Aktuellt

What a helg!

Om ni vill ha inspo till en fantastisk helg kommer det här. Vill ni inte det kan ni  blunda och scrolla vidare….

Lördag kl 15:00. Alla måsten avklarade. Miljoner väskor packade. Tältäventyret kan börja.

Men jag är ju inte frilufts hela vägen in i märgen, jag behöver lite uteservering i livet också. Därför börjar vi vårt tältäventyr med blåbärspaj på Flinckmans. Ett stensäkert vårtecken!

Turen går vidare till Söderåsen och någon timmes vandring i den fantastiska miljön. Hittar en grym plats precis vid kanten av en ravin och slår läger. Ljuset är magiskt sådär precis innan solnedgången och jag springer omkring och fotar medan Fredrik bråkar med tältet. Det går förvånansvärt lätt, och snart finns även brasa och stormkök redo. Det vankas mat…

Dagen till ära serveras pasta på påse och grillad finkorv. När lägerhungern slår till med full kraft är det nästan Michelinklass på en sån middag.

När vi landat några timmar senare landar i sovsäckarna har Fredrik på sig ullunderställ, mössa och strumpor. Jag går lite mer all in på lager-på-lager-grejen och kör underställströja, ullfleece, dunjacka, ullångkalsonger, överdragsbyxor, dubbla ullstrumpor och Fredriks dunjacka på fötterna. Plus mössa, buff, handledsvärmare och vantar! Finns tamejtusan inte ett lager jag inte har på mig.

Fredrik grubblar fortfarande över hur jag lyckats smyga ner en årsranson kläder utan att han märkte nått. Berätta det inte för någon men jag kamouflerade dem till Ballerinakex…

Anyway. Klädseln blir bra för båda parter. Ingen fryser och ingen svettas i hjäl. Men sova går mindre bra!

Ett lättviktsliggunderlag mäter typ 30 cm i bredd och medger ytterst lite rörelse. Även för den som inte precis är känd för att ha en ryggtavla modell lagårdsdörr. Att materialet dessutom är glashalt gör att jag mer än en gång åker kana rätt ner i tältgolvet. Karusell mitt i natten liksom! Medan jag balanserar omkring ligger Fredrik och lyssnar på läskiga ljud. Ett illvrål vid 23-snåret skrämmer slag på honom men då sover jag redan sött. Lyckligt ovetande, och med mössan på sned.

När jag å andra sidan bli rädd för djur har Fredrik alltid en logisk förklaring. Ett åskliknande ljud mitt i skogen är en bonde som tappar en container, och ett annat mystiskt ljud är såklart stridsvagnar på övning. Jag är inte övertygad.

06.17 vaknar jag för trettiofjärde och sista gången för den här natten. Solen är på väg upp och måste beskådas. Att komma ur sovsäcken tar en kvart men vi hinner.

Frukostbuffén består av vedervärdig fruktgröt på påse. Om jag har läsare tillräckligt gamla för att ha ätit fruktsoppa på dagis fattar ni grejen. Jag kan inte svälja. Tröstäter några överblivna tunnbrödchips och värmer upp lite havremjölk. Nu är vi redo för löprunda.

Vi har all tid i världen. Springer 15 km och pausar minst lika mycket. Tar bilder, lapar sol och blöter ansiktet i en bäck. Men framför allt planerar vi jordens roligaste grej som såklart är superduperhemligt. I alla fall ett par dagar…

Byter om i det fria när plötsligt en hel karavan med cyklister väljer att passera! Känns bra att ha bidragit med ett samtalsämne till deras söndagsmiddag med släkten!

Till Hällestad svamp är det sju mil. Alldeles för långt för en lunch, men vi har feeling och tid. Rårakan med kejsarhatt, pepparrotscreme och picklad rödlök ska visa sig vara värd varenda meter. Dessutom får vi nöjet att beskåda en livs levande gris på rymmen. En söndag blir liksom inte mer spännande!

Nu saknas bara cappuccinon för att dagen ska bli komplett. Cruisar till Lund för en snajsig kaffe i crazy sommarvärme.

Vad som än händer resten av dagen är jag tankad till brädden med energi. Vilken boost bara sådär.

The frilufts-city life-combo är verkligen mitt shit. Men man får inte vara främmande för att kamma håret med en spork eller äta chips till frukost…

 

0

7 Kommentarer

 • Svara
  Ingmarie
  8 april, 2018 kl 21:15

  Haha! Ni är för härliga! Och såklart jag är nyfiken på er nya plan nu!!! Jag hade dock valt säng och lakan veckans alla dagar och sen gett mig ut i skogen. Efter en rejäl (hotell)frukost. :-)

  0
 • Svara
  andreas
  9 april, 2018 kl 09:13

  Verkar ju hur nice som helst mot ett blåsigt varvetmil!

  0
 • Svara
  Mia
  9 april, 2018 kl 10:26

  Drömhelg ju! Vi planerar faktiskt att tälta med kidsen inom kort… :O Då får vi nog ha god gröt med så att det inte blir total hungerkatastrof.

  0
 • Svara
  Johanna
  9 april, 2018 kl 13:41

  Fantastisk helg ju :)

  0
 • Svara
  Johanna
  9 april, 2018 kl 14:59

  Låter helt underbart! Och ganska läskigt med konstiga nattliga ljud. Väldigt nyfiken på vad jordens roligaste grej kan vara också! Berätta snart! :-)

  0
 • Svara
  Trail & Inspiration
  9 april, 2018 kl 15:34

  Hahaha! Grisen ser SKITNÖJD ut!! *fniss*

  0
 • Svara
  Trail & Inspiration
  9 april, 2018 kl 15:34

  PS. Kul att din blogg heter ”PIG-GELINA” också…. *förlåt* GBG-humor.

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.