Aktuellt

När Fredrik sätter villkoren!

På lördag springer jag som bekant BUS. Ett varv i timmen tills jag inte orkar eller vill mer. Varje varv mäter 6706 meter och den stora frågan är var jag ska lägga ribban. Förra året bestämde jag mig redan innan loppet att sluta när det blev mörkt. Det var en bra deal. Skönt att åka hem till sängen och inte valsa runt i skogen mitt i natten. I år vet jag inte vad jag ska satsa på. Men om Fredrik får sätta riktlinjerna är det en del saker jag måste ta hänsyn till.

Nummerlapp

 1. Jag får inte betala mer än 100 kronor per varv. Det är för dyrt. Om jag inte missminner mig kostade äventyret typ 600 kronor. Minst 6 varv alltså (40,2 km)
 2. Jag måste vara kvar till varven som startar kl 16 och 17. För att Sverige spelar fotboll då så jag kan få användning av mitt Sverige-linne. Linnet som annars bara används på nationaldagen är ett ett dyrt linne räknat per tillfälle, och min ekonomiskt sinnade man ser möjligheten att få ner priset per tillfälle. Minst 8 rundor (53,6 km).
 3. Fredrik själv tävlar i Danmark under dagen och kommer till Trelleborg tidigast efter varvet som startar kl 20. Då vill han använda sitt stormkök och laga en kulinarisk måltid. Nu är vi på 11 rundor (73,8 km).
 4. Ska jag få en cappuccino också måste jag ta ett varv till. Han hinner inte med både kulinarisk måltid och kaffe på samma 15 minuters-rast. 12 varv = 80,4 km och tangerat pb från förra året.

Efter 12:e varvet kommer han att köra hem för att casha in lite skönhetssömn inför en tävling på söndagen. Jag tror det blir svårt att stå emot den bilresan hem…

Själv tänker jag mest i termer av mat och har skrivit en diger matlista med saker som kan få mig att längta efter ett varv till. Vi snackar sura bilar, tunnbrödchips, aprikoskräm, ikaffe och hönökaka med bregott.  Och skulle jag välja att hoppa av innan fotbollen kan jag ha värsta frossakalaset vid första bästa storbilds-teve. Låter ju inte så dumt det heller!

Som förberedelse inför loppet läser jag min racereport från förra året och taggar till. Det här ska bli så kul!

 

0

10 Kommentarer

 • Svara
  Märta Johansson
  4 juli, 2018 kl 22:10

  Åh jag blir så sugen på BUS! Dumt nog är det en sån där helg jag alltid är upptagen pga födelsedag i familjen. Tror du kommer att köra på alternativ nr 4, jag tror cappuccinon avgör det :-)

  0
  • Svara
   Anna
   5 juli, 2018 kl 16:09

   Det är som stockholm marathon för mig…. krockar alltid med födelsedag. Fast när de inte är fyra längre så går det ofta att skjuta på firandet lite :) Kan verkligen rekommendera BUS, superroligt koncept!

   0
 • Svara
  Gert Persson
  5 juli, 2018 kl 11:25

  Jag tror också cappuccinon avgör det.Din artige man bär dig förstås till bilen efteråt. :)

  0
  • Svara
   Anna
   5 juli, 2018 kl 16:10

   Haha, det verkar riskfyllt. Vill ju inte ramla in i en taggbuske när han tappar greppet. Jag får nog krypa dit själv ändå…

   0
 • Svara
  Erika - Löpningen & jag
  5 juli, 2018 kl 11:37

  Den är väl nästan givet att det blir 12 varv om en cappuccino hägrar! ;)

  0
  • Svara
   Anna
   5 juli, 2018 kl 16:11

   Fast hoppar jag av tidigare kan jag ju springa in till Trelleborg city och få mig en cappuccino långt tidigare… :)

   0
 • Svara
  Johanna
  5 juli, 2018 kl 15:18

  Satsa på Cappuccinon :)

  0
  • Svara
   Anna
   5 juli, 2018 kl 16:12

   Mmmm, det är gott. Även om det inte riktigt kan liknas vid en cappuccino, när den är gjord på stormkök utan skum-utrustning….

   0
 • Svara
  Mia
  5 juli, 2018 kl 15:47

  Sura bilar?! Jösses vad oväntat på nåt sätt :) Önskar att din twin kunde rycka in som support men det krockar med att jag är ledig. Du fattar…

  0
  • Svara
   Anna
   5 juli, 2018 kl 16:13

   Ledig i trelleborg är ju värsta semestern ju. Fast du borde ju springa! Skriv upp det till nästa år!

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.