ljuvliga smaker. En superb cappuccino på det och sen är vi redo för Brunstorpsberget.

Vi börjar att följa en vandringsled som tar oss till fantastiska utsiktsplatser. Jag dör utsiktsdöden och vill aldrig springa därifrån. Så. Himla. Fint.

Men säg den glädje som består. Plötsligt vill orienteraren vika av på en stig, som förvisso finns på kartan men som växte igen någongång i början av åttiotalet…  Vi springer obanat och det är INTE min grej.  Dessutom river jag sönder mina underben som ska vara snygga och representabla på dotterns konfirmation i morgon. Asfaltlöparen svär i smyg åt orienteraren…

Efter 8 km når vi en spårcentral som fattat allt. Här börjar det roliga. Igen.

Vi väljer 10 km-spåret och får oss en ordentlig genomkörare. Vi snackar backar. I trettio graders värme. Närmare bikram-löpning kommer man inte, och jag trivs som fisken.

Ännu mera fisk blir jag lite senare då vi avslutar med ett dopp i Vättern. Tredje doppet för i år och jag kan snart inte titulera mig badkruka längre…

Nu väntar trerätters på finrestaurang. Det gäller att pricka in så många roligheter som möjligt på samma dag. Maxa semesterkänslan fast det inte ens är semester! Bästa bästa!

6 Kommentarer

 • Svara
  Lilly
  14 juli, 2018 kl 20:18

  Är ni kvar i Jönköping får ni inte missa att springa Bankerydsleden. Världens finaste 2,5 mil! Skog och skugga i blandad terräng.
  /Lilly

  • Svara
   Anna
   16 juli, 2018 kl 21:00

   Vi hade bara en dag i Jönköping! Men jag spar ditt tips till nästa gång. Låter lovely :)

 • Svara
  Ingmarie
  14 juli, 2018 kl 23:46

  Du ser! Det ÄR härligt med Sprada! :-D

  • Svara
   Anna
   16 juli, 2018 kl 21:00

   När det är 30 grader i luften funkar det….. :)

 • Svara
  pernillabredolt
  16 juli, 2018 kl 07:03

  Heja dig! 3 bad är inte illa om man är badkruka. Njut av Jkgp. Blev en hel del springturer för mig de 2,5 åren jag pluggade där och ja, det var backigt minus utefter vättern.

  • Svara
   Anna
   16 juli, 2018 kl 21:01

   Så mycket gratisträning man skulle få av att bo där liksom! Jag som har typ 3 höjdmeter på en runda blir ju aldrig backstark….

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.