Aktuellt

Portugal 2018

Det är den här bilden jag stirrar mig blind på nu. Överväger, funderar och går loss med överstrykningspennan. Jag tänker så här:

Ingen rundvandring. Jag kan stället som min egen bakficka. Efter sex år på plats går inte ens jag vilse. Den tiden använder vi till något bättre. Sitta på trappan i solen till exempel. Fast sol förresten, det har regnat konstant de senaste två veckorna. Jag börjar bli nervös!

I val mellan olika pass (ej löpning):
Om ruskväder, välj den träning som är inomhus. I övrigt ta den på stranden.
Försök få till så mycket SOMA som möjligt, då jag inte har tillgång till det på gymmet hemma.
Glöm allt vad vattengympa heter men komplettera gärna de vanliga cirkelträningspassen med lite dans. Mest för bloggens skull… Ja faktiskt bara därför.

Löpning:
Jag ska inte gå på löpteknikpasset och lyssna på TSM-nycklarna. Jag kan det där och blir bara uttråkad.
Jag ska absolut springa 20 km tröskelpass. Bästa på hela veckan. Jag ska dessutom våga utmana mig vad gäller fartgrupp. Påminner mig om känslan efter förra gången.
Jag ska passa på att springa på bana när jag som omväxling har möjlighet. Årets banintervaller. Regelbundenhet är nyckel till framgång…
Och så långpasset förstås. Bergslöpning plus hemlöpning. Äta äcklig macka på vägen och njuta av dubbla latte när vi är i mål.
Tekniktips med Musse. Jag ska vässa öronen, och lära av den bäste.

Nöjesliv:
Jag kommer med all sannolikhet strunta i hotellbaren. Sängen är skönare. Men av snålhets-skäl köper jag en te för drinkbiljetten. Gratis är gott.
Sista-kvällen-med-gänget. Alltså vårt gäng är lite för avdankade för sånt. Vi brukar hamna på sushirestaurang, och somna gott medan de andra slår klackar i tak. Klackar, det har jag inte ens med mig…

Varför ändra ett vinnande koncept. 10 dagar till avresa!

11 Kommentarer

 • Svara
  Erika - Löpningen & jag
  7 mars, 2018 kl 19:55

  Jäklar vad avis jag blir! Fullkomligt törstar efter sol, löpning och shorts och sånt nu!

  • Svara
   Anna
   8 mars, 2018 kl 07:27

   Om det är någon tröst så lovar inte SMHI shortsväder precis. Snarare regnjacka och paraply…. jag hoppas på väderomslaget Allan!

 • Svara
  Johanna
  7 mars, 2018 kl 21:23

  Åh det låter helt fantastiskt! Längtar så mycket efter vår och sol. Du måste njuta åt mig med :-)

  • Svara
   Anna
   8 mars, 2018 kl 07:28

   Jag med! Tyvärr verkar det inte bli precis vårväder. Fast ok, vi slipper med all sannolikhet snön :)

 • Svara
  Helena
  8 mars, 2018 kl 01:33

  Packa ner en tröja, regnjacka och byxor om vädret fortsätter så här. Min sista kväll efter två veckor i Lissabon och utöver de första tre dagarna av underbar sol och känsla av svensk sommar så har det kommit mer regn än jag någonsin sett här tidigare.

  Bra för landets vattendepåer eftersom de var extremt låga innan detta oväder drog in men hoppas för er skull att det ändras innan ni åker.

  • Svara
   Anna
   8 mars, 2018 kl 07:30

   Har haft stenkoll på vädret de sista veckorna och har noterat eländet. Men så tänker jag att vattnet liksom måste ta slut någongång…. Hoppet är det sista som överger en :)

 • Svara
  Åsa, Mittliv-Mittval
  8 mars, 2018 kl 08:12

  Åh, även om vädret verkar bli sådär kommer det bli en toppenvecka. Har varit där flera gånger också och det är årets höjdpunkt, verkligen!

 • Svara
  Claes
  8 mars, 2018 kl 19:51

  Ja det blir nog lite copy and paste som vanligt, +- nåt nytt kanske…?!?(men inte nåt koordinationskrävande, typ dansmoves;)
  Å vädret då! Ähh det fixar sig, och jag kommer iaf göra mkt plats för shorts, linne, maxsolfaktorlotion i mitt bagage, så det så!
  Det blir en toppenvecka o nu glömmer vi SMHI!
  Synes!

  • Svara
   Anna
   15 mars, 2018 kl 10:06

   Om jag ska gå på dans så ska du :) Eller så käkar vi lax istället!

 • Svara
  Sara
  9 mars, 2018 kl 18:29

  Rundvandring har de inte haft när jag varit där innan, har kanske missat något viktigt???
  Du måste tala om var Sushirestaurangen finns, och eventuellt andra restaurangtips, jag har inte varit där sedan 2012 så känner mig lite ringrostig.

  • Svara
   Anna
   15 mars, 2018 kl 10:05

   Tror inte man missar så mycket spännande. Huvudsaken man vet var träningslokalen, maten och löpsamlingsplatsen är. Att hitta till massagen lär man sig ju aldrig ändå :)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.